Buvęs Bolonijos „Kinder“ komandos savininkas Alfredo Cazzola dienraščiui „La Gazzetta dello Sport“ papasakojo, kaip 1998 metais jis prisiviliojo D. Nowitzki į Italiją bei susitarė su tuomet itin perspektyviu devyniolikmečiu dėl vienerių metų 1,5 milijonų dolerių vertės kontrakto.

1998 metais Eurolygos čempione tapusioje Bolonijos komandoje gimtąjį „DJK Wurzburg“ klubą palikęs jaunasis vokietis turėjo užimti į Stambulo „Efes Pilsen“ išvykusio Zorano Savičiaus vietą.

„Treneris Sandro Gamba papasakojo mums apie Dirką, jis pakalbėjo su treneriu Ettore Messina ir mes sutarėme dėl susitikimo. Dirkas nusileido Bolonijoje su savo vadybininku ir mentoriumi Holgeriu Geschwinderiu.

Papietavome tuometinio mūsų generalinio vadybininko Roberto Brunamonti restorane, aš pateikiau 1,5 mln. dolerių vertės pasiūlymą, kuris pirmą kartą Vokietiją palikusiam devyniolikmečiui buvo labai patrauklus.

Dirko agentas spaudė jį atmesti galimybę išvykti į NBA, nes manė, jog naudingiau jam būtų pažaisti aukštame lygyje Europoje. Susitarėme pasirašyti sutartį, tačiau po kelių dienų viską sugadino „Mavericks“ savininkas Rossas Perotas.

R. Perotas įšoko į asmeninį lėktuvą, atskrido į Europą ir įtikino Dirką laukti „Mavericks“ veiksmų netrukus turėjusioje vykti NBA naujokų biržoje. Dalaso ekipa išpildė savo pažadą ir pakvietė Dirką devintuoju šaukimu“, – pasakojo A. Cazzola.

Boloniją į Dalasą iškeitusiam D. Nowitzki iš pradžių prireikė šiek tiek laiko įsivažiuoti – debiutiniame sezone jis per mačą vidutiniškai pelnydavo po 8,2 taško ir atkovodavo po 3,4 kamuolio.

Visgi jau antrajame sezone vokietis padvigubino savo rodiklius, o dabar iki šiol mėgaujasi karjera, paženklinta NBA čempiono titulu, NBA finalo ir reguliariojo sezono MVP apdovanojimais bei 13 pakvietimų į „Visų žvaigždžių“ rungtynes.

Žlugus sandoriui su D. Nowitzki, „Kinder“ į savo gretas kvietėsi Salonikų PAOK žvaigždę Predragą Stojakovičių, tačiau ir serbas nusprendė praverti NBA duris bei pasirašyti sutartį su Sakramento „Kings“.

Galiausiai italams beliko pasirašyti sutartį su karjeros saulėlydį pasiekusiu Žarko Paspaljiu, kuris dėl prastos fizinės formos paliko Boloniją gruodžio mėnesį.

Net ir turėdama spragų priekinėje linijoje, „Kinder“ ekipa 1998-1999 metų sezone pasiekė Eurolygos finalą, tačiau jame turėto žvaigždyno nepakako – italai krito prieš Kauno „Žalgirį“, kuriam kovoti prieš D. Nowitzki nereikėjo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)