Net penki žalgiriečiai susitikime su Tel Avivo komanda pelnė po dviženklį taškų skaičių (Artūras Milaknis 16, Edgaras Ulanovas 13, Brandonas Daviesas 13, Aaronas White'as 12, Leo Westermannas 11), o antrajame kėlinyje į priekį trūktelėję kauniečiai savo sirgalius vėliau pasinervinti privertė tik vieną sykį, kai paskutinio ketvirčio pradžioje „Maccabi“ savo pranašumą sumažino iki 4 taškų (59:55).

Visgi tuomet į varžovų krepšį skriejo L. Westermanno ir A. Milaknio tritaškiai, po kurių šeimininkai stabilizavo situaciją ir likus dar daugiau nei minutei iki mačo pabaigos suteikė galimybę „Žalgirio“ vardą triumfuojant skanduoti sausakimšai arenai.

Trys žalgiriečiai – Milaknis, Ulanovas ir 8 taškųs pelnęs ir 5 rezultatyvius perdavimus atlikęs Derrickas Waltonas – ketvirtadienio vakarą sužaidė rezultatyviausias savo rungtynes šiame sezone, o nemažai kritikos sulaukęs amerikietis šį sykį demonstravo akivaizdžius atsigavimo ir ženklus ir norą aukotis dėl komandos – kai antroje rungtynių pusėje bandydamas perimti kamuolį įžaidėjas griuvo ir keliais čiuožė parketu, jį kelti prišoko pusė „Žalgirio“ komandos, o patenkintas Š. Jasikevičius pagiriamai plojo žaidėjui už jo energiją.

Kaip jau minėta, žalgiriečiai pirmą kartą šį sezoną laimėjo abejas dvigubos savaitės rungtynes, trečiadienį išvykoje palaužę ir Stambulo „Daruššafaka“ krepšininkus – būtent nuo to spaudos konferenciją ir pradėjo Š. Jasikevičius.

„Malonu per tris dienas laimėti du kartus. Savaitė tikrai buvo gera žaidžiant gynyboje – abi komandos mus baudė sunkiais ir nelogiškais metimais. Po šių rungtynių su varžovų treneriu netgi pasijuokėme, kad buvo toks mačas, kai nors ir giniesi gerai, kiti pataiko sunkius tritaškius ir kitus sunkius metimus.

Kol kas mums svarbiausia išgyventi, mes tą ir darome, tikiuosi, kad kai prisijungs geriausi žaidėjai, mes sėkmingai tęsime savo darbą toliau“, – kalbėjo Š. Jasikevičius, Kauno miestui padėkojęs už prieš rungtynes jam įteiktą geriausio miesto trenerio prizą. – Be komandos to nebūtų, labai ačiū visiems.“

– Kas lėmė jūsų minėtą progresą gynyboje?

– Mažiau klaidų, Tomas (Masiulis, – red. past.) rašosi klaidas – kiek mes jų padarome nesilaikydami žaidimo plano – ir šiandien jų skaičius buvo vienas iš mažiausių per visą sezoną. Bet vis tiek tuos skaičius reikia mažinti. Trečiadienį mus dėl rizikavimo nubaudė nelogiški metimai, šiandien irgi kai kurie Johhny O'Bryanto tolimi dvitaškiai mus baudė, bet kai mes su Leo tritaškiais sugrįžome, viskas vėl buvo gerai. Aišku, tokiais dalykais negalime pasitikėti, bet svarbiausia yra išgyventi.

– Kodėl, kai įgijote dviženklę persvarą, varžovams vėl pavyko ją ištirpdyti?

– Čia yra mūsų problema: kai pabėgome, prasidėjo vadinamas gražus žaidimas dėl žiūrovų, ir viskas vėl buvo blogai. O mūsų akcentas šią savaitę buvo kentėti, kentėti ir kentėti. Varžovų starto penketas įspūdingas, išskyrus Wilbekiną visi aukštesni atletai, fiziškai buvo nelengva atsilaikyti. Bet mes laimėjome kovą dėl kamuolių (29-23, – red. past.), ir tai buvo vienas iš akcentų, lėmusių pergalę.

– Šį kartą išmetėte nemažai tritaškių (iš 20 tolimų metimų žalgiriečiai pataikė 11). Ar toks planas ir buvo?

– Ne, nebuvo. Bet apskritai mesti turi tie, kurie ir turi mesti. Derinių jiems turime, situacijų sukursime. O Leo šį sezoną tikrai puikus atakuodamas iš toli, gal ta jo trauma jį pakeitė, gal, kai jis negalėjo sportuoti intensyviai, eidavo į salę ir tiesiog mėtydavo. Iš to savo mėgstamo taško jis tapo labai solidus metikas, tikrai solidesnis, nei prieš dvejus metus Kauno „Žalgiryje“ (prancūzas per trejas paskutines Eurolygos rungtynes pataikė 9 iš 16 mestų tritaškių, – red. past.).

– Kaip vertinate Thomo Walkupo ir Aarono White'o gynybą prieš varžovų lyderį Scottie Wilbekiną?

– Walkupas labai gerai gynėsi prieš Wilbekiną, pražiopsojo tik keletą paskutinių sekundžių variantų – metimų, atliktų beveik su sirena. Wilbekinas yra aukščiausio lygio krepšininkas, tikrai labai pajėgus. Bet apie tas Thomo pastangas net nėra ko kalbėti, jis atsiduoda visu šimtu procentų. Aišku, tik galėjo tų tritaškių nebūti, retkarčiais prarandama koncentracija. O Aaronas... Šitą dalyką esame išbandę, jis ir prieš Švedą yra neblogai apsigynęs. Aaronas tikrai yra žmogus, kuris kartais gali gintis prieš Europos superžvaigždes, esu patenkintas jo žaidimu.

– Kaip vertinate Edgaro Ulanovo progresą?

– Manau, jis sugrįžo į tą patį Ulanovą, koks buvo praėjusiais metais. Kovoja, yra lyderystės požymių. Šiemet visi į jį kreipia didžiulį dėmesį. Dabar visi jau galvoja, kaip prieš jį apsiginti. Anksčiau veikdavo jo įejimas į aikštę su Pauliumi Jankūnu, kai Edgaras žaisdavo trečiu numeriu, o Paulius penktu. Kol kas ši opcija lieka potenciale.

– Artūras Milaknis atakavo drąsiai ir po kelių gana nesėkmingų metimų vėl pataikė.

– Milaknis ir turi mesti – mano darbas jam sukurti metimus. Šį kartą pataikė keturis iš šešių, viskas labai gerai.

– Laurynas Birutis pastaruoju metu atrodo išsigandęs. Ar taip ir yra?

– Galbūt, nes jis žaidžia prieš sau labai neparankius atletiškus žaidėjus. Tačiau Laurynas semiasi patirties, kai kuriose rungtynėse padeda ir ruošiasi ateičiai. Čia ir yra mūsų žaidėjų intergravimas į sistemą. Žaidėjas su gera galva – geros pastangos, būtų smagu, kad sužaistų geras rungtynes, pats pasijustų drąsiau. Bet viskas vyksta pagal planą, jis pats kalba, kad ir kelis po operacijos jau ne taip jaučiasi. Reikia laukti, žmogus atėjo iš LKL.

– Ar jau aišku, kada galės žaisti traumuoti Nate'as Woltersas ir P. Jankūnas?

– Ne, niekas neaišku. O kalbant apie D. Woltono žaidimą, mačiau gerų momentų. Gynyba gera, viskas yra gerai. Sugrįžtame prie to paties, kokia komanda esame. Visada vasarą reikia pirkti naujus žaidėjus, visada juos reikia auginti naujoje sistemoje. Ir man nesudaro problemų jų augimas. Svarbiausia, kad jie auga.

„Žalgiris“ po šio mačo savo sąskaitoje turi 7 pergales ir 7 pralaimėjimus, „Maccabi“ lieka su 4 pergalėmis ir turi 10 pralaimėjimų.

Šiuos kalendorinius metus ir pirmąjį Eurolygos reguliariojo sezono ratą žalgiriečiai užbaigs gruodžio 28-ąją išvykos rungtynėmis Ispanijos salose, kai susitiks su Las Palmo „Gran Canaria“ krepšininkais.

Eurolygos rikiuotė po 14 turų (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai):

1.Fenerbahce131132
2.Real122174
3.CSKA11394
4.Anadolu Efes9571
5.Olympiakos9558
6.Žalgiris7719
7.Armani Olimpia776
8.Bayern77-10
9.Barcelona77-27
10.Baskonia68-6
11.Panathinaikos68-18
12.Chimki59-39
13.Gran Canaria59-107
14.Maccabi410-33
15.Budučnost311-171
16.Daruššafaka113-143

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)