Laimėję 6 iš pirmųjų 9 rungtynių „Barcelonos“ krepšininkai užtikrintai įsiveržė į šį sezoną madas Eurolygoje demonstruojančių komandų grupės gretas, tačiau pastaruoju metu Katalonijos komandos žaidimas itin suprastėjo.

Tą atspindi rezultatai – „Barca“ pralaimėjo paskutines 4 Eurolygos rungtynes, ir nė per vienas iš jų nesugebėjo peržengti 70 pelnytų taškų ribos.

Susitikime su „Fenerbahče“ jų pelnyta 65, su „Budučnost“ – 64, su „Real“ – 65, o su „Olympiakos“ – vos 60.

Nesėkmė patirta ir paskutinėse Ispanijos čempionato rungtynėse, kai savaitgalį išvykoje 73:78 pralaimėta Malagos „Unicaja“ komandai.

Ir jei Ispanijos pirmenybėse su 10 pergalių per 12 rungtynių „Barcelona“ vis dar išsilaiko pirmaujančioje pozicijoje, Eurolygoje komandos akcijos smunka, prastėja ir situacija turnyro lentelėje.

Po „Olympiakos“ antausio „Barcelona“ savo sąskaitoje turi 6 pergales ir 7 pralaimėjimus – identiškas balansas yra ir dar 4 komandų (tarp jų ir „Žalgirio“) taupyklėje.

Nieko keisto, kad prastėjant rezultatams aštrėja ir Ispanijos žiniasklaidos retorika S. Pešičiaus kariaunos atžvilgiu.

Po eilinės nesėkmės Eurolygoje tiek „Marca“, tiek AS portalai antraštėse išskyrė patyrusio serbo vadovaujamos ekipos bejėgiškumą, o paties S. Pešičiaus spaudos konferencijoje artėjant ketvirtadienio rungtynėms su „Baskonia“ buvo justi įtampėlė.

„Mes turime kontroliuoti savo likimą patys, turime būti susitelkę, turime susigrąžinti nugalėtojų charakterį, – kalbėjo S. Pešičius, netrukus tarsi iš anksto pradėjęs teisintis dėl būsimų rungtynių su „Baskonia“ rezultato, – Mūsų laukia dar agresyvesnis varžovas nei „Olympiakos“, kuriam taip pat reikia pergalės. O aš apie pergales kalbėti nenoriu, nes tai niekur neveda. Svarbiausia, laikytis savo sudaryto plano, tada viskas bus tvarkoje.“

Anot 69-erių serbo, kol kas savo komandos žaidimo sistemoje jis nemato būtinybės kažką keisti.

„Nieko nekeisime, tiesiog situacija tokia, kad keletas rungtynių iš eilės nesusiklostė, nors prieš tai turėjome puikią 5 pergalių Eurolygoje seriją. Reikia pagerinti keletą dalykų – prieš akis dar labai ilgas sezonas.

Turime dirbti gynyboje, tam intensyviai ruošėmės treniruotėse. Turime reaguoti į įvykius aikštėje. Gyvenimas nėra lengvas – nebūna taip, kad „pam pam pam, ir žygiuoji į paplūdimį“, viskam yra savas procesas“, – savo gyvenimo išmintį dėstė S. Pešičius, anot kurio, komandai būtinas geresnis vidurio puolėjo Ante Tomičiaus žaidimas, nors po 11,1 taško pelnantis vidurio puolėjas iš Kroatijos yra pats rezultatyviausias katalonų žaidėjas Eurolygoje.

Pažymėtina, kad pastaruoju metu turnyre itin stringa buvęs „Žalgirio“ lyderis Kevinas Pangosas, praradęs ir veržlumą, ir taiklumą.

Vasarą į Barseloną iš Kauno persikėlęs įžaidėjas ant parketo S. Pešičiaus komandoje per Eurolygos rungtynes vidutiniškai praleidžia po 20 min., pelno po 6,8 taško ir atlieka po 3,2 rezultatyvaus perdavimo, tačiau tritaškius gynėjas meta vos 18,4 proc. taiklumu (7/38).

Per pastarąsias ketverias rungtynes kanadietis kartu sudėjus surinko vos 21 tašką, 7 rezultatyvius perdavimus, 5 kartus suklydo, o tikslą pasiekė 3 iš 12 jo tolimų šūvių.

Palyginus, praėjusį sezoną „Žalgiryje“ K. Pangosas vidutiniškai žaidė po 28 min., rinko po 12,7 taško ir 5,9 rezultatyvaus perdavimo, o iš toli metė 47,5 proc. taiklumu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)