Italijos klubas antrame kėlinyje pirmavo 12 taškų skirtumu, tačiau klaipėdiečiai spurtavo paskutiniame ketvirtyje ir patys susikrovė 6 taškų persvarą.

Klaidos neleido jos išlaikyti iki pabaigos, ir paskutinę minutę ekipos pradėjo esant lygiam rezultatui. Iki tol 9 rezultatyvius perdavimus atlikęs Lorenzo Williamsas nusprendė pats imtis iniciatyvos ir žaibišku prasiveržimu sudraskė varžovų gynybą.

Jo pelnytas dvitaškis pasirodė lemiamas, mat keliskart bandę italai suregzti rezultatyvios atakos nebesugebėjo.

Geriausias sezono rungtynes šeimininkų gretose sužaidė kitas gynėjas Tomas Delininkaitis, pataikęs 6 tritaškius iš 8 ir surinkęs 26 taškus. O naudingiausias Čempionų lygos žaidėjas Jerai Grantas vėl buvo didžiulė jėga po krepšiu: pelnė 18 taškų ir atkovojo 9 kamuolius.

„Neptūnas“ puikiai atakavo iš toli (11/21 tritaškių) ir atliko 20 rezultatyvių perdavimų.

„Neptūnas“: Tomas Delininkaitis 26, Jerai Grantas 18, Laimonas Kisielius 10, Simas Galdikas 8.

„Virtus“: Amathas M'Baye ir Tony Tayloras – po 20, Kevinas Punteris 13, Dejanas Kravičius 9.

Kazio Maksvyčio auklėtiniai (4 pergalės/4 pralaimėjimai) D grupėje užima penktą vietą, „Virtus“ (7/1) išlieka vienvaldė lyderė.

Pirmo rato akistatą spalį Italijoje Bolonijos klubas laimėjo tik po dramatiškos kovos ir pratęsimo rezultatu 83:78. Po finansinių sukrėtimų atsigavusi „Virtus“ ekipa yra viena tituluočiausių Apeninų pusiasalyje ir pastaruoju metu bando susigrąžinti apleistas pozicijas. Praeityje ji dusyk laimėjo Eurolygą ir net 15 kartų tapo Italijos čempione.

Kitas rungtynes „Neptūnas“ žais gruodžio 18 d. išvykoje su Stambulo „Bešiktaš“ (Turkija).

Į kitą etapą žengs keturios grupės komandos iš aštuonių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)