„Skycop“ komandos treneris Virginijus Šeškus po rungtynių vykusioje spaudos konferencijoje pareiškė, kad rungtynėse dirbę teisėjai galėjo dalyvauti lažybose.

V. Šeškus pažeidė LKL nuostatų 46.1.2. punktą, kuris sako, kad LKL dalyviai turi skelbti tikslią, tikrą ir teisingą informaciją etiška forma. LKL dalyviams draudžiama viešai grasinti, įžeidinėti, platinti konfidencialią informaciją, taip pat informaciją, kuri žemina fizinio asmens garbę ar orumą, žeidžia juridinio asmens reputaciją arba kenkia LKL ar LKL klubų interesams ir/arba reputacijai.

LKL, atsižvelgdama į tai, kad V. Šeškus šį sezoną neturėjo nuobaudų ir vėliau pripažino pasikarščiavęs, skyrė V. Šeškui griežtą įspėjimą. Pakartotinai pažeidęs šį nuostatų punktą, V. Šeškus bus baudžiamas maksimalia už šį pažeidimą 1500 eurų bauda.

Pastaruosius metus LKL sistemingai dirba dėl sutartų rungtynių prevencijos ir netoleruoja nešvaraus žaidimo, skiria ypatingą dėmesį siekdama užkirsti kelią tokiems įvykiams ir šiuo atveju griežtai vertina V. Šeškaus išsakytas mintis, kurios žeidžia LKL ir LKL klubų reputaciją.

LKL taip pat išanalizavo „Pieno žvaigždžių“–„Skycop“ rungtynių teisėjų darbą ir priėmė sprendimą skirti nuobaudas visiems trims arbitrams.

Teisėjų brigada (Vilius Mačiulaitis, Juozas Barkauskas ir Ignas Davainis) dėl nekvalifikuoto teisėjavimo suspenduojami nuo visų „Betsafe–LKL“ čempionato ir Karaliaus Mindaugo taurės turnyro rungtynių iki 2019 m. sausio 3 d. imtinai.

Nuobaudą po konsultacijų su LKL teisėjų direktoriumi skyrė LKL varžybų direktorius, sprendimas gali būti skundžiamas per 3 dienas.

LKL po kiekvienų rungtynių vykdo nustatytą procedūrą – teisėjų darbą analizuoja rungtynių inspektorius, ataskaitą pateikia patys teisėjai. Jei klubai pateikia savo vaizdo medžiagą, ji taip pat nagrinėjama.

„Peržiūrėję „Pieno žvaigždžių“–„Skycop“ rungtynių įrašą, teisėjų ir inspektoriaus analizę, taip pat „Skycop“ klubo siųstą vaizdo medžiagą, nustatėme, kad klaidų ir abejotinų sprendimų skaičius tikrai buvo didelis, ypač ketvirtajame kėlinyje (kai kada švilpukai vėlavo, nesportinių pražangų skyrimo kriterijai nebuvo stabilūs), – sakė LKL teisėjų direktorius Algimantas Pavilonis. – Be to, brigados komandinis darbas nebuvo subalansuotas, rungtynių valdymas – neužtikrintas. Pagrindo „Skycop“ klubo atstovų skundui dėl šališko teisėjų darbo nėra – teisėjų brigada netgi dažniau suklydo Prienų komandos naudai.“

Tai pirmas kartas šį sezoną, kai dėl nekvalifikuoto teisėjavimo per „Betsafe–LKL“ čempionato rungtynes teisėjai sulaukia sankcijų.

LKL vysto rubriką „Teisėjo švilpukas“, kurioje kiekvieną savaitę apžvelgiamos diskutuotinos situacijos. Šį ketvirtadienį rubrikoje bus analizuojami ir keli epizodai iš „Pieno žvaigždžių“–„Skycop“ rungtynių.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)