Penktadienį „Panathinaikos“ ekipa namie žais Eurolygos rungtynes su Milano „Armani“ krepšininkai, tačiau laukti šios dvikovos Graikijos čempionų klubo savininkai linkę nebuvo.

Atėnų klubas su 6 pergalėmis ir 7 pralaimėjimais Eurolygos turnyro lentelėje užima 10 vietą.

ESPN krepšinio apžvalgininkas Adrianas Wojnarowskis praneša, kad „Panathinaikos“ vairą turėtų perimti į Jameso Naismitho krepšinio šlovės muziejų įtrauktas Rickas Pitino. Jis darbą Atėnuose turėtų pradėti gruodžio 27 dieną.

X. Pascualis su „Barcelona“ komanda dirbo dvejus metus, dukart padėjo jai prasibrauti į Eurolygos atkrintamąsias varžybas, tačiau nepateko į finalo ketvertus.

„Dėkojame Xavi Pascualiui iš širdies už tai, ką nuveikė šiuos dvejus metus ir linkime jam visko geriausio tęsiant karjerą. Jis visuomet išliks klubo draugu“, – teigiama oficialiame „Panathinaikos“ pranešime spaudai.

X. Pascualis prie Atėnų komandos vairo stojo 2016-2017 metų sezono pradžioje, kai pakeitė trenerį Argyrį Pedoulakį. „Žalieji“ tuomet nepateko į Eurolygos finalo ketvertą pralaimėję būsimiems čempionams Stambulo „Fenerbahče“ krepšininkams, o pastarąjį sezoną kelią į finalo ketvertą jiems užtvėrė kitas būsimas čempionas – Madrido „Real“.

Graikijos čempionate X. Pascualis padėjo „Panathinaikos“ laimėti titulą 2017 ir 2018 metais. Abu kartus jis buvo paskelbtas geriausiu lygos treneriu.

„Mes klubo administracijos buvome paprašyti paruošti komandą rungtynėms su Milano komanda. Patyrėme šoką, tačiau jausmams profesionaliame sporte vietos nėra.

Turime greitai reaguoti. Laukiame sunkių rungtynių, nes „Armani“ yra labai gera ir talentinga ekipa. Padarysime, ką galime geriausia, – teigė G. Vovoras. – Pastarieji rezultatai nebuvo labai geri. Turime iššūkį prieš save ir privalome laimėti“.

Dar ketvirtadienio ryte Graikijos žiniasklaida skelbė, kad trečiadienį Madride patirtas triuškinamas pralaimėjimas vietos „Real“ komandai (68:89) gerokai supykdė „Panathinaikos“ savininką Dimitrį Giannakopoulą, kuris žada imtis sankcijų.

Buvo teigiama, kad bausmių gali sulaukti ir žaidėjai.

„Panathinaikos“ komandoje rungtyniauja lietuvis Lukas Lekavičius, tačiau pastaruoju metu jo vaidmuo per Eurolygos rungtynes yra itin epizodinis.

Graikijos čempionate „Panathinaikos“ kol kas žygiuoja be pralaimėjimų.

Tai jau penktas šį Eurolygos sezoną per du mėnesius atleistas treneris. Neseniai su stratego postu atsisveikino Stambulo „Daruššafaka“ žaidėjams vadovavęs Ahmetas Čaki, o Las Palmo „Gran Canaria Herbalife“ – Salva Maldonado.

Kiek anksčiau krito Tel Avivo „Maccabi“ galva Nevenas Spahija ir Vitorijos „Baskonia“ vedlys Pedro Martinezas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)