Traumų išvargintas „Olympiakos“ nebuvo linkęs lengvai atiduoti bilieto į finalą ketvertą, tačiau puikų žaidimą sezono pabaigoje demonstravusiems Lietuvos čempionams galų gale pavyko perkasti graikišką riešutą – 3-1.

Po paskutinio pralaimėjimo ketvirtfinalyje (101:91) į „Žalgirio“ rūbinę atėjęs Kostas Papanikolau pasveikino kauniečius, tuo pačiu pripažindamas, kad varžovai nusipelnė būti finalo ketverte.

Tai nutiko balandžio pabaigoje. Kaip mėgsta sakyti „Žalgirio“ strategas Šarūnas Jasikevičius, kiekvienos rungtynės yra nauja istorija. Tačiau „Olympiakos“ krepšininkams rytojaus susitikimas su „Žalgiriu“ turėtų būti kiek daugiau, nei eilinis Eurolygos mačas.

Aš tuo metu nebuvau „Olympiakos“ nariu, bet manau, kad visi bus užsidegę – tai yra natūralu. Susikaupimas yra, mums šios rungtynės yra svarbios.
Kęstutis Kemzūra

Per vasarą Graikijos vicečempionų gretose įvyko nemažai pasikeitimų. Bene ryškiausias pokytis klube – naujasis vyriausiasis treneris. Po nevykusio sezono graiką Ioannį Sfairopoulą pakeitė garsusis Davidas Blattas. Žydų kilmės amerikiečio trenerio štabe darbuojasi ir buvęs Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Kęstutis Kemzūra.

Komandoje yra ir kitų sąsajų su „Žalgiriu“. „Olympiakos“ sudėtyje yra pernai Kaune žaidęs Axelis Toupanas bei vasarą intensyviai į „Žalgirį“ kviestas Nigelis Williamsas-Gossas.

Taip pat į Pirėjų prieš sezoną atvyko latvis Janis Timma iš „Baskonia“ ekipos, bulgaras Sasha Vezenkovas iš Barselonos bei naudingiausiu praėjusiame ture tapęs Zachas LeDay. Amerikietis praėjusiame sezono rungtyniavo Izraelyje.

Svarbiausia yra neklysti patiems, neduoti jiems antrų galimybių ir stabdyti varžovus ten, kur jie yra stipriausi – baudos aikštelėje. Juk „Žalgiris“ nėra tritaškininkų komanda.
Kęstutis Kemzūra

Komandoje po sezono nebeliko amerikiečių Briano Robertso, Jamelo McLeano , Holliso Thompsono ir Bobby Browno. Į Ispaniją rungtyniauti išvyko kanadietis Kyle‘as Wiltjeras bei prancūzas Kimas Tillie. Tuo metu Ioannis Papapetrou persikėlė į amžino varžovo „Panathinaikos“ stovyklą.

Kęstutis Kemzūra oro uoste paklaustas, ar komanda galvoja apie kerštą už praėjusio sezono pralaimėjimą, nusišypsojo.

„Aš tuo metu nebuvau „Olympiakos“ nariu, bet manau, kad visi bus užsidegę – tai yra natūralu. Susikaupimas yra, mums šios rungtynės yra svarbios. Turime būti agresyvūs, nes „Žalgiris“ žaidžia fiziškai ir organizuotai, turime nenusileisti. Taip pat negalime leisti jiems pelnyti lengvų taškų greitose atakose bei antraisiais šansais“, – kalbėjo buvęs vyriausiasis Lietuvos rinktinės treneris.

„Negalime A. Milakniui leisti mesti tritaškių ir privalome sustabdyti Brandoną Daviesą baudos aikštelėje. Kaip? Gintis. Žinoma, ne tik į jį kreipiame dėmesį, turime žaidimo planą, tačiau išsiplėsti nenoriu. Svarbiausia yra neklysti patiems, neduoti jiems antrų galimybių ir stabdyti varžovus ten, kur jie yra stipriausi – baudos aikštelėje. Juk „Žalgiris“ nėra tritaškininkų komanda“, – apie rytojaus varžovą kalbėjo K. Kemzūra.

Rezultatai kol kas neparodo, kokia gera komanda „Žalgiris“ yra, tačiau jie labai pajėgūs varžovai.
Davidas Blattas

Kalbėdamas apie abiejų komandų užimamas pozicijas lentelėje, treneris teigė, kad kol kas į turnyrinį išsidėstymą žiūrėti gana anksti.

„Tas pergalių skaičius dabar yra sąlyginis dalykas. Jį lemia ir tvarkaraštis ir varžovai, nors silpnų varžovų čia nebūna. Kol kas vieta lentelėje neatspindi tikros situacijos, nes praėjo dar tik trečdalis sezono. Viskas dar priešaky ir gali keistis. Aišku, visi lygina su praėjusiu sezonu, gal „Žalgiriui“ laimės kiek trūksta“, – kalbėjo K. Kemzūra.

Tuo metu vyriausiasis „Olympiakos“ treneris D. Blattas tvirtino, kad kiekvienąsyk puikiai jaučiasi atvykęs į Lietuvą, kurią vadina krepšinio šalimi.

„Čia esu buvęs daugelį kartų ir visada gerai jaučiuosi atvykdamas į Lietuvą. Turiu artimų ryšių Lietuvoje, todėl man gera čia. Tai yra krepšinio šalis“, – kalbėjo vienas garsiausių Europos trenerių. – „Žalgirio“ komandoje dalis krepšininkų daug laiko rungtyniauja kartu. Rezultatai kol kas neparodo, kokia gera komanda „Žalgiris“ yra, tačiau jie labai pajėgūs varžovai.“

Paklaustas, ko reikės, norint iškovoti pergalę prieš „Žalgirį“, D. Blattas pašmaikštavo, kad reikia gerai pataikyti, kovoti dėl kamuolių ir pergalė bus garantuota. Tai bus pirmoji Š. Jasikevičiaus ir D. Blatto trenerių akistata.

„Aš visada gerbiau Šarą, mes turėjome puikių akimirkų praeityje, jis gerai atlieka savo darbą ir aš tuo nesistebiu“, – dėstė D. Blattas.

„Apskritai mes jau sužaidėme dešimt rungtynių. Komandoje yra labai įvairių krepšininkų: veteranų ir jaunų žaidėjų. Manau, kad padarėme didžiulį progresą. Visi žaidėjai turi potencialą, be galo džiaugiuosi mūsų rezultatais“, – oro uoste kalbėjo D. Blattas.

Pažymėtina, kad paskutinį kartą „Žalgirio“ arenoje Pirėjo klubas laimėjo dar dar 2016-ųjų sausį, kai Š. Jasikevičius visai neseniai buvo perėmęs komandos vairą iš atleisto Gintaro Krapiko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)