Gruodžio 12 dieną Stambulo klubas pristatė naująjį strategą, kuriam teko nelengva užduotis: subalansuoti stringančios komandos žaidimą, kuri problemų turi ir vietiniame, ir tarptautiniame fronte.

Eurolygoje „Daruššafaka“ pergale džiaugėsi prieš daugiau nei du mėnesius, o dabar skaičiuoja dešimties nesėkmių seriją.

Nors 48-erių S. Ernako debiutas naujame klube prieš savaitę Atėnuose prisvilo, po atkaklios kovos Atėnuose pralaimėta 67:75, praėjusį sekmadienį Stambulo klubas 82:65 įveikė „Banvit“ ekipą ir Turkijos pirmenybėse iškovojo ketvirtą pergalę.

Jei pažvelgsite į turnyro lentelę, ji byloja apie prastą mūsų situaciją. Neturėjau daug laiko pokyčiams ir naujovėms komandos žaidime. Tačiau prieš šį mačą išliejome daug prakaito besiruošdami akistatai su Kauno ekipa.
Ernakas Selčukas

„Sunku pasakyti, kaip aš jaučiuosi, bet džiaugiuosi galimybe. „Daruššafaka“ yra gerai vertinama, gilias tradicijas ir turtingą istoriją turintis klubas. Didžiuojuosi būdamas to dalimi“, – apie priimtą „Daruššafaka“ pasiūlymą užimti vyriausiojo trenerio postą kalbėjo S. Ernakas.

Trečiadienį strategas pirmąkart Stambulo klubui vadovaus žaidžiant namų arenoje, jo vadovaujama „Daruššafaka“ mače su „Žalgiriu“ sieks antrosios pergalės.

„Šaras buvo neįtikėtinas žaidėjas, tai Eurolygos legenda. Pernai sekiau „Žalgirio“ kelią Eurolygoje, patiko žaidimas ir komandos aistra. Mano nuomone, „Žalgiris“ yra vienas geriausių klubų Eurolygoje, turintis aukštą krepšinio IQ.

Jei kurio nors krepšininko komandoje trūksta, tai Šaras ras sprendimą, kaip kompensuoti trūkumus ir pasitelkti kitus ginklus.

Š. Jasikevičius jau įrodė, kad yra vienas elitinių Europos trenerių, jis mėgaujasi krepšiniu gyvenime.

Stambule „Žalgiris“ sieks pergalės, tačiau mes turime savų ginklų, mūsų sirgaliai išvys geras rungtynes“, – žadėjo Selčukas Ernakas.

„Jei pažvelgsite į turnyro lentelę, ji byloja apie prastą mūsų situaciją. Neturėjau daug laiko pokyčiams ir naujovėms komandos žaidime, tačiau prieš šį mačą išliejome daug prakaito besiruošdami akistatai su Kauno ekipa.

Žinoma, norime laimėti, tačiau reikia pripažinti – „Žalgiris“ šioje poroje yra favoritas“, – po antradienio treniruotės Krepšinis.lt tvirtino S. Ernakas.

„Nemanau, kad mums bus lengviau dėl to, kad „Žalgiriui“ truks Pauliaus Jankūno ir Nate’o Wolterso. Taip, tai svarbūs Kauno ekipos žaidėjai, Nate’as – atakų lyderis, pagrindinis jų organizatorius, galintis nulemti rungtynių baigtį. Tačiau „Žalgiryje“ yra Leo Westermannas, Derrickas Waltonas, atakas gali kurti ir Artūras Milaknis, Marius Grigonis.

Be to, Kauno komandoje – puiki priekinė linija: Antanas Kavaliauskas, Brandonas Daviesas, Laurynas Birutis. Jie gali sėkmingai pakeisti P. Jankūną.

Taigi, nors „Žalgiris“ turi nuostolių, yra kas juos kompensuoja. Negalima sakyti, kad be P. Jankūno ir N. Wolterso mūsų uždaviniai bus lengvesni.

Turėsime sužaisti pakankamai puikias rungtynes, jei norime iškovoti pergalę“, – teigė „Daruššafaka“ strategas, kurio nuomone, „Žalgiris“ turi galimybių pakartoti praėjusio sezono pasiekimus.

„Eurolygoje yra dvi komandų grupės. Pirmai priklauso didelio biudžeto klubai, tokie kaip Madrido „Real“, „Fenerbahče“, kurių tikslas – finalo ketvertas.

„Žalgiris“ praėjusiais metais su kukliu biudžetu pasiekė ketvertuką. Jei manote, kad šiuo metu Kauno komanda, kuri dažniau pralaimi, nei džiaugiasi pergalėmis, negali to pakartoti, labai klystate. Teigti, kad „Žalgiris“ šiemet yra kažkuo silpnesnis nei pernai, nėra pagrindo.

Kitą vertus, aš tikiu, kad mes namuose kaip lygūs su lygiais galime žaisti su visomis komandomis ir pabandyti laimėti. Juo labiau nėra taip, kad „Žalgiris“ būtų keliomis galvomis aukštesnė komanda už mus. Tai vidutinio lygio ekipa, kurią galime nugalėti sužaidę savo geras rungtynes“, – teigė „Daruššafaka“ strategas.

Eurolygos rikiuotė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pralaimėjimai):

1.Fenerbahce13121
2.Real12102
3.CSKA13103
4.Anadolu Efes1394
5.Olympiakos1385
6.Panathinaikos1266
7.Armani Olimpia1266
8.Bayern1266
9.Baskonia1367
10.Barcelona1367
11.Žalgiris1257
12.Gran Canaria1358
13.Chimki1248
14.Maccabi1239
15.Budučnost13310
16.Daruššafaka12111

Primename, Eurolygos 13 turo rungtynės tarp „Daruššafaka“ ir „Žalgirio“ trečiadienį prasidės 19:15 val.

Beje, „TOP Sport“ lažybų analitikai kur kas geriau vertina svečių šansus iškovoti svarbų tašką: „Žalgirio“ pergalė (įskaitant ir pratęsimą) vertinama 62 proc., varžovų – 38 proc.

Net 92 proc. „TOP Sport“ klientų tiki šio vakaro Kauno ekipos sėkme.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)