Sužaidus pusę pirmojo rato šiemet rekordiškai žiūrovus traukiančią „Žalgirio“ areną jau aplankė praktiškai pusė visų kauniečių – daugiau nei 100 tūkstančių žmonių per septynis mačus.

Antroje vietoje pagal lankomumą esantis Atėnų „Panathinaikos“ (70 tūkst.) nuo sezono lyderio atsilieka stipriai, o trečia žengianti „Baskonia“ – išvis beveik dvigubai (56 tūkst.).

Tuomet kukliausiai namuose palaikoma turnyro naujokė Stambulo „Daruššafaka“ per visus ligšiolinius turus apskritai tesurinko 14 tūkst. gerbėjų – tiek, kiek „Žalgirį“ aplanko kiekvieną mielą savaitę, kai čia tik vyksta Eurolygos rungtynės.

14 670 žmonių, t. y. maždaug 97 procentai visų įmanomų vietų. Toks yra „Žalgirio“ šio sezono vidurkis. Tai – rekordinis visų laikų rodiklis, geresnis už ankstesnį rekordą, pasiektą praėjusiais metais, 8 procentais.

Ir nepanašu, kad arenos stogą kilnojantis lankomumas kris. Įsibėgėjusiam „Žalgiriui“ pagaliau Kaune pradėjus rinkti pergales jo fanai ėmė dar spačiau šluoti bilietus į būsimas dvikovas: pavyzdžiui, jau visi bilietai išparduoti į dar tik po mėnesio vyksiantį mūšį su Maskvos CSKA bei į gruodžio 21 d. laukiančią akistatą su Tel Avivo „Maccabi“.

„Reikia padėkoti fanams, kurie taip fantastiškai renkasi į mūsų rungtynes. Vis tiek, žinote, prieš 14 tūkstančių žmonių nėra lengva žaisti, kad ir koks tu būtum superklasės žaidėjas, kurių turi „Olympiakos“. Po mano techninės arenoje jautėsi toks garsas, kokio aš galbūt neatsimenu nuo praėjusių atkrintamųjų. Pradėjo man net ausį skaudėti vieną. Nežinau, gal jau senstu, bet tikrai sąžiningai sakau: pradėjo skaudėti. Dar kartą labai ačiū jiems“, – apakęs iš nuostabos ir apkurtęs nuo triukšmo lygio savoje arenoje šią savaitę žaliai-baltiems dėkojo Šarūnas Jasikevičius.

Jeigu taip ir toliau, „Žalgirio“ vadovams reikės rimtai apsvarstyti galimybes kokiu nors būdu išplėsti tribūnas.

„Mes kalbėjome ir juokavome per atkrintamąsias, kad būtume padarę viską, kad daugiau žmonių būtų, ir pardavę visus bilietus. Bet džiaugiamės, kad būna nemažai rungtynių, kai jie visi išparduodami – biudžetui tai turi didelę įtaką“, – prieš sezoną DELFI sakė komandos direktorius Paulius Motiejūnas.

Pirmas kartas istorijoje: „Žalgiris“ lenkia net NBA komandas

Eurolygoje sau lygių pagal lankomumą nebesutinkantis „Žalgiris“ tuo neapsiriboja: komandos istorijoje to dar niekada nėra buvę, bet pagal žiūrovų skaičių Kauno klubas šiemet ėmė lenkti net NBA ekipas.

Sužaidus beveik po trečdalį sezono tiek Europoje, tiek už Atlanto, „Žalgiris“ su minėtu 14 670 žiūrovų vidurkiu šiuo metu yra aukščiau už tris NBA komandas – Atlantos „Hawks“ (14 531), Minesotos „Timberwolves“ (14 312) ir Bruklino „Nets“ (13 824).

Dar dvi ekipos – Finikso „Suns“ (14 872) su pirmu šių metų NBA naujokų biržos šaukimu DeAndre Aytonu ir Memfio „Grizzlies“ (15 066) su Marcu Gasoliu – žalgiriečiams yra taip pat pasiekiamos ranka.

Tai – pirmas kartas „Žalgirio“ istorijoje, kai jis parduoda daugiau bilietų nei NBA klubai, pigiausi bilietai į kurių rungtynes, beje, kainuoja netgi mažiau (nuo 3 JAV dolerių) nei į Eurolygos mačus Kaune (nuo 5 eurų).

Tuo pačiu tai – tikra retenybė ir visos Eurolygos mastu. Naujaisiais laikais tik vieninteliame sezone (2014-2015 m.) Belgrado „Crvena Zvezda“ su 14 483 žiūrovų vidurkiu lenkė vieną NBA atstovę – Fildelfijos „76ers“ ekipą (vid. 13 940).

Rekordus gerinantis „Žalgiris“ šiuo metu pirmauja net prieš tris NBA komandas ir vejasi dar dvi. Kas žino, jei Nemuno saloje 2011-taisiais išdygusi nauja arena būtų dar kiek erdvesnė, gal Kaunas konkuruotų ir su labiausiai dėl krepšinio pamišusiais NBA lygos miestais – Torontu, Čikaga ir Filadelfija, šiemet sutraukiančiais net po 20 tūkst. gerbėjų.

Tiesa, reikia nepamiršti, kad pirmieji du yra kone dešimtgubai didesni už Kauną ir juose gyvena panašiai tiek žmonių, kiek visoje Lietuvoje, o Filadelfijoje – apie 1,5 milijono. Taigi procentaliai pagal tai, kokia dalis miestiečių apsilanko krepšinyje, jie nė iš tolo neprilygsta laikinajai Lietuvos sostinei. Čia kaskart kurti magiškos arenos į Kauno krepšinio katedrą susirenka kas dvidešimtas kaunietis (5 proc. visų gyventojų) – turbūt kas koks ketvirtas ar penktas daugiabučio kaimynas. Ir tai yra tiesiog neįtikėtina.

Nuo vaiko namuose, nuo moterų kirpyklose
Iki vyrų darbuose, iki presuotojų gamyklose...

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (258)