„Rungtynės Kaune – kaip ant delno, – rašo sdna.gr apžvalgininkas Nikas Zervas. – Jei pirmoje dalyje neblogai pataikai tritaškius, nedarai klaidų ir pirmauji 8 taškais, gali ruoštis – „Žalgiris“ tikrai atsities.

Pastaraisiais metais visuomet taip buvo. Šaro žaidėjai apvertė viską aukšty kojom antroje dalyje – „uždarė“ tritaškius ir beveik nesutiko pasipriešinimo. Padaryk gerą pražangą, leisk varžovui pajausti, kad jį dengi. Deja, jau greičiau medžiais iš dangaus pradės lyti“.

Anot jo, „Olympiakos“ tiesiog sulūžo – jei per pirmąsias 20 minučių nebuvo nė vienos klaidos, tai per kitas 20 jų surinkta 16.

Galimybė revanšuotis po praėjusio sezono pralaimėjimo ketvirtfinalio serijoje buvo prašvilpta. Tiesa, katastrofos nėra. „Olympiakos“ grįš prie privalomų dalykų ir mėgins pataisyti tai, kas blogo kartojasi. Pralaimėti tokį kovotojo charakterį demonstruojančiai komandai nėra gėda.
sdna.gr

„Klydo „Olympiakos“ žaidėjai atlikdami paprastus perdavimus, o „Žalgiris“ baudė lengvais taškais, – toliau tęsiama sdna.gr straipsnyje. – Vassilis Spanoulis strigo varžovų gynyboje, Georgios Printezis, surinkęs 14 greitų taškų, tiesiog išnyko. Nebuvo matyti ir Nikolos Milutinovo, kuris, teisybės dėlei, beveik negavo kamuolių po krepšiu. Jam tikrai reikia parodyti daugiau, jei jis ketina kelti į koją į lygą už Atlanto“.

Anot graikų portalo, kol N. Milutinovas ieškojo savęs aikštėje, daugiau rimtesnio pasipriešinimo nesutikęs Brandonas Daviesas buvo nesustabdomas tiek puolime, tiek gynyboje. Be agresyvaus vidurio puolėjo pastangų dar buvo Nate'as Waltersas ir netikėtai iššovęs Marius Grigonis.

Per pirmą rungtynių dalį 48 taškus pelnę „Olympiakos“ žaidėjai antrojoje atrodė juokingai. Davidas Blattas griuvo ant parketo, susidūręs su teisėju. Jo auklėtiniai taip pat krito, rėkdami vienas ant kito, komandos pastangos buvo skurdžios. Kodėl? Labai paprasta, nes jie negalėjo žaisti taip, kaip buvo įpratę.
sport24.gr

„Trečią kėlinį „Olympiakos“, kaip paprastai, įkrito į duobę, ir tai buvo nuopuolio pradžia, o netrukus ir pabaiga. Viskas buvo labai blogai, o skirtumas, tiesą sakant, galėjo būti dar didesnis, – rašo N. Zervas. – Galimybė revanšuotis po praėjusio sezono pralaimėjimo ketvirtfinalio serijoje buvo prašvilpta.

„Raudonieji“ atsitrenkė į Š. Jasikevičiaus komandą, kur iš kiekvieno žaidėjo išreikalaujamas maksimumas, ir į komandą, kuri yra viena geriausiai žaidžiančiųjų savo aikštėje Europoje. Tiesa, katastrofos nėra. „Olympiakos“ grįš prie privalomų dalykų ir mėgins pataisyti tai, kas blogo kartojasi. Pralaimėti tokį kovotojo charakterį demonstruojančiai komandai nėra gėda“.

Apie dvi skirtingas „Žalgirio“ ir „Olympiakos“ rungtynių dalis ir du skirtingus komandų veidus rašo ir kitas stambus graikų sporto portalas.

„Pirėjo komanda su geru nusiteikimu keliavo į Lietuvą žaisti Eurolygos rungtynių, tačiau po didžiosios pertraukos tapo visiškai neatpažįstama, – pastebi sport24.gr. – Per pirmą rungtynių dalį 48 taškus pelnę „Olympiakos“ žaidėjai antrojoje atrodė juokingai.

Davidas Blattas griuvo ant parketo, susidūręs su teisėju. Jo auklėtiniai taip pat krito, rėkdami vienas ant kito, komandos pastangos buvo skurdžios. Kodėl? Labai paprasta, nes jie negalėjo žaisti taip, kaip buvo įpratę. Rungtynės tęsėsi, jie negalėjo pataikyti ir surasti tinkamo atsako į pasikeitusį „Žalgirio“ žaidimą“.

Anot straipsnio, Š. Jasikevičius eliminavo įžaidėją Nigelį Williams-Gossą, „Žalgirio“ strategas numatė ir V. Spanoulio tikėtinus bandymus „sutvarkyti viską pačiam“. Tai privedė prie 5 veterano klaidų.

„Visų pirma, „Žalgiris“ nėra ta komanda, kuri per kelias sekundes mėgina „išvirti užšaldytą kiaušinį“. Ji turi nuostabų trenerį, kontroliuojantį situaciją ir žinantį, kaip paskatinti savo auklėtinius. Beje, „Žalgiris“ pritaikė panašią taktiką kaip ir pernai, eliminuodamas „Olympiakos“ iš atkrintamųjų varžybų.

Tik šįkart Lietuvos komanda dar ir pataikė iš visų pozicijų, – tęsia sport24.gr. – „Olympiakos“ buvo agresyvi, šviežia ir kovinga pirmoje dalyje, o po pertraukos atrodė kaip mokyklos komanda. Visa tai dėka itin kietos „Žalgirio“ gynybos“.

Iki galo nerealizuotos atakos, juokingos klaidos, kritęs pataikymo procentas trečiame kėlinyje vedė į nuopuolį. Kai N. Woltersas trečio ketvirčio pabaigoje dvitaškiu persvėrė rezultatą aikštės šeimininkų naudai, įvyko lūžis.

„Kai ketvirto kėlinio pradžioje „Žalgiris“ spurtavo 8:0, net ir didvyriškos Zacho Leday (15 taškų) pastangos tapo nieko vertos. B. Daviesas ir A. Kavaliauskas siautėjo baudos aikštelėje, pelnydami iš jos 24 taškus, praėjusių metų Pirėjo ekipos „žudikus“ Paulių Jankūną ir Edgarą Ulanovą ketvirtadienį pakeitė M. Grigonis ir Aaronas White'as.

Pastarojo sezono „Žalgirio“ variklio Kevino Pangoso, pralaimėjusio su „Barcelona“ Podgoricoje, niekas nepasigedo, nes buvo N. Woltersas, surinkęs 14 taškų, atkovojęs 7 kamuolius ir atlikęs 6 rezultatyvius perdavimus“.

Eurolygos turnyro lentelė po ketvirtadienio rungtynių:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)