FIBA centrinė valdyba 38-erių teisininką į pareigas paskyrė penktadienį vienbalsiu sprendimu.

A. Zagklis FIBA struktūroje dirbo nuo 2016-ųjų, prieš tai devynerius metus konsultavo organizaciją, nagrinėjo bylas Krepšinio arbitražo teisme.

Graikas kuluaruose siejamas su savo tautiečiu, įtakingu krepšinio veteranu George'u Vassilakopoulu. Graikijos federacijos prezidentas vadovauja FIBA valdymo komisijai.

Kandidatais į generalinio sekretoriaus postą taip pat buvo laikomi du serbai: Predragas Bogosavljevas ir Zoranas Radovičius. Pirmasis yra FIBA varžybų direktorius, antrasis – nacionalinių federacijų departamento direktorius, kadaise su Jugoslavijos rinktine rinkęs medalius Europos ir pasaulio čempionatuose.

„Labai džiaugiuosi, kad pasirinkome ketvirtąjį FIBA generalinį sekretorių iš savo pačių administracijos komandos. Andreasas puikiai išmano organizaciją ir yra tinkamas asmuo vadovauti. Esame įsitikinę, kad jis padarys viską, jog krepšinis taptų populiariausia sporto šaka pasaulyje“, – sakė simbolinį FIBA prezidento postą užimantis argentinietis Horacio Muratore.

„Mano misija aiški – mūsų sporto plėtra ir bendruomenės suvienijimas. Konkurencingoje šių laikų aplinkoje būsime modernūs administratoriai, apdairūs reguliuotojai ir puikūs renginių organizatoriai“, – žadėjo naujasis FIBA vadovas.

Primename, kad P. Baumannas mirė nuo širdies smūgio dalyvaudamas Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) sesijoje Buenos Airėse (Argentina).

51-erių sulaukęs šveicaras generalinio sekretoriaus pareigas ėjo nuo 2003-ųjų ir į savo rankas buvo sutelkęs absoliučią valdžią.

Patrickas Baumannas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)