„Varžovas labai pasikeitęs. Iš praėjusios sudėties, su kuriame žaidėme prieš tai, likę gal trys žaidėjai. Ketvirtas neaiškus. Tie, kurie buvo pagrindiniai praėjusiame „lange“, jų nėra, o pagalbiniai imsis pagrindinio vaidmens“, – teigė Lietuvos rinktinės treneris Mindaugas Brazys.

Ketvirtadienį Lietuvos rinktinė pirmą kartą po 8 pergalių iš eilės patyrė pralaimėjimą Italijoje (65:70), o kroatai savo aikštėje 74:69 nugalėjo Vengrijos nacionalinę ekipą.

Pirmose tarpusavio rungtynėse D. Adomaičio auklėtiniai Kroatijos rinktinę su keturiais NBA žaidėjais išvykoje įveikė 84:83.

„Kai talento mažiau, atsiranda didžiulis noras. Atvažiuoja žaidėjai, kurie gauna savo šansus rinktinėje. Jie stengsis, žais labai agresyviai, neabejoju, kad mus spaus. Ant kortos pastatytas jų išėjimas į pasaulio čempionatą, tikrai nebus lengvos rungtynės“.

Ar kelialapį į 2019 metų pasaulio čempionatą užsitikrinusiems lietuviams užteks motyvacijos žaisti nieko jiems nelemiančias rungtynes?

„Vienas tikslas yra – laimėti. Tai žaidimas, kurį reikia laimėti, todėl nemanau, kad mums trūktų motyvacijos. Kausimės, pergalė mums svarbiausia. Galbūt pasirodys ir daugiau naujų žmonių aikštėje, mintyse toks planas yra, matysime pagal rungtynių eigą“, – sakė M. Brazys.

Įdomu, kad į kroatų sudėtį strategas Draženas Anzulovičius neįtraukė Vilniaus „Lietuvos ryto“ naujausio pirkinio Roko Stipčevičiaus. Kodėl taip atsitiko, negalėjo atsakyti ir D. Adomaičio asistentas.

„Niekas R. Stipčevičiui kliūčių nedarė, neturiu, ką pasakyti. Jis būtų sustiprinęs kroatų rinktinę. Keista, bet taip yra“, – sakė M. Brazys.

D. Adomaičio auklėtiniai yra iškovoję 8 pergales iš 9 galimų, o kroatų sąskaitoje – 4 pergalės ir 5 pralaimėjimai.

Lietuvos rinktinės ir Kroatijos akistata startuoja gruodžio 2 dieną, sekmadienį, 19:30 val.

J grupės turnyro lentelė

(vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pralaimėjimai, įmestų/praleistų taškų santykis, taškai)

1.Lietuva981+15817
2.Italija972+9916
3.Lenkija954+3914
4.Kroatija945+1113
5.Vengrija945-313
6.Nyderlandai936-2612
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)