„Olympiakos“ lyderis ir simbolis Georgios Printezis nerungtyniavo dėl traumos ir tegalėjo nuo suolo stebėti, kaip nuostabiai pasirodę kauniečiai sužlugdė jo klubo viltis kovoti dėl geriausios Europos ekipos vardo. Praėjus daugiau nei pusei metų, gruodžio 6-osios vakarą, graikai grįžo į Laikinąją sostinę siekdami revanšo ir 7-osios pergalės šį sezoną.

G. Printezis Eurolygos ketvirtadienio susitikimo su Kauno „Žalgiriu“ pirmąjį ketvirtį pradėjo taip, lyg būtų norėjęs išlieti pyktį dėl savo bejėgiškumo pavasarį. Aukštaūgis pataikė visus keturis tolimus metimus ir jau sužaidus pusę kėlinio savo sąskaitoje turėjo 14 taškų. Jo vedami svečiai pirmąjį kėlinį laimėjo 29:19 ir į neviltį varė namų ekipos gerbėjus.

Didžiausia problema, kad kaip komanda mes nepriėmėme protingų sprendimų. Nebesidalinome kamuoliu taip gerai, kaip pradžioje, praradome jų nemažai. Antroje pusėje suklydome 16 kartų. Tai reiškia, kad praradome net 16 atakų. Labai blogai pasirodėme.
Georgios Printezis

Vis dėlto, per likusią mačo dalį graikas pelnė tik 4 taškus, o jo atstovaujamas „Olympiakos“ klubas po ilgosios pertraukos buvo priverstas pripažinti Š. Jasikevičiaus auklėtinių pranašumą 75:83. Atrodė, kad nesėkmė stipriai emociškai paveikė Davido Blatto žaidėjus.

Draugiškus santykius su žurnalistais iš Latvijos palaikantis Janis Timma išėjęs iš rūbinės nė nepažiūrėjo į jų pusę ir nereagavo stabdomas ir kalbinamas. Kostas Papanikolaou iš rūbinės išėjo su gobtuvu ir tik papurtė galvą paprašytas pasidalinti mintimis apie mačą.

„Olympiakos“ komunikacijos departamento vadovas Christosas Bafesas buvo paklaustas, ar galima patekti į rūbinę ir pakalbinti nesėkmę patyrusius Graikijos vicečempionus.

Jis įkišo galvą į svečių persirengimo kambarį ir po kelių sekundžių atsakė, jog krepšininkai kalbėti nepanoro. Žurnalistas išliko atkaklus, tačiau buvo apšauktas ir priverstas nueiti nuleidęs galvą.

Paskutinis rūbinę paliko būtent pirmąją dešimtį minučių žibėjęs G. Printezis. Aukštaūgis vienintelis iš svečių ekipos sutiko pasidalinti mintimis apie rungtynes ir pripažino, kad dar vienas pralaimėjimas „Žalgiriui“ yra skaudus.

„Žinoma, jaučiuosi prastai, nes praėjusį sezoną, per atkrintamąsias, negalėjau padėti klubui dėl traumos. Praleidau svarbiausias sezono rungtynes, o jose dalyvauti man vienas džiaugsmas“, – nusivylimą savimi demonstravo graikas.

Pavasarį tuo metu dar Ioannio Sfairopoulo treniruojami „Olympiakos“ buvo įveikti dėl puikiai tolimus metimus pataikiusių kauniečių.

Ketvirtadienį, priešingai – D. Blatto auklėtiniai per pirmąjį ketvirtį įmetė 7 iš 9 tritaškių. Nors rungtynes baigė iš toli atakuodami net 50% taiklumu, tačiau nuo antrojo kėlinio pradžios taiklūs buvo tik 6 iš 17 bandymų iš trijų taškų zonos.

„Tokių dalykų nutinka. Rungtynės yra ilgos, o žaidžiame su gera komanda, kuri prie manęs ir mūsų žaidimo labiau prisitaikė bėgant laikui. Didžiausia problema, kad kaip komanda mes nepriėmėme protingų sprendimų. Nebesidalinome kamuoliu taip gerai, kaip pradžioje, praradome jų nemažai. Antroje pusėje suklydome 16 kartų. Tai reiškia, kad praradome net 16 atakų. Labai blogai pasirodėme“, – nusivylimą liejo G. Printezis.

Paklaustas apie „Žalgirio“ sportinę formą šį sezoną graikas leido suprasti, kad 5 pergalės ir 6 pralaimėjimai, šviečiantys turnyrinėje lentelėje, yra apgaulingi.

„Tai stipri komanda. Turi gerą trenerių štabą, yra susižaidusi ir pasižymi kovingumu. „Žalgiris“ tokia komanda, kuri turi potencialo patobulėti kiekviename mače ir atrodyti vis stipriau sezono eigoje“, – gerų žodžių kauniečiams negailėjo graikas.

Eurolygos turnyro lentelė po ketvirtadienio rungtynių:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)