Izraelio ekipa taikosi į aukščiausias vietas C grupėje, kur su 6 pergalėmis ir 2 pralaimėjimais užima antrąją vietą. „Hapoel“ iki praėjusios savaitės buvo pasiekusi 4 pergales ir eilės, bet tada jų žygį nutraukė Jonas Mačiulis su Atėnų AEK (Graikija), laimėjęs varžovų teritorijoje 83:70.

Nors nuo pastarojo mačo su „Lietkabeliu“ prabėgo lygiai du mėnesiai, „Hapoel“ sudėtyje jokių pokyčių neįvyko. Panevėžyje ant parketo jau bus TaShawnas Thomasas, kuris dėl draudžiamų preparatų vartojimo buvo suspenduotas ir nežaidė pirmajame tarpusavio mače.

T. Thomasas rugsėjo 2 d. buvo nubaustas 3 mėnesių diskvalifikacija po to, kai abu dopingo testai buvo teigiami: dopingo mėginiuose aptikta marihuanos pėdsakų.

25-erių sunkusis krašto puolėjas šiame sezone žaidžia itin solidžiai: per 23 minutes įmeta po 11 taškų, atkovoja 6,6 kamuolio, atlieka 1,6 rezultatyvaus perdavimo ir renka 16,8 naudingumo balo.

Pirmoje tarpusavio dvikovoje „Hapoel“ triumfavo 81:67. Tuomet Eurolygos patirties turintis Jamesas Feldeine'as įmetė 16 taškų, Davido Blatto sūnus Tamiras pridėjo 14. Vis dėlto daugiausiai naudingumo balų (17) surinko buvęs NBA žaidėjas, 36-erių Amare'as Stoudemire'as, kuris pelnė 6 taškus, bet sugriebė 10 kamuolių.

Žvelgiant į žaidėjų pasirodymą per jau sužaistus aštuonis turus, „Hapoel“ neabejotinas lyderis yra J. Feldeine'as – 17,4 taško per rungtynes. Tiesa, pagal renkamus naudingumo balus nepralenkiamas yra jau minėtas T. Thomasas, kurio efektyvumas yra 16,8. Amerikietis taip pat yra antras pagal rezultatyvumą (11 tšk.).

Dar trys „Hapoel“ atstovai fiksuoja dviženklį rezultatyvumą: A. Stoudemire'as (10,6 tšk.), T. Blattas (10,4 tšk.) ir Chrisas Johnsonas (10,1 tšk.).

„Hapoel“ yra apskritai tarp lyderių pagal tris kategorijas visoje Čempionų lygoje: 85,8 taško yra 4-as rezultatas, o su 20,9 rezultatyvaus perdavimo ekipa yra trečia turnyre. Tuo metu pagal atkovotus kamuolius (44,4) niekas neprilygsta Odedo Kattache'o auklėtiniams.

Nepaisant galingos sudėties, „Hapoel“ yra pralaimėjusi Panevėžyje. Tai įvyko praėjusiame sezone, kai „Cido“ arenoje „Lietkabelis“ Europos taurės turnyro starte laimėjo užtikrintai - 86:72.

Iš dabartinės sudėties žaidėjų tuomet ant parketo buvo Donatas Tarolis ir Simas Jasaitis, o „Hapoel“ spalvas gynė Lioras Eliyahu ir Baras Timoras.

Prieš kelionę į Lietuvą „Hapoel“ vietiniame fronte išbandė jėgas su Eurolygoje žaidžiančiu Tel Avivo „Maccabi“ klubu ir jam nusileido 78:91.

„Lietkabeliui“ šis mačas labai svarbus, kadangi dabar nuo ketvirtosios vietos, kuri leistų patekti į kitą etapą, atsiliekama viena pergale. Dvikovos „Cido“ arenoje pradžia – 18.50 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)