„Gran Canaria“ po keturiolikos turų su 5 pergalėmis ir 9 pralaimėjimais turnyro lentelėje užima tryliktąją vietą.

Nors debiutas prestižiškiausiame Senojo žemyno krepšinio turnyre nėra rožėmis klotas, įdomu, jog dar sudėtingiau Las Palmo ekipai sekasi vietiniame fronte – ACB čempionate po 13 rungtynių iškovotos vos 4 pergalės ir „Gran Canaria“ užima kuklią 15-ą vietą.

Gruodžio pradžioje „Gran Canaria“ atleido vyriausiąjį trenerį Salva Maldonado, o jo pareigas iki sezono pabaigos eis iki tol trenerio asistentu dirbęs Victoras Garcia. 38-erių specialistas jau spėjo pasiekti pergales prieš Milano „Olimpia“ ir Podgoricos „Budučnost“, tačiau bendraudamas su žiniasklaida prieš penktadienio rungtynes jis neslėpė – „Žalgiris“ yra aukštesniame lygyje.

„Tikiuosi, kad padarysime viską, ką galime, bet mums tikrai bus labai sunku. „Žalgiris“ laimėjo keturis iš paskutinių penkių susitikimų. Pastaruoju metu ši komanda yra labai aukštame lygyje. Kauno ekipa išsiskiria savo agresyvia gynyba, kuri yra viena geriausių Eurolygoje. Žalgiriečiai žaidžia labai intensyviai ir taiko aukšto lygio spaudimą visų rungtynių metu.

Kad ir kurie krepšininkai būtų aikštėje, „Žalgiris“ visada išlaiko aukštą žaidimo lygį. Tai labai pavojinga komanda, kurioje visų žaidėjų rolės yra aiškiai apibrėžtos. „Žalgiris“ daug ką daro labai gerai, todėl praėjusį sezoną žaidė netgi Eurolygos finaliniame keverte. Tai yra didelis trenerio Šarūno Jasikevičiaus nuopelnas“, – dėstė V. Garcia.

Strategas netgi nenorėjo lyginti „Gran Canaria“ ir „Žalgirio“ pajėgumų bei pareiškė, jog to neleidžia daryti vienas milžiniškas skirtumas: kauniečiai žaidžia Eurolygoje jau daugybę metų bei turi A licenciją, o Las Palmo klubas į turnyrą pateko vienam sezonui dėl sėkmingo pasirodymo praėjusio sezono ACB pirmenybėse, kur pavyko prasibrauti į stipriausiųjų ketvertą.

„Tai yra komanda su A licencija, o mes vietą turnyre iškovojome sportiniu keliu. Tarp mūsų yra milžiniškas skirtumas, todėl negalime lyginti klubų pajėgumų. „Žalgiris“ yra Eurolygos projekto vaisius“, – kalbėjo V. Garcia, su kuriuo sutiko Krepšinis.lt kalbintas vidurio puolėjas Ondrejus Balvinas, atradęs tarp ekipų dar daugiau skirtumų.

„Tarp klubų tikrai yra milžiniški skirtumai. Svarbiausia – „Žalgiris“ turi gerokai daugiau aukščiausio lygio rungtynių patirties. Yra ir daugiau svarbių faktorių – geresni žaidėjai, geresnis treneris. „Žalgiris“ šiuo metu tikrai yra labai aukštai, pastaruoju metu ši ekipa įsibėgėjo ir nugali beveik visus. Savo žiūrovų akivaizdoje mes taip pat galime nugalėti beveik bet ką, tiesa, galime ir pralaimėti bet kam. Pamatysime, kaip bus penktadienį“, – sakė O. Balvinas.

Kalbėdami apie „Gran Canaria“ sunkumus Ispanijos čempionate klubo žaidėjai ir treneris užsimena apie tai, jog Eurolygos kovoms yra skiriamas didesnis dėmesys. Po sunkių išbandymų Eurolygoje ispanai tiesiog nesuspėja tinkamai pasiruošti ACB lygos susitikimams.

„Sekmadienį žaisime su San Pablo „Burgos“ komanda, bet dabar apie tai negalvojame. Dabar visos mūsų mintys yra sutelktos į akistatą su „Žalgiriu“. Eurolyga reikalauja maksimalaus pasiruošimo, todėl šiam turnyrui tikrai skiriame daugiau laiko. Sunkiai dirbome tam, kad iškovotume šansą debiutuoti šiame turnyre, todėl mums svarbiausias yra jis“ – paaiškino V. Garcia.

O. Balvinas, paklaustas apie geresnį „Gran Canaria“ žaidimą Eurolygoje nei ACB lygoje, plačiai nusišypsojo. Apie tokį Las Palmo ekipos fenomeną dabar žaidėjų yra klausinėjama nuolat. Aukštaūgis iš Čekijos patvirtino – kovoms vietiniame fronte tiesiog yra skiriamas mažesnis dėmesys.

„Ispanijoje mus dėl to pašiepia, bet mes tiesiog žaidžiame stipriausiame tarptautiniame turnyre ir stipriausiame nacionaliniame čempionate. Tai sudėtinga, todėl turime susidėlioti prioritetus. Daugiau ruošiamės Eurolygai, o prieš rungtynes Ispanijos pirmenybėse turime tik vieną treniruotę. Dažnai to neužtenka, todėl ir buksuojame“, – kalbėjo O. Balvinas.

Beje, „TOP Sport“ lažybų analitikai „Žalgirio“ šansus nugalėti (įskaitant ir pratęsimo scenarijų) vertina 60 proc., „Gran Canaria“ pergalės galimybė vertinama 40 proc.

„Gran Canaria“ ir „Žalgirio“ akistata penktadienį prasidės 22 val.

Eurolygos rikiuotė po 14 turų (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai):

1.Fenerbahce131132
2.Real122174
3.CSKA11394
4.Anadolu Efes9571
5.Olympiakos9558
6.Žalgiris7719
7.Armani Olimpia776
8.Bayern77-10
9.Barcelona77-27
10.Baskonia68-6
11.Panathinaikos68-18
12.Chimki59-39
13.Gran Canaria59-107
14.Maccabi410-33
15.Budučnost311-171
16.Daruššafaka113-143

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)