DELFI žiniomis, į Laikinąją sostinę iš Vilniaus atvyko daugiau nei 400 „Ryto“ sirgalių. Panašus ir iki šiol rekordinis skaičius – 500 raudona-juoda spalvomis nusidažiusių krepšinio aistruolių Kaune buvo užfiksuoti praėjusių metų gruodžio 10 d. Tada vilniečių ekipa po dramatiško kovos išplėšė pergalę – 65-63.

„Toks palaikymas tikrai yra labai svarbus, – tuomet sirgaliams dėkojo Martynas Echodas, kuris to vakaro rungtynėse buvo sunkiai įkandama mįslę „Žalgirio“ aukštaūgiams. – Tai papildoma motyvacija, o noras nugalėti varžovus yra dar didesnis. Prie tokio palaikymo svečių arenoje žaidėjai jaučiasi žymiai geriau.“, – sakė vilniečių „centras“, kuris pergalingame mače pelnė 14 taškų bei atkovojo 6 kamuolius.

Rungtynėms tarp Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Ryto“ ruošiasi ne tik sirgaliai, bet ir policijos pareigūnai. Dar šį trečiadienį kauniečių vidurio puolėjas Brandonas Daviesas užfiksavo policijos pratybas „Žalgirio arenos“ prieigose.

Čia policininkai repetavo, kaip turėtų elgtis su nepaklusniais varžovų komandos sirgaliais. Kad pareigūnai nusiteikę rimtai, byloje ir faktas, jog į Kauną atvyko ir kaimyninių miestų policijos pajėgos.

Paskutinis įtariamai „Ryto“ sirgalių vizitas Kaune nesibaigė be pasekmių. Spalio 7 d. grupelė jaunuolių užpuolė prie parduotuvės ramiai stovėjusius „Žalgiris“ sirgalius. 14.45 val. policija sulaukė pranešimo, jog Kaune, Savanorių prospekte esančioje parduotuvės aikštelėje, atbėgusi didelė grupė priešiškai nusiteikusių jaunuolių, puolė kitus asmenis.

Policija, atlikusi tyrimą, nustatė, kad daugiau nei 20 asmenų, paslėpusių veidus kaukėmis, pribėgo prie parduotuvės aikštelėje buvusių jaunuolių su „Žalgirio“ komandos atributika, kurie ruošėsi vykti į krepšinio rungtynes Vilniuje.

Būrys agresyviai nusiteikusių jaunuolių, panaudodami fizinį smurtą be jokios priežasties užpuolė prie prekybos centro stovėjusius asmenis, pagrobė kuprinę su joje buvusia „Žalgirio“ sirgalių atributika. Atliekant ikiteisminį tyrimą, gauta informacija, kad planuotą užpuolimą įvykdė galimai krepšinio klubo „Rytas“ fanai.

Būtent tą dieną įvyko pimoji šio sezono akistata tarp „Žalgirio“ ir „Ryto“, kurioje stipresni buvo kauniečiai. Vilniaus „Siemens“ arenoje paskutiniame kėlinyje spurtavę žalgiriečiai parsivežė pergalė – 76-69.

„Būtų miela ir malonu, jei abiejų komandų sirgalių palaikymas sekmadienį būtų kuo švaresnis, be stiprių užgauliojimų, įžeidinėjimų ar keiksmažodžių“, – prieš rungtynes kalbėjo „Žalgirio“ „snaiperis“ Artūras Milaknis.

Tradiciškai į Kauną atvykę Vilniaus „Ryto“ sirgaliai surengė eiseną per miestą iki „Žalgirio arenos“. Vos tik Kaune išlipusių sirgalių jau laukė gausus policijos pareigūnų būrys. Iki arenos keliaudami sirgaliai traukė skanduotes, o šalia jos, su policijos leidimu, surengė dumų ir fakelų fiestą.

DELFI pakalbintas Kauno vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Darius Žukauskas užtikrino, kad rungtynių metu saugumu bus pasirūpinta maksimaliai. „Pareigūnų tiek, kiek reikia tokio mąsto renginiui. Savo komandą reikia palaikyti aikštėje, o ne už jos ribų. Tikimės, kad pavyks išvengti nemalonių incidentų“, – kalbėjo pareigūnas.

Dar vienų intriguojančių rungtynių Kaune pradžia – 17.20 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)