„Bayern“ ir „Žalgiris“ po 11 Eurolygos turų savo sąskaitoje turi po 5 pergales ir 6 pralaimėjimus bei kartu su Atėnų „Panathinaikos“ turnyro lentelėje dalijasi 8-10 vietas.

Rungtynėse Miunchene šeimininkai turės verstis be traumą patyrusio vidurio puolėjo Devino Bookerio, o „Žalgiris“ į Bavarijos sostinę atskrido be dviejų skirtingų pozicijų žaidėjų – Kaune liko traumuoti „centras” Antanas Kavaliauskas ir įžaidėjas Nate'as Woltersas.

Visgi, anot nuo vasaros prie „Bayern” vairo stovinčio 48-erių D. Radonjičiaus, „Žalgiris“ turi „gilią“ sudėtį, o Šarūnas Jasikevičius komandą rungtynėms paruošia taip, kad traumuotų žaidėjų trūkumo visiškai nesijaučia.

Tuo labiau, kad į rikiuotę grįžo nuo lapkričio vidurio nerungtyniavęs žalgiriečių kapitonas Paulius Jankūnas, kuriam prieš ketvirtadienio treniruotę Miunchene fizinio rengimo treneris padėjo atlikti specialius pratimus.

Paulius Jankūnas

„Mes žaisime be Bookerio, jie – be Kavaliausko ir Wolterso, tačiau treneriai visada turi būti pasirengę tokiems atvejams. Žinoma, nei mums tai nėra gerai, nei jiems tai nėra gerai, bet situacija yra kokia yra. Faktas, kad „Žalgiris“ turi ir daugiau gerų žaidėjų.

Prisiminkime, kiek laiko Kauno komanda vertėsi be Jankūno, tačiau sugebėjo laimėti dvejas rungtynes Eurolygoje. Ir mums tai yra labai gera, teisinga žinutė. „Žalgiris“ turi ir kitų žmonių, galinčių žaisti po lenta – tam turime būti pasiruošę“, – mačo išvakarėse kalbėjo D. Radonjičius.

Miuncheno „Audi Dome“ arenoje šiltai pasisveikinęs ir padiskutavęs su Š. Jasikevičiumi, treneris iš Juodkalnijos būsimiems varžovams negailėjo komplimentų ir tvirtino laukiantis itin atkaklaus mūšio.

„Laukiame įdomių ir sudėtingų rungtynių. „Žalgiris“ ir toliau žaidžia gerai, tęsia tai nuo praėjusio sezono, kuris Kauno komandai buvo fantastiškas. „Žalgiryje“ liko Šaras, liko septyni praėjusio sezono krepšininkai. Daug ką pasako pergalės išvykoje prieš „Anadolu Efes“ „Panathinaikos“, „Budučnost“. Turime būti pasiruošę atsakymui, nes jie žais labai agresyviai“, – tvirtino krepšinio specialistas.

Savo treneriui pritarė ir bene ryškiausia „Bayern“ žvaigždė, sezono išvakarėse Vokietijos čempionų gretas sustiprinęs Derrickas Williamsas.

„Žalgiriečiai labai agresyvūs, ypač spausdami, dvigubindami gynybą – tam turime būti pasirengę. Bet mes ir patys visą savaitę dirbome gynyboje, kad būtume tinkamose vietose ir gerai pasirodytume. Pakankamai gerai gynėmės prieš „Chimki“, tuomet irgi tam intensyviai ruošėmės, laimėjome. Man atrodo kad pastaroji savaitė prieš susitikimą su „Žalgiriu“ irgi buvo gera“, – kalbėjo 2011-aisiais NBA naujokų biržoje 2-uoju numeriu pasirinktas krepšininkas.

Paklaustas, ar didelę įtaką komandos žaidimui turės D. Bookerio praradimas, 27-erių amerikietis žodžių į vatą nevyniojo.

„Taip, mums tai rimtas praradimas, juk būtent Devinas rungtynes pradeda starto penkete, yra agresyvus gynyboje, gerai kovoja dėl kamuolių. Teks užkamšyti jo paliktas spragas. Tai gali būti 8 taškai, 7-8 atkovoti kamuoliai, o kartais ir 10-12. Reikės bendromis pastangomis padirbėti, nors daug kas kris ir ant mano pečių.

Prisiminkime, kiek laiko Kauno komanda vertėsi be Jankūno, tačiau sugebėjo laimėti dvejas rungtynes Eurolygoje. Ir mums tai yra labai gera, teisinga žinutė.
Dejanas Radonjičius

Teks padirbėti ir Leonui Radoševičiui, mūsų gynėjai taip pat turės atkovoti keliais kamuoliais daugiau. Turime pakeisti Deviną, kol jis grįš. Manau, kad jeigu gynyboje atsikovosime keliais kamuoliais daugiau už oponentus, viskas bus tvarkoje“, – tvirtino 6 NBA komandų marškinėlius vilkėjęs ir Kinijos krepšinio lygos skonį išbandęs puolėjas.

Paprašytas palyginti NBA ir Europos krepšinį, D. Williamsas nedvejojo.

„Yra ir savų pranašumų, ir savų trūkumų. Eurolygoje yra daug elitinių žaidėjų, kaip ir NBA lygoje. Visi mato, ką už Atlanto krečia Luka Dončičius. Todėl visiškai akivaizdu, kad Europoje yra daug talentų. Dėl to ir norėjau atvykti į Eurolygą, o ne grįžti į Kiniją. Manau, kad bent jau kol kas tai yra puikus sprendimas.

Man vis dar reikia laiko, kad priprasčiau prie kitokių taisyklių, kad rasčiau būdus, kaip pelnyti taškus. Ir treneris man padeda. O „Žalgirio“ gynyba yra labai agresyvi, ypač verčiant varžovus suklysti. Todėl manau, kad mums tai bus galimybė bėgti į greitą puolimą ir rinkti lengvus taškus“, – dėstė D. Williamsas, kol kas Eurolygoje renkantis po 12,1 taško, 4 kamuolius ir 11,9 naudingumo balo.

Po dviženklį taškų skaičių be D. Williamso „Bayern“ gretose Eurolygoje renka du Balkanų šalių atstovai – bosnis gynėjas Nihadas Džedovičius (11,3) ir serbas puolėjas Vladimiras Lučičius.

Apskritai buvusios Jugoslavijos šalių atstovų „Bayern“ komandoje – apstu. Be trenerio ir jau minėtų krepšininkų, Balkanų regionui Miunchene atstovauja serbas puolėjas Nemanja Dangubičius, serbas gynėjas Stefanas Jovičius, kroatas vidurio puolėjas Leonas Radoševičius, D. Radonjičiaus asistento pareigas užima kadaise ir „Žalgiryje“ dirbęs serbas Oliveris Kostičius, o klubo generalinis vadybininkas yra serbas Marko Pešičius, dabartinio „Barcelonos“ vyriausiojo trenerio Svetislavo Pešičiaus sūnus.

Be to, šiuo metu rungtyniauti negali traumuotas aukštaūgis iš Serbijos Milanas Mačvanas.

Paklaustas, kaip jaučiasi tokioje aplinkoje, „Bayern“ treniruojantis D. Radonjičius gūžčiojo pečiais.

„Tokia realybė, čia tikrai daug žmonių iš Balkanų. Bet aš manau, kad turime ir pakankamą skaičių vietos žaidėjų, kitų legionierių, – teigė jis, – Miunchenas turi vieną iš geriausių futbolo klubų Europoje, tačiau aš tikiuosi, kad krepšinis sulig geru mūsų žaidimu taip pat vis populiarės. Gavome ilgalaikį bilietą į Eurolygą – galbūt tai pakeis žmonių požiūrį į mūsų sporto šaką“.

Eurolygos 12-ojo turo rungtynės tarp „Bayern“ ir „Žalgirio“ penktadienio vakarą prasidės 21.30 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)