Europos taurės turnyre „Ryto“ komanda verčia naują lapą – iš karto po Naujųjų sutikimo šventės prasideda antrasis varžybų etapas, kuriame į E grupę patekę vilniečiai varžysis su „Partizan“ (Serbija), „Monaco“ (Prancūzija) ir Berlyno ALBA (Vokietija) ekipomis.

Būtent serbai ir bus pirmaisiais „Ryto“ varžovais.

Trečiadienį vyksiantis susitikimas vilniečiams bus pirmasis po emocingo LKL mačo šeštadienį, kuriame „Rytas“ 89:82 palaužė Pasvalio „Pieno žvaigždes“, o D. Adomaitis atvirai konfliktavo su varžovų puolėju Žygimantu Skuču ir aršiai kritikavo jo elgesį spaudos konferencijos metu, užsiminęs apie oponento intencijas traumuoti Arną Butkevičių.

Visgi dabar apie šį incidentą D. Adomaitis kalbėti vengė ir netgi pyktelėjo, iš žurnalisto išgirdęs su Ž. Skuču susijusį klausimą.

„Jūs čia apie Skučą ar apie „Partizan“ norite pakalbėti? - perklausė D. Adomaitis, o pasiteirautas apie A. Butkevičiaus sveikatą, į kalbas taip pat nesileido. – Viskas normaliai, visi sveiki. Ar Butkevičius sveikas, pasižiūrėsime per treniruotę.“

Tuo metu pats Ž. Skučas pirmadienį atsiprašė dėl savo elgesio Vilniuje.

Italo Andrea Trinchieri vadovaujama „Partizan“ komanda į antrąjį etapą pateko iš trečiosios C grupės pozicijos. Įdomu, kad pirmajame etape serbai netgi iškovojo mažiau pergalių (4), nei D grupėje ketvirti su 5 pergalėmis likę vilniečiai.

Jei Vilniaus ekipa savo gretas neseniai sustiprino patyrusiu vidurio puolėju iš Baltarusijos Artiomu Parachovskiu, „Partizan“ prieš šventes taip pat sukirto rankomis su Eurolygos patirties turinčiu žaidėju – į Belgradą atvyko 32-ejų metų gynėjas Alexas Renfroe.

„Partizan“ demonstruoja agresyvų, greitą krepšinį, į greitą puolimą sparčiai bėga aukštaūgiai, kurie apskritai gerai išnaudojami. Žinoma, žaidimas vis tiek grindžiamas „pikenrolais“. Anksčiau ši komanda turėjo vieną gerai išreikštą lyderį Marcusą Page‘ą, o dabar, prisijungus Renfroe, jų žaidimas pasikeis. Jis ir pats pajėgus individualiai, ir žaidžia du prieš du, kurdamas progas kitiems“, – vardijo D. Adomaitis.

Paklaustas, ar „Partizan“ yra panaši į kurią nors kitą komandą, su kuria jau teko susidurti šiame sezone, D. Adomaitis išskyrė varžovų unikalumą.

„Manau, kad tai išsiskirianti komanda. Jie turi ketvirtos ir penktos pozicijos žaidėjus, daugiau rungtyniaujančius baudos aikštelėje. Tai yra įvairiapusė komanda, savita, kitokia komanda. Su kažkuo ją lyginti būtų sudėtinga“, – dėstė D. Adomaitis.

Pirmąsias antrojo etapo rungtynes trečiadienį „Rytas“ pradės 19 val.

Artimiausiose rungtynėse vilniečiams dar negalės padėti po traumos sveikstantis įžaidėjas Chrisas Krameris, kurio paslaugų D. Adomaitis gali tikėtis kitą savaitę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)