Anot naujojo lygos prezidento, pagrindinė užduotis – kuo labiau populiarinti RKL. Tą jis sieks padaryti lankydamas rungtynes įvairiuose miesteliuose ir padėdamas komandoms bendrauti su savivaldos atstovais.

„Didžiuosiuose Lietuvos miestuose, kurie turi galingas Lietuvos krepšinio lygos (LKL) komandas, mes nesitikime, kad į lygos rungtynes plūs žiūrovų būriai. Tačiau, mes ir nesiekiame konkuruoti nei su LKL, nei su Nacionaline krepšinio lyga (NKL).

Mums svarbu bendradarbiauti su mažesnių miestų savivaldybėmis, kurios rūpinasi savo komandomis. Ten į rungtynes ateina šimtai žiūrovų.

Kiti metai turėtų būti dėkingi, artėja savivaldos rinkimai, visos savivaldybės ir jų merai norės bendradarbiauti. Turėsime pasinaudoti proga“, – artimiausius ateities planus atskleidė V. Jurgilas.

Paklaustas, kas paskatino imtis naujų pareigų, V. Jurgilas atsakė: „Esu kilęs iš mažo miestelio, o vėliau pats žaidžiau krepšinį profesionaliai. Šis sportas man davė nemažai, todėl dabar atėjo laikas krepšiniui pačiam duoti kažką atgal.“

Savo mintimis apie lygos plėtrą pasidalino ir vienas jos įkūrėjų, jau 14 metus direktoriaus pareigas einantis Aleksas Makulavičius, kuris neslėpė džiaugsmo, kad kasmet didėja komandų skaičius.

Šiemet Regionų krepšinio lygoje varžosi net 43 ekipos. Nors tai nėra rekordinis komandų skaičius, tačiau lyginant su pastaraisiais keliais sezonais jaučiasi komandų skaičiaus augimas, o tai – labai džiugina.

Pavasarį RKL antrus metus vykdys „Top Sport“ taurės turnyrą, kuriame ne tik varžysis keturios stipriausios reguliariojo sezono ekipos, bet ir vyks šventinė programa, įtrauksianti ne tik į renginį atvyksiančius žiūrovus, bet ir tuos, kurie šventę stebės per kompiuterio ekranus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)