33-ejų gynėjui Dainius Adomaitis šį kartą ant parketo suteikė 26 min., per kurias patyręs krepšininkas atidirbo su kaupu – Lietuvos rinktinės kraitį Renaldas papildė 15 taškų (4/7 dvitaškiai, 2/3 tritaškiai, 1/2 bauda), atkovojo 5 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, 2 kartus suklydo ir surinko 17 naudingumo balų.

Tai buvo pačios rezultatyviausios ir efektyviausios Renaldo rungtynės šiame pasaulio čempionato atrankos cikle, o jau anksčiau vietą pirmenybėse užsitikrinusi Lietuvos rinktinė iškovojo 9 pergalę iš 10 galimų ir toliau pirmauja atrankos varžybų J grupėje.

Tiesa, ši pergalė nebuvo tokia lengva, kokia galėtų atrodyti tik pasižiūrėjus į galutinį rezultatą.

Lietuviai greitai pabėgo nuo toli gražu ne pajėgiausios sudėties į Lietuvą atvykusių kroatų ir jau antrojo kėlinio pradžioje įgijo16 taškų pranašumą (29:13), bet jo išsaugoti nesugebėjo.

Greitai surinktos asmeninės pražangos kroatus dažnai siuntė prie baudų metimo linijos ir prieš ilgąją pertrauką lietuvių pranašumas aptirpo iki vienžeklio, o iš karto po jos kroatai išlygino rezultatą (43:43).

Visgi tuo Draženo Anzulovičiaus auklėtinių pasispardymas Vilniaus „Siemens“ arenoje ir baigėsi. Po šalto dušo lietuviai surengė spurtą 18:4, greitai vėl pabėgo nuo oponentų ir artyn varžovų nebeprisileido.

„Žinojome, kad nebus lengva. Praradome turėtą pranašumą ir leidome jiems „sugrįžti“, bet per pertrauką treneris iš naujo sutvarkė žaidimą. Bandėme įgyvendinti planą, žaidėme fizinį krepšinį ir vėl susigrąžinome iniciatyvą.

Reikia tik pasidžiaugti pergale – po pralaimėjimo italams labai norėjosi gerai sužaisti prieš savus žiūrovus“, – po rungtynių kalbėjo R. Seibutis. – Kartais taip nutinka, kad pirmaudamas prarandi koncentraciją. Per keletą pirmųjų antro kėlinio minučių prisibaudavome, varžovai ėmė mesti baudas po kiekvieno prisilietimo ir tai buvo patys lengviausi taškai, kai laikas stovi ir skirtumas mažėja. Visgi per pertrauką susidėliojome visus taškus ant „i“ ir tikrai laimėjome pelnytai.“

Paklaustas, kokios aplinkybės lėmė tokį sėkmingą asmeninį pasirodymą, R. Seibutis šyptelėjo.|

„Buvo kaip jau buvo, visiškai to nesureikšminu. Esame draugiška komanda, vieninga komanda, vieną dieną vienam sekasi, kitą – kitam“, – pažymėjo Renaldas.

„Mūsų gynėjai gerai išnaudojo situacijas su kamuoliu. Žaidėme komandinį krepšinį, Renaldas dažnai atsidurdavo patogiose situacijose ir savo progas išnaudojo“, – veterano pasirodymą įvertino D. Adomaitis.

Sekmadienį buvo paskelbta, kad geriausiu 2018-ųjų Lietuvos krepšininku išrinktas Joną Valančiūną nukonkuravęs Domantas Sabonis. Pasiteirautas, kaip vertina tokius rinkimų rezultatus, R. Seibutis pagyrė Lietuvos krepšinio legendos Arvydo Sabonio sūnų, žaidžiantį Indianos „Pacers“ komandoje.

„D. Sabonis to nusipelnė. Žinant jo amžių ir matant, kokį žaidimą jis demonstruoja būdamas NBA, reikia su tuo sutikti", – teigė R. Seibutis.

Taigi, po šio rudens-žiemos atrankos „lango“ Lietuvos rinktinei pasaulio čempionato atrankos varžybose teliko sužaisti dvejas rungtynes.

Vasario mėnesio „lango“ metu D. Adomaičio kariauna namuose išvykoje susirems su Nyderlandais ir atrankos ciklą užbaigs susitikimu namuose su vienintele savo skriaudike – Italijos nacionaline ekipa.

Pasaulio krepšinio čempionatas kitų metų rugsėjį vyks Kinijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)