Kauno „Žalgirio“ sirgaliai Žanį Peinerį turėtų prisiminti iš akistatų su Panevėžio „Lietkabeliu“.

Aukštaitijos ekipos vienu lyderių tapęs barzdočius iš Latvijos ne kartą sėkmingai rezultatyviu žaidimu baudė „Žalgirio“ gynybą.

Po solidaus sezono Panevėžyje, Ž. Peineris sulaukė „Eurocup“ nugalėtojo ir bilietą į Eurolygą iškovojusio Stambulo „Daruššafaka“ klubo dėmesio. Tad iš Panevėžio latvis persikėlė į keliolika milijonų gyventojų turintį Stambulą.

Stipriausioje Europos krepšinio lygoje 28-erių Žanis nepasimetė: debiutantas žaidė visose 11 rungtynių, iš jų penkiose mačą pradėjo starto penkete, vidutiniškai ant parketo praleidžia po 19 min. ir pelno po 8,3 taško.

Tiesa, pati „Daruššafaka“ – dar pergalingo žaidimo paieškose: Eurolygos autsaideriai įveikė tik Podgoricos „Budučnost“ ekipą ir šiuo metu skaičiuoja 10-ies nesėkmių seriją.

Komanda buksuoja ir Turkijos pirmenybėse. Po 10-ies turų „Daruššafaka“ užima vos dešimtą poziciją (4 pergalės, 6 pralaimėjimai). Po nesėkmių savo tiesioginiams varžovams („Besiktaš“ ir „Galatasaray“) dėl geresnės pozicijos turnyro lentelėje posto neteko Ahmetas Čaki, o jį gruodžio 12-ąją pakeitė Selčukas Ernakas.

"Daruššafaka" strategas Selcuk Ernak ("Daruššafaka" klubo nuotr.)

Debiutas Eurolygoje strategui nebuvo sėkmingas – praėjusią savaitę išvykoje pralaimėta „Panathinaikos“ krepšininkams.

„Komanda pasikeitusi, sunku kažką spręsti. Su naujuoju treneriu apskritai žaidė tik dvejas rungtynes. Abejas matėme, liko kai kurie seni deriniai, gynybos sistema ta pati. Labai atletiška komanda, mėgstanti žaisti greitai. Tuo kažkiek panaši į „Bayern“, ypač atletiškumu ir puolime atkovotais kamuoliais“ , – taip artimiausius varžovus prieš kelionę į Stambulą apibūdino Š. Jasikevičius.

Ž. Peineris viliasi, kad pokyčiai komandoje išeis į naudą ir pagaliau bus nutraukta nesėkmių serija.

– Tai jūsų pirmas sezonas Eurolygoje, koks pirmasis įspūdis apie naują karjeros stotelę ir stipriausią Senojo žemyno krepšinio lygą?, – žurnalistų buvo paklaustas Ž. Peineris.

– Labai puikus, tiek apie miestą, tiek ir apie klubo organizaciją. Bet, žinoma, būtų geriau, jei dažniau pasiektume pergales.

Dabar pasikeitė treneris, kartu su juo netrūksta pokyčių mūsų žaidime, turėtume žaisti geriau.

– Tai tavo pirmas sezonas Eurolygoje, ar buvo sunku adaptuotis stipriausioje Senojo žemyno krepšinio lygoje?

– Aš manau, man praėję metai man stipriai padėjo. Nemažai žaidžiau „Eurocup“ turnyre, be to Lietuvos krepšinio lyga yra labai konkurencinga, gal kiek neįvertinta, bet labai stipri.

Taip, Eurolyga yra žingsnis į priekį, aukštesnio meistriškumo turnyras, bet prieš daugelį žaidėjų anksčiau esu žaidęs Europoje.

Mane nustebino tai, kad čia žymiai sudėtingiau atkovoti kamuolius, Eurolygoje daug daugiau atletizmo. Kovodamas dėl kamuolio žinai, kad šalia bus daugiau vaikinų, kurie sieks to paties, niekada negali būti ramus.

– Jūsų akimis, kuo „Žalgiris“ pasikeitęs lyginant su praėjusiais metais?

– Žinoma, man nesudėtinga palyginti „Žalgirį“, nes praėjusiame sezone ne kartą žaidžiau prieš šią ekipą. Atvyko keli naujokai, šių metų ekipa panaši į praėjusių, pavyzdžiui, vietoj Kevino Pangoso dabar Nate’as Woltersas, Vasilje Micičiaus vietą bando užimti Thomas Walkupas.

Šiuo metu N. Woltersas ir Paulius Jankūnas yra traumuoti. Jie vieni svarbiausių ekipos žaidėjų, be jų komanda yra kiek kitokia. Bet kokiu atveju čia „Žalgiris“ kovos dėl pergalės ir laukia sunkus mūšis.

– Daug rungtynių, kuriose „Daruššafaka“ pralaimėjo vos keliais taškais, ko trūksta ekipai, kad tų pergalių Eurolygoje būtų daugiau?

– Taip, nemažai rungtynių pralaimėta vos keliais taškais. Tai labai nuvilia, tačiau turime žiūrėti į priekį. Ekipai vadovauja naujas strategas, ją gruodžio pradžioje papildė atakuojantis gynėjas Toney Douglasas, tikiuosi, mūsų situacija pasikeis.

– „Žalgiris“ kol kas dažniau pralaimi, nei laimi. Ar galima teigti, kad tai vienas iš tų varžovų, kurį „Daruššafaka“ tikrai gali įveikti?

– Žaisime namuose, ne „Žalgirio“ arenoje, kur Kauno ekipą palaiko keliolikos tūkstančių gerbėjų armija. Aikštės pranašumas yra mūsų privalumas šioje akistatoje. Turime naują trenerį, naujoką komandoje, visi ekipoje dar daugiau stengiasi, kad mūsų žaidimas pagerėtų. Manau, po pralaimėjimų serijos esame kupini naujų emocijų ir noro atsitiesti.

Žanis Peineris ("Daruššafaka")

Eurolygos rikiuotė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pralaimėjimai):

1.Fenerbahce13121
2.Real12102
3.CSKA13103
4.Anadolu Efes1394
5.Olympiakos1385
6.Panathinaikos1266
7.Armani Olimpia1266
8.Bayern1266
9.Baskonia1367
10.Barcelona1367
11.Žalgiris1257
12.Gran Canaria1358
13.Chimki1248
14.Maccabi1239
15.Budučnost13310
16.Daruššafaka12111

Primename, Eurolygos 13 turo rungtynės tarp „Daruššafaka“ ir „Žalgirio“ trečiadienį prasidės 19:15 val.

Beje, „TOP Sport“ lažybų analitikai kur kas geriau vertina svečių šansus iškovoti svarbų tašką: „Žalgirio“ pergalė (įskaitant ir pratęsimą) vertinama 62 proc., varžovų – 38 proc.

Net 92 proc. „TOP Sport“ klientų tiki šio vakaro Kauno ekipos sėkme.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)