Dviejų pastarųjų metų Eurolygos čempionai be didesnės žvalgybos kibo vieni kitiems į atlapus. Kieta fizinė kova nuo pirmųjų minučių davė daugiau pranašumo aikštės šeimininkams – išnaudoję nesportinę Sergio Lullo pražangą „Fenerbahče“ krepšininkai šovė į priekį 8:2 ir ėmė diktuoti savo sąlygas aikštėje.

Varžovams pernelyg nutolti neleido du taiklūs „Real“ snaiperio Jaycee Carrollo tritaškiai, tačiau gynybos grandines įtempusi Stambulo komanda vėl išsiveržė į priekį. Žadinti svečius iš stingulio mėgino efektingai per Janą Vesely kamuolį į krepšį įkrovęs Anthony Randolphas, vis dėlto pirmą kėlinį aikštės šeimininkai laimėjo 22:12.

Situacija pasikeitė kitame kėlinyje, kai nuo trijų taškų linijos tris taiklius šūvius paleido R. Fernandezas, o varžovų veiksmus puolime gerokai apribojęs „Real“ įpusėjus dvikovai išlygino rezultatą 32:32.

Po didžiosios pertraukos aikštėje karaliavo gynyba – abi komandos per 5 minutes pelnė vos po 4 taškus. „Fenerbahče“ vėl mėgino atsiplėšti, tačiau „Real“ po dviejų svečių aukštaūgių dėjimų iš viršaus ir S. Llullo dvitaškio pirmą kartą persvėrė rezultatą savo naudai – 41:42.

Visos „Los Blancos“ pastangos ėmė eiti perniek, kai titulą ginantys čempionai ėmė pernelyg jautriai reaguoti į teisėjų sprendimus.

Techninę pražangą gavo treneris Pablo Laso, o netrukus antrą techninę už sąmoningą kamuolio sviedimą į žemę išreiškiant nepasitenkinimą užsidirbo S. Llullas. „Real“ ekipai tai buvo didelė netektis – įžaidėjas buvo priverstas palikti aikštę.

Palankia situacija pasinaudojo Ž. Obradovičiaus auklėtiniai vėl šovę į priekį 48:42. Svečiai baltos vėliavos nekėlė. Sėkmingas A. Randolpho, J. Carrollo, R. Fernandezo, Facundo Campazzo žaidimas leido „Real“ perimti iniciatyvą ir likus žaisti mažiau nei 3 minutes susikrauti 6 taškų persvarą (57:63).

Įspūdingai savų sirgalių palaikomi „Fenerbahče“ krepšininkai sugrąžino intrigą - po Marko Guduričiaus tritaškio ir J. Vesely dėjimo iš viršaus komandas skyrė taškas – 62:63.

Veteranas Luigi Datome ėmėsi iniciatyvos – ne tik pelnė dvitaškį iš po krepšio, bet ir išprovokavo A. Randolpho pražangą. Likus žaisti 6,6 sek. „Real“ po taiklaus italo baudos metimo mėgino suregzti ataką, tačiau F. Campazzo metimas iš po krepšio buvo netaiklus.

Ž. Obradovičiaus auklėtiniai triumfavo 65:63 ir išlieka vienvalde Eurolygos lydere. „Fenerbahče“ šį sezoną pralaimėjo tik kartą – „Anadolu Efes“ ekipai ketvirtame ture.

Fenerbahče“: Luigi Datome 17 (6/8 dvitaškiai, 1/2 tritaškiai, 2/2 baudos, 7 atk.k.), Janas Vesely 13, Marko Guduričius 11, Muhammedas Ali 10.

Real“: Rudy Fernandezas 12 (4/6 tritaškiai), Anthony Randolphas ir Jaycee Carrollas po 11, Gustavo Ayonas 8 (6 atk.k.), Facundo Campazzo 7 (6 rez.p., 4 per.k.).

Eurolygos turnyro lentelė:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)