Nors „Žalgirio“ krepšininkai jau tris savaites verčiasi be traumuoto kapitono Pauliaus Jankūno, pastaruoju metu Šarūno Jasikevičiaus auklėtinių žaidimo kreivė kyla tik aukštyn.

Eurolygoje pradėta pirmoji šį sezoną pergalių serija (namie įveikti Milano „Olimpia Armani“ ir Pirėjo „Olympiakos“ klubai), o savaitgalį LKL čempionate labai užtikrintai ant menčių paguldytas ir Vilniaus „Rytas“ – 95:86.

Susitikime su sostinės krepšininkais Š. Jasikevičius vertėsi ir dar be dviejų priekinės linijos žaidėjų – Aarono White'o bei Antano Kavaliausko, o susitikimo pabaigoje čiurną kryptelėjo ir Nate'as Woltersas.

Visa laimė, kad prieš artimiausią dvikovą žalgiriečiai turės keletą dienų išsilaižyti žaizdoms. Šią savaitę Eurolygos rungtynės Lietuvos čempionų laukia tik penktadienį, ir tai bus itin svarbus mačas su šiuo metu identišką pergalių ir pralaimėjimų balansą (5/6) turinčiu Miuncheno „Bayern“ klubu.

Svarbiausios savaitės krepšinio rungtynės
(data, rungtynės, turnyras, pradžia)

Gruodžio 11 d., antradienis„Giants“ – „Lietkabelis“FIBA Čempionų lyga21:00
Gruodžio 11 d., antradienis„Fiat“ – „Rytas“Europos taurė21:30
Gruodžio 12 d., trečiadienis„Neptūnas“ – „Virtus“FIBA Čempionų lyga19.00
Gruodžio 14 d., penktadienis„Žalgiris“ – „Bayern“Eurolyga21.30

Eurolygos debiutantai elitiniame Senojo žemyno turnyre kol kas rungtyniauja labai nestabiliai – iškovotas pergales keičia pralaimėjimai.

Vokiečių žaidimo bangavimą atspindi ir du paskutinieji Eurolygos turai. Jei lapkričio 29 d. jie išvykoje beviltiškai 71:95 pralaimėjo Tel Avivo „Maccabi“ krepšininkams, praėjusią savaitę namuose „Bayern“ įsirašė pergalę prieš Maskvos srities „Chimki“ – 72:65.

Tiesa, Vokietijos čempionate bavarai žygiuoja kur kas užtikrinčiau – laimėti visi 10 susitikimų.

Sėkmingos mačo Miunchene baigties atveju atveju žalgiriečiai turnyro lentelėje paliktų „Bayern“ sau už nugaros ir, palankiai susiklosčius aplinkybėms, pagal iškovotas pergales galėtų pasivyti dar tris komandas – visos trys „Žalgirį“ vienu laimėjimu lenkiančios ekipos („Barcelona“, „Olympiakos“ ir „Olimpia Armani“) šią savaitę žais su lentelėje aukščiau esančiais klubais.

Nesėkmės atveju „Žalgirį“ pralenktų „Bayern“, tą galėtų padaryti ir „Panathinaikos“, o dar trys komandos turėtų galimybę pasivyti žalgiriečius pagal iškovotų pergalių skaičių.

Eurolygos turnyro lentelė
(vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, įmesti taškai, praleisti taškai, taškų santykis)

Savo ruožtu į gilią duobę pastaruoju metu įsmukęs „Rytas“ turi tiesiog tobulą progą atsitiesti Europos taurės turnyre.

Susumavus šio turnyro ir LKL mačus, Dainiaus Adomaičio auklėtiniai šiuo metu yra patyrę penkis pralaimėjimus paeiliui, o situaciją dar labiau sunkina traumos bei kai kurių krepšininkų motyvacijos problemos. Jau aišku, kad iš „Ryto“ rikiuotės ilgam iškrito Evaldas Kairys, o Dominique'as Suttonas, nors ir sužaidė asmeniškai sėkmingas rungtynes Kaune, šį sezoną yra sunkiai prognozuojamas.

„Bijau ką nors ir pasakyti šiuo klausimu. Dominique'as yra labai priklausomas nuo pirmų prisilietimų prie kamuolio. Šiandien jis pradėjo gerai, gerai ir tęsė. Tik tiek, kad krepšinis žaidžiamas abiejose aikštės pusėse – ir gintis reikia, ir pulti“, – po rungtynių su „Žalgiriu“ apie amerikiečio perspektyvas sostinėje atsargiai kalbėjo D. Adomaitis, neslepiantis, kad jo vadovaujamai ekipai pastiprinimas yra tiesiog būtinas.

Visgi, nepaisant visų sunkumų, būtent antradienio Europos taurės mačas yra toks, kuriame klupti vilniečiai neturi teisės. „Rytas“ į svečius vyksta pas absoliučiai blogiausią turnyro komandą – iki šiol nė vienos pergalės neiškovojusią Turino „Fiat“. Nė vienos kitos analogišką rezultatą Europos taurėje turinčios ekipos daugiau nėra.

Sėkmės Italijoje atveju „Rytas“ beveik užsitikrintų vietą kitame turnyro etape, tačiau jeigu sukluptų, vilniečiai gerokai komplikuotų savo padėtį. Ypač, jei kitose rungtynėse Baro „Mornar“ sugebėtų įveikti Franfurto „Fraport Skyliners“ (o toks įvykių scenarijus tikrai įmanomas, nes vokiečiams likę mačai nebelemia beveik nieko).

Tokiu atveju kitos savaitės rungtynės namie su „Mornar“ Vilniaus krepšininkams būtų žūtbūtinės ir, norint patekti į kitą etapą, juos tenkintų tik pergalė.

Taigi, norint išvengti komplikacijų, D. Adomaitis su „Rytu“ iš Italijos privalo išnešti sveiką kailį (pirmą tarpusavio mačą su „Fiat“ namie vilniečiai laimėjo 86:79).

Europos taurės D grupės lentelė
(vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, įmesti taškai, praleisti taškai, taškų santykis)

1.Unicaja*7172463391
2.UNIKS*7168760186
3.Skyliners*536156078
4.Rytas35612623-11
5.Mornar26622747-125
6.Fiat08646695-49

* pažymėta komanda užsitikrino vietą kitame etape

Savo ruožtu po rinktinių „langų“ etapo vėl atnaujinamas ir FIBA Čempionų lygos turnyras, kuriame prasideda antrasis grupių varžybų ratas.

Radikaliai atsinaujinęs „Lietkabelis“ šią savaitę viešės Olandijoje, kur C grupės rungtynėse bandys pasiekti revanšą prieš Anverpeno „Giants“ komandą, kuriai pirmajame rate namie itin apmaudžiai pralaimėjo po pratęsimo (87:91).

Savo ruožtu Klaipėdos „Neptūnas“ D grupėje taip pat bandys siekti revanšo, tik tai darys jau namuose. Į Klaipėdą atvyks Bolonijos „Virtus“ ekipa iš Italijos, kuriai „Neptūnas“ sezono pradžioje nusileido 78:83.

Pažymėtina, kad Bolonijos komanda yra vienintelė FIBA Čempionų lygoje, per pirmą ratą nepatyrusi nė vieno pralaimėjimo.

„Lietkabelis“ savo rungtynes Čempionų lygoje žais antradienio vakarą, o „Neptūnas“ – trečiadienio vakarą.

FIBA Čempionų lyga C grupė
(vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pralaimėjimai)

1.Hapoel Jerusalem761
2.AEK761
3.Brose Bamberg743
4.Lietkabelis734
5.Fuenlabrada Montakit734
6Giants Antwerp734
7Nymburk725
8.Dijon716

FIBA Čempionų lyga D grupė
(vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pralaimėjimai)

1.Virtus Bologna770
2.Promitheas Patras752
3.Strasbourg743
4Bayreuth734
5.Bešiktas734
6.Neptūnas734
7.Oostende725
8.Olimpija716

Į FIBA Čempionų lygos atkrintamąsias varžybas pateks 1-4 vietas grupėse užėmusios komandos. 5-6 vietas užėmusios ekipos pateks į FIBA Europos taurės atkrintamąsias varžybas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)