„Gran Canaria“ pastaruoju metu verčiasi be dviejų traumuotų įžaidėjų – jau daugiau nei mėnesį nerungtyniauja buvęs Vilniaus „Ryto“ legionierius Clevinas Hannah, o prieš savaitę susižeidė ir Nikola Radičevičius. Po serbo traumos ispanai suskubo ieškoti pastiprinimo ir įsigijo pernai NBA lygoje žaidusį Joshą Magette.

„Turime rimtų spragų įžaidėjų pozicijoje, – pripažino Las Palmo ekipos strategas Victoras Garcia, – Joshas keliavo į Ispaniją per Kalėdas, nes mums reikėjo, kad jis atvyktų kuo įmanoma greičiau.

Vos atvykęs ir sudalyvavęs poroje treniruočių jis penktadienį jau bėgs į aikštę. Kartu su Albertu Oliveriu jie yra mano vieninteliai atakų organizatoriai.“

„Pastaruoju metu skausmais skundėsi ir Siimas-Sanderis Vene bei Luke'as Fischeris, bet jie turėtų būti pasiruošę žaisti. Su įvairiomis sveikatos problemomis kovojame viso sezono metu. Esame prie to prisitaikę ir žinome, kaip į tai reaguoti“, – pridūrė treneris, kurio vadovaujama komanda neseniai prarado ir rezultatyviausią savo žaidėją Christopherį Evansą, panorusį nutraukti savo sutartį.

„Gran Canaria“ tikisi, kad priešingai nei jie, „Žalgiris“ su savo netektimis susigyventi dar nespėjo.

Kauno ekipa į Kauną atvyko be trijų svarbių krepšininkų – jau kurį laiką traumas gydosi Paulius Jankūnas ir Antanas Kavaliauskas, o prieš pat išvyką prie jų prisijungė ir gerą formą pastaruoju metu demonstravęs Leo Westermannas, kuris susižeidė kelį.

Penktadienį prieš rungtynes paaiškėjo, kad be patyrusio prancūzo žalgiriečiai turės verstis ilgesnį laiką. Atlikus išsamius tyrimus, paaiškėjo, kad Leo traumos gydymas užtruks mažiausiai 4–6 savaites.

Vienas „Gran Canaria“ lyderių D.J. Strawberry bendraudamas su Krepšinis.lt žurnalistu atskleidė, kad žalgiriečių traumos turi nemažai įtakos tam, kaip Ispanijos ekipa yra pasiruošusi žaisti.

„Prieš „Žalgirį“ žaisti visada yra sunku. Tai kietai žaidžianti komanda, kuri po pasirodymo Eurolygos finaliniame ketverte labai pasitiki savimi. Mėginsime prilygti svečiams agresyvumu ir pakovoti dėl pergalės. Besiruošdami rungtynėms galvojame apie kauniečių netektis ir ieškome būdų jomis pasinaudoti. Tos traumos mums atveria naujų kelių.

Mes patys žaidžiame be Clevino, bet taip yra jau kurį laiką, todėl spėjome su tuo susigyventi. Jis yra svarbus žaidėjas, labai laukiame jo sugrįžtant, bet jau turime ir naują įžaidėją, be to, vis solidžiau rungtyniauja kiti vyrukai. Mūsų komandoje yra daug jaunų žaidėjų, kurie, esant reikalui, gali tinkamai pavaduoti kitus“, – kalbėjo D.J. Strawberry.

Apie tai, jog „Žalgirio“ žaidėjų traumos įkvepia Las Palmo ekipai daugiau vilčių, Krepšinis.lt žurnalistui sakė ir vidurio puolėjas Ondrejus Balvinas. Čekas mano, jog kauniečiams itin skausminga gali būti paskutinioji – L. Westermanno netektis.

„Turime primesti varžovams savo tempą ir pasistengti pabėgti nuo jų besiginančių žaidėjų, kurie yra vieni agresyviausių Europoje. Šiuo metu „Žalgiris“ yra praradęs kelis svarbius žaidėjus, o tai gali sukelti komandai rimtų problemų. Manau, jog patyrę kauniečiai yra favoritai, bet jų traumos suteikia mums šansą. Turime paversti tai savo pranašumu.

L. Westermannas yra labai svarbus žaidėjas. Aikštėje jis yra smegenys, nuo kurių priklauso komandos sėkmė. Jo trauma gali mums labai padėti. Tiesa, turime suprasti, kad svarbų žaidėją praradusios ekipos dažnai susitelkia ir kartu sėkmingai kompensuoja netektį. Reikšmingas ne pats faktas, jog „Žalgiris“ neturi trijų krepšininkų, o tai, kaip mes tuo pasinaudosime“, – dėstė O. Balvinas.

Tiesa, nors varžovų traumas akcentuojantys „Gran Canaria“ atstovai pripažįsta gaunantys iš esamos „Žalgirio“ situacijos naudos, jie linki traumuotiems žaidėjams greitai pasveikti.

„Niekada nesinori matyti žaidėjų traumuotų, norisi, kad komandos visada žaistų su visomis pajėgomis. Bet tai yra krepšinio dalis, komandos moka netektis išgyventi. Suprantame, jog pasitempti turės kiti „Žalgirio“ vyrukai. Nėra taip, jog džiūgaujame dėl varžovų traumų, tiesiog ruošiamės žaisti atsižvelgdami į tai, ką varžovai gali pasiūlyti“, – sakė D.J. Strawberry.

2011 metais Vilniuje rungtyniavęs D.J. Strawberry atsisveikindamas panoro perduoti linkėjimus Lietuvos krepšinio gerbėjams.

„Pasiilgau Lietuvos krepšinio fanų, siunčiu jiems linkėjimus. „Žalgirio“ ir „Ryto“ susitikimai buvo pašėlę. Tai buvo viena geriausių klubų priešpriešų Europoje. Kartais pasikalbame apie Lietuvos krepšinį su Clevinu. Tiek man, tiek jam žaisti ten buvo nelengva. Tam reikia tinkamo psichologinio nusiteikimo, nes Lietuvoje visada jauti spaudimą žaisti gerai“, – teigė D.J. Strawberry.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)