Po dvylikos turų su 5 pergalėmis ir 7 pralaimėjimais dvyliktąją vietą turnyrinėje lentelėje užimantis „Žalgiris“ turnyre dominuoja pagal baudų metimus. Jų žalgiriečiai šį sezoną pataikė jau 221.

Antrą vietą užimanti Milano „Armani Olimpia“ yra pataikiusi gerokai mažiau – 198. Madrido „Real“ – 192, Las Palmo „Gran Canaria“ ir Maskvos CSKA – po 189, o lyderių šešetą užbaigia 180 baudų įmetę Atėnų „Panathinaikos“.

„Žalgiris“ įmeta dvigubai daugiau baudų nei du mažiausiai jų pataikantys turnyro klubai. Tel Avivo „Maccabi“ yra pataikę 110, o Podgoricos „Budučnost“ – vos 103 baudų metimus.

Pastarosios dvi komandos prasčiausiai baudų metimus ir realizuoja – atitinkamai 67,5 ir 69,1 proc. taiklumu. 79,8 proc. baudų sumetantis „Žalgiris“ pagal pataikymą yra penktas, o pirmauja Maskvos CSKA – 82,9 proc.

Lietuvos čempionai užtikrintai pirmauja ir pagal išmestus baudų metimus – jų kauniečiai yra metę 277, kai, palyginimui, „Budučnost“ – tik 149. „Žalgiris“ neturi lygių ir pagal išprovokuotas pražangas – 291, kai „Maccabi“ išprovokavo tik 208.

Daugybės „Žalgirio“ baudų metimų ir išprovokuotų pražangų pagrindinė priežastis – dažnas žaidimas per priekinę liniją. Beveik trečdalį (80) komandos baudų metė pagal šį rodiklį Eurolygoje pirmaujantis Brandonas Daviesas, sugebėjęs pataikyti 58.

39 baudų metimus yra metęs Aaronas White'as, 26 – Marius Grigonis, po 23 – Antanas Kavaliauskas ir Nate'as Woltersas, 19 – Edgaras Ulanovas, 16 – Artūras Milaknis, po 15 – Paulius Jankūnas ir Leo Westermannas.

Mažiausiai baudų metęs ir pataikęs žalgirietis yra Thomasas Walkupas, kuris per 12 susitikimų sumetė visus 4 savo baudų metimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)