Nenadas Čanakas buvo kuklus ir santūrus, bet greta naujojo „Lietkabelio“ vairininko ant komandos atsarginių suolo visą mačą nenustygęs sporto direktorius Jonas Vainauskas nuaidėjus finalinei sirenai išdidžiai nužygiavo aplink aikštę, kurią kadaise laikė savo antrais namais.

Pirmoji „Ryto“ ir buvusio jo vadovo akistata Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) buvo principinė, nors garsiai apie tai galbūt ir niekas nekalbėjo.

Bet apie jos baigtį veikiausiai dar bus kalbama bent kelias dienas.

„Lietkabelis“ svečiuose nugalėjo vilniečius 94:83, ir tik mačo pabaigoje pastarieji išvengė sutriuškinimo, mat vienu metu komandas skyrė net 24 taškai.

„Didžiulė pergalė mums. Parodėme visiškai kitą veidą nei paskutinėse rungtynėse, kurias pralaimėjome Klaipėdos „Neptūnui“. 17 puolime atkovotų kamuolių įrodo, kad tikrai norėjome laimėti.

Esu naujas žmogus Lietuvoje. Gerbiu „Rytą“, kurį Serbijoje visi žino kaip ir Kauno „Žalgirį“. Man, kaip jaunam treneriui, nugalėti „Rytą“ Vilniuje tikrai nėra kasdienis įvykis. Tuo labiau, kad komandoje turime daug naujų žaidėjų, mums dar reikės laiko lipdant gerą komandą. Dabar rezultatai net geresni nei mūsų žaidimas“, – po susitikimo ištarė N. Čanakas.

Tokia nesėkmė LKL pirmenybėse – ne kasdienė ir „Rytui“. Tad D. Adomaitis ir per rungtynes, kuomet plūdo saviškius keiksmažodžiais, ir po jų svaidėsi žaibais.

„Reikia atsiprašyti sirgalių. Tai, ką jie šiandien pamatė – nepateisinama. Iš viso to, ką akcentavome, nieko nepadarėme, ką analizavome – nieko neįvykdėme. Ir varžovai mus baudė už visas rizikas, kurias sąmoningai buvome suplanavę“, – sakė „Ryto“ vyriausiasis treneris, omenyje turėdamas pirmiausia snaiperio savybėmis nepasižyminčio Vaido Kariniausko 4 tritaškius.

Nors sostinės ekipa praleido daugiausiai taškų šiame LKL sezone, D. Adomaitis daugiau kalbėjo apie puolimą.

„Bėda, kad mūsų aukštaūgiai negali pastatyti gerų užtvarų. Ne pirmą kartą reiškiasi ši problema“, – nusivylimo neslėpė specialistas.

Pasirodo, negali „Ryto“ krepšininkai ir atsitverti varžovų nuo krepšio, mat kovą „po lenta“ pralaimėjo 29:37.

„Ar matėte nors vieną „Lietkabelio“ žaidėją, kuriam po grumtynių dėl atšokusio kamuolio iš nosies būtų bėgęs kraujas, kuriam dantis būtų nuskeltas? Vien kartodami metimus jie pelnė 19 taškų. Pridėkite 20 taškų po mūsų klaidų – apie kokį krepšinį apskritai galime kalbėti? Čia mano problema, gal nerandu teisingų žodžių, neprisibeldžiu į žaidėjų sąmonę, nežinau“, – pakėlęs balsą kovingumo stoka aikštėje stebėjosi D. Adomaitis.

Jis buvo ypač piktas ant Dominique'o Suttono, kuris neužsidirbo nė vieno naudingumo balo, o jo +/- rodiklis buvo prasčiausias komandoje (-26).

„Nežinau, kokios problemos, psichologinės ar kitokios. Kalbamės su juo individualiai, žiūrime video, aiškiname. Jis turi savo reikalų už aikštės ribų, išeina toks mišinys“, – atsiduso treneris, nepatikslinęs, kokios negandos kamuoja puolėją.

Tuo metu patį D. Adomaitį vėl apniko nauji rūpesčiai dėl traumų. Ir taip ribotą priekinę liniją dar labiau išretino Evaldo Kairio sveikatos problemos.

„Laukia vizitas pas gydytoją, kažkas negerai su pečiu. Tai reiškia, kad rotacija lieka dar mažesnė“, – nuogąstavo „Ryto“ vairininkas, pridūręs, kad vidurio puolėjas skausmą pajuto dar prieš rungtynes.

Vis dėlto Lietuvos nacionalinę komandą treniruojantis specialistas tikino, kad grįžęs po rinktinių varžybų „lango“ rado pasiruošusią komandą.

„Treniruotėse pastarosiomis dienomis viskas tikrai buvo gerai, vyko kokybiškas, intensyvus darbas. Nebuvo nė mažiausio ženklo, kad taip gali nutikti“, – teigė D. Adomaitis.

Pasak jo, komandos susirinkimas po tokių rungtynių bus ilgas. „Rytui“ reikia ne tik ieškoti nuosmukio priežasčių, bet ir greitai jas spręsti, nes sekmadienį laukia viešnagė Kaune ir „Žalgirio“ testas.

„Visada įmanoma, – paklaustas, ar tikisi greitai grąžinti ekipą į vėžes, sakė D. Adomaitis. – Dabar mūsų didžiausia bėda – rotacija. Jeigu dar Kairys iškristų...“

„Rytas“ (9 pergalės/3 pralaimėjimai) LKL turnyro lentelėje rikiuojasi trečias, „Lietkabelis“ žengia laipteliu žemiau, sumažinęs atsilikimą iki minimumo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (162)