Tačiau jeigu „Maccabi“ tarsi Grinčas atliks Kalėdų vagystę Kaune, žalgiriečiams gresia nugarmėti net į 11-tą poziciją – štai tokia pekla verda turnyro lentelės viduryje.

Tiek Lietuvos, tiek Izraelio čempionai pastaruoju metu Eurolygos rogėmis lekia su vėjeliu – laimėjo po tris iš keturių paskutinių susitikimų ir po truputį kyla į viršų. Vieni iš jų pratęs savo sėkmingą kopimą į kalną ir penktadienį.

Ar tai bus „Žalgiris“, kuris veikiausiai ir vėl versis be dviejų starto penketo narių – Nate'o Wolterso ir Pauliaus Jankūno? Ar naują vairininką turintis karštas „Maccabi“?

Apie tai DELFI TV laidoje „Krepšinio zona“ diskutavusio Eurolygos čempiono Kęstučio Šeštoko ir komentatoriaus Vaido Čeponio nuomonės išsiskyrė: pirmasis pergalę skyrė žaliai-baltiems, o antrasis prognozavo, kad šeimininkams bus labai sunku.

„Aš manau, bus labai sunkios rungtynės. Varžovų komandoje – devyni amerikiečiai. Gal du iš jų turi ir Izraelio pilietybes. Dauguma jų – reaktyviniai, šoklūs.

„Maccabi“ meta labai daug tritaškių – vidutiniškai po 24,2 per rungtynes, kai „Žalgiris“ – tik po 14,8. Tai – nuotaikos komanda, jeigu jai pakrenta, būna išties sunku. Turi siaučiantį Scottię Wilbekiną, kurio, jei jis pagauna gerą bangą, neįmanoma sustabdyti“, – įspėjo V. Čeponis.

Jis atkreipė dėmesį į tai, kad Izraelio atstovai ne visada efektyviai išnaudoja savo ginklus.

„Tik keistas dalykas, kad turėdama tiek daug aštrių gynėjų, Tel Avivo ekipa per daug savo žaidimą grindžia tritaškiais ir visoje Eurolygoje išprovokuoja mažiausiai pražangų, o žalgiriečiai – daugiausiai. Tai tikrai keista, nes jų ir priekinėje linijoje yra žaidėjų, kurie gali rinkti taškus. Taip, kad aš prognozuoju, jog bus labai labai labai labai sunkios rungtynės.

„Maccabi“ – iš tų neparankių komandų, kuri labai atletiška, bėganti, stengiasi žaisti greitą krepšinį. Atėjus Ioanniui Sfairopoulos matyti atsigavimo ženklai. „Maccabi“ forma gerėja. Klubas grįžta į pergalių kelią. Negaliu įlįsti į jų vidų, bet galbūt kai kuriems žalgiriečiams yra didesnė įtampa žaisti namie nei svečiuose“, – pastebėjo krepšinio komentatorius.

Tuo metu pats 1999 m. Eurolygos taurę į viršų kėlęs K. Šeštokas – daug drąsesnis. Anot jo, kauniečiai pratęs pergalių namuose seriją iki trijų.

„Manau, kad laimės. Turi laimėti, nors „Maccabi“ ir iškovojo tris pergales per paskutinius keturis turus. Pergalė prieš „Daruššafaką“ buvo labai svarbi, nes dabar net kelios komandos turi po 6 laimėjimus. Jeigu nugalėsime „Maccabį“, kilsime dar“, – tikino jis.

Tiesa, K. Šeštoką kiek neramina „Žalgirį“ užklupusi traumų virtinė ir tai, kad ne visi atsarginiai žaidėjai kompensuoja pagrindinių žaidėjų netektis.

„Kai tiek rungtynių, traumos – neišvengiamas dalykas. Gali susižeisti net ir per treniruotes. Yra problema dėl įžaidėjo. Derrickas Waltonas galbūt tikrai netraukia Eurolygos lygio. Kai jis įeina į aikštelę, prasideda chaosas. Nuo jo jau keleriose rungtynėse varžovai atsitraukia ir leidžia atakuoti, ypač jei jis nepataiko pirmo metimo, o patys susikoncentruoja baudos aikštelėje. To pasekoje jis tada ima abejoti ir nebemeta“, – sakė buvęs puolėjas.

Jis sutiko su V. Čeponio mintimi, kad kartais namų sienos padaro ir meškos paslaugą.

„Būna, kad prie savų žiūrovų kažkiek sunkiau. Man ir pačiam taip būdavo. Pilna arena, palaiko, visi laukia pergalės, didelė atsakomybė“, – prisiminė K. Šeštokas.
Kęstutis Šeštokas

Įdomu, kad paskutinę Eurolygos dvikovą Stambule „Žalgiris“ žaidė prie mažiau nei 2 tūkstančių žiūrovų. Tai – net mažesne publika už tą, kuri susirenka pažiūrėti žalgiriečių LKL rungtynėse Kėdainiuose, Alytuje ar kituose Lietuvos miestuose.

Beje, pernai žalgiriečiai per namų akistatą su „Maccabi“ (99:84) pasiekė net keturis reguliariojo sezono rekordus – sumetė 99 taškus, pripyškino 14 tritaškių iš 23 bandymų (60 proc.), atliko net 29 rezultatyvius perdavimus ir surinko 122 naudingumo balus.

Ar Šarūno Jasikevičiaus valdoma žalioji mašina pademonstruos ką nors panašaus ir šiemet, sužinosime jau šįvakar 20 val.

Dabartinė Eurolygos turnyro lentelė:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)