Nors šeimininkai jau pirmajame ketvirtyje susikrovė 8 taškų persvarą ir kėsinosi anksti nuspręsti mačo baigtį, vilniečiai neketino pasiduoti. D.J. Seeley ir Dominique’o Suttono vedami „Ryto“ krepšininkai pribloškė kauniečius ir sugebėjo sumažinti deficitą iki 3 taškų ir į rūbines per ilgąją pertrauką galėjo eiti iškėlę galvas.

Per pertrauką treneris pasakė, kad žaidžiame šiandien ne taip, kaip turėtume žaisti prieš „Rytą“. Čia visai Lietuvai svarbios rungtynės.
Marius Grigonis

„Nemanau, kad „Rytas“ mus nustebino. Suttonas pataikė tuos metimus, kurių paprastai nepataiko. Buvo užduotis neleisti Bendžiui atakuoti iš toli. Daug darėmė klaidų šiandien“, – apie sunkią pirmąją mačo dalį prabilo 14 taškų pelnęs ir žalgiriečius į priekį vedęs Marius Grigonis.

Vis dėlto, jau trečiajame ketvirtyje Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai atitrūko. Dešimties minučių atkarpą „Žalgiris“ laimėjo 30:16, o tai leido susikrauti net 17 taškų pranašumą prieš paskutiniojo ketvirčio pradžią.

„Per pertrauką treneris pasakė, kad žaidžiame šiandien ne taip, kaip turėtume žaisti prieš „Rytą“. Čia visai Lietuvai svarbios rungtynės.

Ėmėme kiečiau žaisti, apsigynėm, pataikėm tuos tritaškius, keitėmės dengiamaisiais. Dar dėl tų nesportinių pražangų „Rytas“ tikriausiai buvo išmušti iš vėžių. Visa tai leido mums pabėgti“, – paaiškino staigiai pakilusį „Žalgirio“ žaidimo lygį gynėjas.

Vienas „Žalgirio“ lyderių Edgaras Ulanovas taip pat pripažino, kad rungtynių pradžioje varžovai buvo pranašesni.

„Pirmoje pusėje „Rytas“ demonstravo puikią energiją. Nekalbu apie taktiką, matėsi, kad jie tikrai atvažiavo kovoti. Antroje pusėje susilyginome ar net juos pranokome energija. Manau, ta energija, noras, kontaktas ir protingi sprendimai suteikė mums pergalę.

Emocinis pakilimas mums buvo didelis po paskutinių Eurolygos rungtynių. „Rytas“ nusileido „Lietkabeliui“. Vis dėlto, turim žiūrėti į save. Pernai pralaimėjome rungtynes „Rytui“ namuose, tikrai nenorėjome pakartoti to scenarijaus. Gerai, kad pasikeitė mūsų mąstymas ir kūno kalba“, – leido sau lengviau atsikvėpti puolėjas.

Nenorėjome nusileisti kūno kalba ar parodyti baimės. Žinot, čia „Rytas“ su „Žalgiris“ – tai jau viską pasako.
Edgaras Ulanovas

Kauniečiai buvo priversti rungtyniauti be traumas patyrusių aukštaūgių Pauliaus Jankūno, Antano Kavaliausko ir Aarono White'o. Paklaustas apie priekinės linijos žaidėjų trūkumą, M. Grigonis nusprendė pašmaikštauti.

„Netrūko. Turėjome Venskų ir Ulecką (juokiasi – red. past.). Šiaip, grįš Antanas, Aaronas ir būsime gilesnė komanda. Būsime dar geresnėje formoje“, – užtikrintas komandos draugais buvo gynėjas.

Didžiąją dalį laiko šią rolę vykdė būtent Edgaras Ulanovas. Jis sekmadienį surinko 15 taškų ir prižiūrėjo puikias rungtynes sužaidusį D. Suttoną. Pats puolėjas nesureikšmino savo pozicijos aikštėje ir varžovo rezultatyvumo.

„Nematau problemos žaisti ketvirtu numeriu. Tenka tą daryti ir Eurolygoje. Aišku, šiandien Suttonas buvo stiprus varžovas. Nėra lengva prieš jį žaisti, tikrai pripažinsiu. Žiūrint į komandinius rezultatus, nepaisant jo įmestų taškų, mes neleidome jiems taip gerai judinti kamuolio ir uždarėme kitas vietas. Šiandien jo rezultatyvumas jiems naudos nedavė“, – paaiškino žalgirietis.

Nepaisant puikaus trečiojo kėlinio, Š. Jasikevičiaus auklėtiniai kiek strigo paskutiniajame. Aikštės šeimininkai leido „Rytui“ sumažinti deficitą iki vienženklio, o porą kartų atrodė, jog gali ir visai jį iššvaistyti. Paklausas apie sudėtingą rungtynių pabaigą, M. Grigonis tegalėjo tik gūžčioti pečiais.

„Neaišku, kas ten dėjosi. Davėme jiems mesti iš toli, neprasižengėme laiku. Taip negalima užbaigti rungtynių, bet gerai, kad laimėjome, o į tą ir reikia koncentruotis“, – šyptelėjo krepšininkas.

Įsimintiniausiu mačo epizodu sekmadienį tapo ne žaidybiniai epizodai, o abiejų ekipų žaidėjų konfliktas trečiajame ketvirtyje.

Po D.J. Seeley pražangos puolime E. Ulanovas norėjo nuo žemės pakelti komandos draugą Nate‘ą Woltersą, tačiau keliu užkliudė ir varžovo galvą. Kilo konfliktas, po kurio ne vienas krepšininkas buvo nubaustas nesportinėmis pražangomis. Pats E. Ulanovas pripažino savo kaltę, tačiau nesureikšmino šio epizodo.

„Aš galbūt kvailai pasielgiau, kad gavau nesportinę pražangą. Tai nėra gerai. Iš kitos pusės manau, kad mes norėjome viską daryti savo komandos labui, jie – savo. Nenorėjome nusileisti kūno kalba ar parodyti baimės. Žinot, čia „Rytas“ su „Žalgiris“ – tai jau viską pasako.

Norėjau apginti komandos draugą. Nenoriu daugiau veltis į tai. Kiti norėjo apginti savo komandos draugus. Manau, tokie dalykai yra neišvengiami, bet tokie epizodai prideda prieskonio. Ir žiūrovams, ir mums patiems. Tarp komandų, kurios nori kovoti dėl aukščiausių vietų, tai neišvengiama“, – atviravo puolėjas.

LKL rikiuotė (vieta, komanda, pergalės, rungtynės):

1.ŽALGIRIS121
2.NEPTŪNAS112
3.RYTAS94
4.LIETKABELIS94
5.JUVENTUS67
6.DZŪKIJA58
7.PIENO ŽVAIGŽDĖS58
8.SKYCOP49
9.ŠIAULIAI211
10.NEVĖŽIS211
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)