Nors aukščiausias aikštėje 213 cm ūgio Miro Bilanas iš Zagrebo „Cedevita“ klubo ir buvęs Vilniaus „Ryto“ legionierius Tomislavas Zubčičius sekmadienį davė pamokų nepatyrusiai varžovų priekinei linijai, jos neatsvėrė lietuvių perimetro grandies veteranų meistriškumo, palaipsniui įsižaidė ir vidurio puolėjas Martynas Echodas.

Antro kėlinio pradžioje Renaldo Seibučio vedami šeimininkai pirmavo 16 taškų skirtumu, bet visą jį išbarstė ir po pertraukos leido kroatams išlyginti rezultatą (43:43).

Kad komandos vis dėlto nėra lygiavertės, įrodė vėliau sekęs lietuvių spurtas 18:4, leidęs dar iki trečio kėlinio pabaigos susigrąžinti tą pačią 16 taškų persvarą, o paskutiniame ketvirtyje jau triuškino priešininkus 24 taškais ir pabaigoje leido pasireikšti mažiau rungtyniavusiems žaidėjams, įskaitant debiutavusį Gytį Masiulį.

„Tikrai geros rungtynės. Nors žaidimas bangavo, antrame kėlinyje pametėme galvas, be reikalo prisirinkome pražangų. Jei teisėjai pradeda fiksuoti kiekvieną prisilietimą, reikia prisitaikyti, negalima leisti priešininkams pelnyti beveik visus taškus ramiai metant baudas. Po pertraukos žaidėme žymiai protingiau, išnaudojome turimas persvaras. Dar atsarginiai pridėjo energijos, ir viskas ėjosi taip, kaip norėjome“, – komentavo D. Adomaitis.

„Lietuviai tiesiog buvo geresni. Mes puolėme be idėjų – prastas pataikymas, klaidos... Taip jokių rungtynių nelaimėsi. Bandėme kontroliuoti žaidimą gindamiesi, vienu metu buvo pavykę pasivyti lietuvius, bet puolėme pernelyg prastai. Ką padarysi, surinkau geriausią įmanomą sudėtį iš to, kas buvo prieinama“, – dūsavo Kroatijos rinktinės vairininkas Draženas Anzulovičius.

Nors D. Adomaitis dėkojo aistruoliams už emocinį užtaisą, sekmadienį „Siemens“ arena tebuvo puspilpnė.

Kaip ir praėjęs mačas Vilniuje su Nyderlandais rudenį, dvikova su kroatais vėl nesukėlė didelio publikos susidomėjimo – ją stebėjo maždaug 4,5 tūkst. sirgalių.

Žiūrovų apatiją galima paaiškinti tuo, jog rinktinės žaidžia be stipriausių krepšininkų, o lietuviai dar ir yra ramūs dėl vietos pasaulio čempionate.

Bet Krepšinis.lt paklaustas, ar neutraliai auditorijai sekmadienio akistata turėjo pasirodyti įdomi, D. Adomaitis „užsidegė“.

„Juk jūs ir formuojate nuomonę. Jei parašote, kad rungtynės nesvarbios, kad nebeturi jokios reikšmės, tai žiūrovas ir neis į jas. Man šitos rungtynės buvo labai įdomios, manau, žiūrovams irgi įdomu pamatyti rinktinę, pamatyti, kaip ereliai, jauni žaidėjai užsivelka marškinėlius, kaip vėliau jiems seksis rungtyniauti grįžus į savo klubus. Visada stengiuosi žiūrėti į gyvenimą iš pozityvios pusės. Manau, mums visiems reikia žiūrėti taip daugiau. Taip kad paprašyčiau parašyti, koks svarbus lauks revanšas prieš Italiją“, – emocingą prakalbą spaudos konferencijoje rėžė treneris.

Primename, kad ketvirtadienį Lietuvos rinktinė patyrė pirmą nesėkmę kvalifikacijoje, svečiuose 65:70 nusileidusi Italijos ekipai.

Kitose sekmadienio J grupės rungtynėse Vengrija 91:86 palaužė Nyderlandus, o Lenkija 94:78 įveikė Italiją ir sutrukdė pastarajai iš anksto rezervuoti sau vietą planetos pirmenybėse.

Pasaulio čempionato atrankos varžybas lietuviai užbaigs ateinantį vasarį mačais su Nyderlandais išvykoje ir Italija namuose. Grupės lyderiai (9 pergalės/1 pralaimėjimas) jau anksčiau užsitikrino kelialapį į pirmenybes, penktą vietą užimančių kroatų (4/6) likimas spręsis paskutinėse rungtynėse su Lenkija ir Vengrija.

J grupės turnyro lentelė

(vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pralaimėjimai, įmestų/praleistų taškų santykis, taškai)

1.Lietuva1091+17519
2.Italija1073+8317
3.Lenkija1064+5516
4.Vengrija1055+215
5.Kroatija1046-614
6.Nyderlandai1037-3113
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)