„Žalgiris“ penktadienį Las Palme pirmavo vienintelį kartą, kai po Artūro Milaknio tritaškio išsiveržė į priekį 24:22. Š. Jasikevičius tuomet išleido į aikštelę L. Birutį ir R. Jokubaitį, pastarasis du kartus iš eilės suklydo, o „Gran Canaria“ spurtavo 14:2 bei pabėgo 36:26.

Panašiai scenarijus klostėsi ketvirtojo kėlinio pradžioje, kai „Žalgiris“ priartėjo 52:57, bet kartu su debiutantu E. Venskumi žaidęs R. Jokubaitis prametė du dvitaškius, o „Gran Canaria“ daugiau šansų pasivyti nebesuteikė – spurtavo 8:0 ir atstatė dviženklę persvarą 65:52.

Svarbiais momentais jaunus žaidėjus aikštėje laikęs Š. Jasikevičius dėl to nesigailėjo bei po rungtynių piktokai sureagavo į Krepšinis.lt žurnalisto klausimą apie išaugusias L. Biručio, R. Jokubaičio ir E. Venskaus minutes.

„Buvo likę nedaug laiko iki ketvirčio galo ir reikėjo pataupyti tuos žaidėjus, kurie jau buvo numirę. Pastebėjai tai, ar nelabai? Ar praleidai kažkuriuo momentu? Žinai, kad mums reikia mesti jaunus žaidėjus, nes neturime mes vyresnių?“, – retoriškai klausė strategas, lyderius tausojęs ne tik kėlinių pabaigose.

Brandonas Daviesas iki trečiojo kėlinio pabaigos netgi buvo praleidęs ant parketo mažiau minučių nei rezultatyviausias karjeros Eurolygoje rungtynes žaidęs L. Birutis, iš viso per 15 minučių įmetęs 8 taškus (4/4 dvitaškiai), atkovojęs kamuolį ir atlikęs rezultatyvų perdavimą. Pirmajame kėlinyje galingu dėjimu startavęs centras šįkart atrodė labiau pasitikintis savimi.


„Visada lengviau, kai pradedi rungtynes dėjimu ar kažkokiu kitu geru epizodu. Šiandien gavau gerų perdavimų ir juos užbaigiau. Gynyboje stengiausi padaryti, ką treneris nurodė“, – tinklalapiui Krepšinis.lt sakė L. Birutis, taip pat užsiminęs apie pralaimėjimo priežastis.

„Darėme daug klaidų puolime. Žaidimas puolime tiesiog nelabai klijavosi. Nors patys praleidome nedaug taškų, bet gynyboje taip pat padarėme nemažai klaidų, kurių buvome sutarę nedaryti. Kadangi strigome puolime, patys nepataikydami suteikėme varžovams šansus bėgti“, – teigė 21-erių aukštaūgis.

Nors Š. Jasikevičius pripažino, jog L. Birutis šįkart rungtyniavo gerai, pagyromis treneris nesišvaistė ir labiau buvo linkęs išskirti R. Jokubaitį.

„Rezultatyviausios rungtynės nėra geriausios. Čia yra didžiulis skirtumas. Nors aš galvoju, kad Laurynas žaidė gerai, bet taip pat kaip ir visi kiti – jis nedavė detalių išpildymo, kuris pabaigoje labai daug reiškia.

Jei reikia išskirti vieną gerą žaidėją, aš nežinau, ką man išskirti. Net nežinau, ar kuris žaidėjas, išskyrus R. Jokubaitį, suprato, ką mes dirbome dvi dienas prieš šias rungtynes“, – kalbėjo Š. Jasikevičius.

Beveik visą antrąją susitikimo dalį penktadienį ant suolo praleido po traumos į rikiuotę sugrįžęs Nate'as Woltersas. Per 12 minučių jis penktadienį pelnė 2 taškus, atkovojo 2 kamuolius ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus, o R. Jokubaitis patrauklesne opcija už amerikietį tapo būtent dėl geresnio rungtynių plano suvokimo.

„Ypač nuvylė įžaidėjai. Iš visų galbūt tik Rokas laikėsi žaidybinio plano, bet gaila, kad kartais jam kamuolys išslysdavo iš rankų. Tai yra atleidžiama. Nate'as dar tikrai negali žaisti 100 procentų fiziškai. Bet viena yra traumos padariniai, o antras dalykas yra žaidybinio plano nesilaikymas“, – po pralaimėjimo dėstė Š. Jasikevičius.

Iš viso per kiek daugiau nei 7 minutes 2 taškus (1/3 dvitaškiai) pelnęs ir kamuolį atkovojęs R. Jokubaitis bendraudamas su Krepšinis.lt patvirtino, jog gerai įsiklauso į trenerio kalbas. Aiškiai savo mintis dėliojantis 18-metis teigė, kad žaidimo planas buvo nevykdomas, nors apie būsimus pavojus buvo įspėta.

„Treneris minėjo, kad pralaimėjome silpnesnei komandai. Atrodo, kad šiandien jie labiau norėjo. Galbūt tai mažų detalių neišpildymas, jie pradėjo labiau užsivedę ir pasiruošę kovai. Tai ir galėjo lemti rungtynių baigtį. Pabaigoje grįžome į rungtynes, bet to neužteko, nes visų rungtynių metu buvome šiek tiek pasyvesni negu varžovai.

Pirmoje rungtynių pusėje gavome tikrai daug taškų iš greitų atakų. Tiesiog nevykdėme plano. Visa tai buvo mums pasakyta. Nežinau, tiesiog taip gavosi“, – apie „Žalgirio“ nesugebėjimą sugauti „Gran Canaria“ žaidėjų kalbėjo R. Jokubaitis, taip pat patikinęs, jog išbėgęs į aikštelę svarbiais momentais jis nejautė psichologinės įtampos.

„Su psichologija nebuvo daug problemų. Žinojau, kokia yra žaidėjų užduotis aikštelėje. Aišku, šiandien galėjo pasisekti geriau. Džiaugiuosi, kad treneris pasitiki, bet gal turiu parodyti daugiau, turiu geriau išpildyti tas mažas detales. Treneris pasitiki, tas gerai, bet ne visą laiką gali pasitikėti.

Eurolygoje man didžiausią įspūdį palieka fanai. Tiek varžovų, tiek „Žalgirio“ arenoje. Prie tokios minios žaisti tikrai įspūdinga. Žaidimas prieš tokius varžovus, kurie turi begalę patirties, man taip pat yra tik į naudą“, – sakė vyriausią Eurolygos krepšininką 40-metį Albertą Oliverį besivaikęs 18-metis.

Eurolygos rikiuotė (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, įmestų, praleistų taškų santykis):

1.Fenerbahče141134
2.Real123172
3.CSKA11482
4.Anadolu Efes9656
5.Olympiakos9654
6.Bayern87-5
7.Barcelona87-12
8.Žalgiris7812
9.Armani Olimpia784
10.Baskonia782
11.Panathinaikos78-6
12.Gran Canaria69-100
13.Maccabi510-31
14.Chimki510-47
15.Budučnost312-176
16.Daruššafaka213-139

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)