Sulaukti tokio įvertinimo 197 cm ūgio gynėjui padėjo ne tik sėkmingi asmeniniai pasirodymai, bet ir pačios „Anadolu Efes“ komandos žaidimas.

Praėjusį sezoną viena iš Eurolygos autsaiderių buvusi Turkijos ekipa šiuo metu yra tarp turnyro lyderių. Su 8 pergalėmis per 10 rungtynių „Anadolu Efes“ 3-4 vietas dalijasi su čempionų titulą ginančiais Madrido „Real“ krepšininkais.

Lapkritį Stambulo komanda pradėjo pralaimėjimu Milane, tačiau vėliau laimėjo penkerias rungtynes iš eilės, o V. Micičius buvo ir rezultatyviausias, ir daugiausiai rezultatyvių perdavimų atlikęs „Anadolu Efes“ krepšininkas.

Per lapkritį sužaistus mačus buvęs žalgirietis iš viso surinko 107 naudingumo balus, o tai yra penktas rezultatas tarp visų Eurolygos krepšininkų. Apskritai praėjusį mėnesį Vasilije vidutiniškai rinko po 13,3 taško, atliko po 6 rezultatyvius perdavimus, atkovojo po 3,7 kamuolio ir rinko po 18 naudingumo balų.

Duodamas interviu oficialiai Eurolygos svetainei V. Micičius neslėpė – už išaugusį pasitikėjimą savo jėgomis ir kitus itin praverčiančius patarimus jis yra dėkingas buvusiam savo treneriui Š. Jasikevičiui, kuris praėjusį sezoną „Žalgiryje“ krepšininką dažniausiai keldavo nuo atsarginių suolo.

Iš Šaro išmokau kai ką labai svarbaus: šiek tiek aukoti ir kovoti su savo ego, kad būtų pasiekti geri rezultatai.
Vasilije Micičius

Dabar trenerio Ergino Atamano sistemose Vasilije jau tapo nuolatiniu starto penketo žaidėju, tačiau pats šio dalyko nesureikšminantis krepšininkas mano, kad pakilti į aukštesnį lygį jam padėjo būtent Šaro patarimai.

„Įprastai aš niekada pernelyg nesidairau į tai, kas buvo praeityje, bet stengiuosi susitelkti ties dabar vykstančiais dalykais. Žinau, kaip jaunam žaidėjui sunku įsitvirtinti didelėse komandose ir gauti minučių, bet patirtis, kurią praėjusiais metais aš gavau dirbdamas su treneriu Š. Jasikevičiumi, man buvo milžiniška paspirtis.

Svarbiausia, kad tai padėjo man subręsti ir labiau pasitikėti savomis jėgomis. Dabar žinau, ko reikia norint pasiekti pergales“, – teigė V. Micičius. – Praėjęs sezonas man reiškė labai daug, įgavau pasitikėjimo, aikštėje jaučiuosi komfortabiliai. Dabar, būdamas Stambule, jaučiu ir trenerio E. Atamano pasitikėjimą, su juo sutariame puikiai. Tikiuosi, tai tęsis iki pat sezono pabaigos.“

Anot V. Micičiaus, Š. Jasikevičius jam įskiepijo keletą įžaidėjui itin svarbių tiesų, kurias jis nuolat sau primena.

„Iš Šaro išmokau kai ką labai svarbaus: šiek tiek aukoti ir kovoti su savo ego, kad būtų pasiekti geri rezultatai. Individualūs pasirodymai – svarbūs, šis apdovanojimas – puikus dalykas, bet tuo pačiu, kaip įžaidėjas, aš stengiuosi išnaudoti situacijas aikštėje ir rasti pranašumų prieš varžovą, – dėstė Serbijos krepšininkas. – Man nėra būtina pelnyti 20 taškų kiekvienose rungtynėse. Jeigu aš turiu kokį nors pranašumą savo pozicijoje, aš tuo naudojuosi. Būtent tai yra svarbu siekiant gerų rezultatų – atakuoti, kai tu turi pranašumą.“

Anot paties V. Micičiaus mėnesio Eurolygos MVP apdovanojimas jam buvo didelis netikėtumas.

„Žinoma, tai yra geriausia papildoma motyvacija, kurią aš galių gauti. Tikrai nesitikėjau tokio įvertinimo, nes žinau, kiek daug gerų žaidėjų yra Eurolygoje.

Bet mes kartu su kolektyvu atliekame puikų darbą – laimėjome penkerias rungtynes lapkritį ir aš tuo didžiuojuosi. Šis apdovanojimas yra toks, kurio tu negali gauti kiekvieną dieną, tai visuomet liks mano atmintyje. Manau, kad nusipelniau jo dėl savo darbo etikos ir savo atsidavimo krepšiniui. Neslėpsiu, kad pasistengsiu jo nusipelnyti ir dar sykį“, – pažymėjo Vasilije.

Šį sezoną Eurolygoje „Anadolu Efes“ pralaimėjo tik du kartus – „Žalgiriui“ ir „Olimpia Armani“ krepšininkams. Paklaustas, kokios tolesnės sezono eigos tikisi, V. Micičius nenorėjo bėgti įvykiams už akių.

„Sunku konkrečiai apie „Anadolu Efes“ ateitį, kadangi daug ekipų žaidžia gerą krepšinį ir dar tobulės sezono metu. Tai visiška logiška. Tačiau svarbu tai, kad mes jau surinkome nemažai pergalių. Stengiamės dirbti nuoširdžiai ir galvoti tik apie artimiausias rungtynes.

Jeigu tu fokusuojiesi ties tikslais, kurie yra toli ateityje, tu gali prarasti susitelkimą artimiausioms rungtynėms, o tai, mano nuomone, yra svarbiausias dalykas duotuoju momentu. Logiškai mąstant, mes tikrai galvojame apie tai, ką galime nuveikti šiame sezone, bet man svarbiausia būti pasirengusiam artimiausioms rungtynėms ir jose sėkmingai pasirodyti“, – savo krepšinio filosofiją demonstravo V. Micičius.

Šį sezoną, kuris Eurolygoje V. Micičiui yra antrasis, serbas vidutiniškai ant parketo praleidžia po 26 min., pelno po 11 taškų, atlieka po 5,2 rezultatyvaus perdavimo, atkovoja po 2,8 kamuolio ir renka po 13,7 naudingumo balo. Starto penkete jis pradėjo 7 iš 10 rungtynių.

Pernai debiutuodamas Eurolygoje serbas „Žalgiryje“ ant parketo vidutiniškai praleisdavo po 22 min., pelnė po 7,7 taško, atliko po 4,2 rezultatyvaus perdavimo, atkovojo po 2,2 kamuolio ir rinko po 8,6 naudingumo balo. Starto penkete V. Micičius pradėjo 10 iš 36 Eurolygos rungtynių.

Šią savaitę, penktadienį, „Anadolu Efes“ namuose priims „Real“ krepšininkus ir, pergalės atveju, turi galimybę įsitvirtinti trečioje turnyro lentelės pozicijoje.

„Žalgiris“ savo ruožtu ketvirtadienį namie susikaus su Pirėjo „Olympiakos“.

Eurolygos turnyro lentelė
(vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, pelnyti taškai, praleisti taškai, taškų santykis)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)