Labai laukta ir reikalinga „Squadra Azzurra“ pergalė bei džiaugsmas dėl jos itališkuose interneto puslapiuose užgožė Milano „Armani“ nesėkmę Kaune, bet dėmesio pakanka abiems mačams – tiek atrankos į pasaulio čempionatą Kinijoje, tiek Eurolygos.

Italų portalai ne tik aprašė šių rungtynių eigą ir svarbiausius akcentus, bet ir įvertino jų dalyvius – suraitė pažymius tiek „Armani“ lietuviams, tiek žalgiriečiams, tiek Lietuvos rinktinės nariams.

Beje, abi dvikovos, jų manymu, baigėsi nokautais, ir abiejų jų autoriai – šeimininkai.

Krepšinis.lt pateikia įdomiausias italų žiniasklaidos mintis ir lietuviams skirtus balus, taip pat – aktualiausią statistiką.

Nokautas žydrojoje žemėje: Italija – Lietuva 70:65

7:34 minutės. Tiek laiko Lietuvos atstovai bergždžiai bėgiojo Brešoje lemiamu rungtynių metu ir stebėjo, kaip skaičiai švieslentėje iš 53:51 jų naudai virto į 53:60 jų liūdesiui.

Trečio kėlinio pabaigoje į priekį išsiveržę lietuviai ėmė žaisti taip tiesmukai, kad nesukrapštė nė taško net pusaštuntos minutės ir vėjais paleido perimtą iniciatyvą. Tuo metu praktiškai vien tritaškius švaisčiusių mūsiškių į tiesos kelią nesugrąžino ir gal net jau ir pavėluotai Dainiaus Adomaičio paprašyta minutės pertraukėlė.

Tarsi Vilniaus „Ryto“ marškinėlius apsivilkę Lietuvos vyrai per paskutines 12 min. išmetė net 10 tritaškių, o tepataikė tik du ir tai vieną jų pačioje pabaigoje, kai italai jau buvo nebepavejami. Jokio bandymo rinkti taškus patikimesniais būdais pastebėta nebuvo. Tą atspindi ir per šią atkarpą visos komandos atlikti vos trys vargani rezultatyvūs perdavimai.

Lietuva buvo nokautuota ir krito žydrojoje žemėje. Ji tiesiog pradingo ketvirtame kėlinyje.
Italų spauda

Apskritai D. Adomaičio gvardijoje išsiskyrė tik trys patyrę vilkai: Mantas Kalnietis su 15, Jonas Mačiulis 10 ir Renaldas Seibutis su 9 taškais. Nė vienas kitas mūsiškis nerealizavo daugiau dviejų metimų.

Tarp kitko italai iš žaidimo atakavo itin prastai (26/71, 37 proc.), bet vis tiek įrodė savo viršų prieš iki tol neklupusius oponentus.

„Lietuva krito žydrojoje žemėje. Po gerų 12 metų Italija atsikratė tabu prieš Lietuvą ir tai padarė geriausiu įmanomu būdu“, „Prieš komandą, kuri iki tol pakeliui į Kiniją buvo nenugalėta, „Azzurri“ sužaidė su širdimi ir galva“, „Gražuolės Italijos svajonė tęsiasi: Kinija yra arti, labai arti“, „Lietuva buvo nokautuota. Ji tiesiog pradingo ketvirtame kėlinyje, per kurio 5 minutes Italija viską ir išsprendė“, – skelbia italų svetainės.

O basketuniverso.it lietuviams, įskaitant ir trenerį, padalino pažymius. Krepšinis.lt juos papildo žaidėjų naudingumo balais ir +/- statistika.

Italų pažymiai Lietuvos rinktinei:

Mantas Kalnietis 7 balai: 18 naud. balų, 15 taškų, +8.

Jonas Mačiulis 6,5 balo: 14 naud., 10 taškų, +4.

Renaldas Seibutis 6+ balai: 10 naud., 9 taškai, 5.

Edgaras Želionis 6+ balai: 5 naud., 4 taškai, –8.

Treneris Dainius Adomaitis 6 balai.

Arnas Butkevičius 6 balai: 7 naud., 2 taškai, +10.

Martinas Gebenas 6 balai: 4 naud., 3 taškai, +12.

Martynas Echodas 6 balai: 4 naud., 6 taškai, –3.

Rokas Giedraitis 6 balai: 1 naud., 6 taškai, –17.

Eimantas Bendžius 5,5 balo: 4 naud,, 5 taškai, –13.

Mindaugas Girdžiūnas 5,5 balo: 5 naud., 3 taškai, –9.

Adas Juškevičius 5 balai: 0 naud., 2 taškai, –14.

Italijos rinktinės trenerio Romeo Sacchetti darbas įvertintas 7 balais.

Nokautas Kauno katedroje: „Žalgiris“ – „Armani“ 83:78

„Niekas nenugalės „Žalgirio“ jo tvirtovėje šešis kartus iš eilės“, – prieš akistatą su Milano „Armani“ programavo save žaliai-baltų gerbėjai. Ir jie buvo teisūs, nors paprasta ir nebuvo.

5 minutės 23 sekundės – tiek laiko užteko Šarūnui Jasikevičiui, kad kauniečiai į darbą penktadienį eitų linksmesni. Vienu ypu iš 22:29 – į 40:29. Ne, sekretoriatas čia niekuo dėtas. Žalgiriečių spurtas 18:0 antrame kėlinyje išmušė „dizaineriams“ žemę iš po kojų.

Nors po pertraukos milaniečiai grįžo į lenktynes dėl pergalės, Brandonas Daviesas juos dar kelis kartus atvėsino. Jam su 35 naudingumo balais Šaras turėtų atleisti ir kelias klaidas gynyboje, ir netaiklias baudas.

Pažymėtina, kad geriausias tarp žalgiriečių pagal +/- statistiką su išties įspūdingu rodikliu (+19) šį kartą buvo Artūras Milaknis, o praktiškai tiesioginis jo oponentas Vladimiras Micovas remiantis šiuo statistiniu aspektu kaip tik darė didžiausią meškos paslaugą saviškiams (-11).

Nei pats žaidimas, nei plano vykdymas, nei slidus rezultatas, kuris iki paskutinės minutės neleido nekantriausiems anksčiau palikti arenos, labai daug estetinio pasigėrėjimo ir nesuteikė, tačiau šiuo atveju grožis tikrai nebuvo svarbiausia ketvirtadienio vakaro tema. Visko gali būti, kad ši darbinė pergalė taps kertine ašimi tolesniam „Žalgirio“ pasirodymui Eurolygoje. Apmaudžių pralaimėjimų serija baigta – laikas bandyti pradėti pergalingą atkarpą.

„Armani“ pergalei neužteko vietinių favoritų M. Kuzminsko ir A. Gudaičio surengto vakarėlio. „Žalgiris“ laimėjo magiškoje atmosferoje, kurią sukūrė 14 tūkst. choras, užpildęs Kauno katedrą.
Italų spauda

Italų dienraščiai, nušvietę šį mačą, tragedijos iš kluptelėjimo Kaune nedarė, o labiausiai išskyrė nerealią atmosferą Kauno krepšinio katedroje bei puikias Artūro Gudaičio ir Mindaugo Kuzminsko sugrįžtuves.

„Po Barselonos apkarto ir Kaunas. Nokautas antrame kėlinyje, po kurio lietuviai liko šviesesni iki pat sirenos. Pirma naminė pergalė „Žalgiriui“ ir antra iš eilės „Armani“ nesėkmė“, „Galbūt Mamelio himnas, skambėjęs Brešoje, būtų ištiesęs ranką Kaune, tačiau čia girdėjosi tik lietuviškos dainos“, „Žalgiris“ laimėjo magiškoje atmosferoje, kurią sukūrė 14 tūkstančių choras, užpildęs Kauno katedrą“, „Nieko tragiško neįvyko, nes „Armani“, kurio pergalei neužteko vietinių favoritų M. Kuzminsko ir A. Gudaičio surengto vakarėlio, išlieka viršutinėje lentelės dalyje“, – gana ramiai reagavo spauda.

Gana nesunku nuspėti, kam ji skyrė aukščiausius balus abiejų ekipų gretose. Tiesa, skirtingai nei vertindama rinktinių rungtynes, italų spauda treneriui Š. Jasikevičiui pažymio nerašė.

Italų pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams ir lietuvių duetui:

Brandonas Daviesas 8,5 balo: 35 naud., 27 taškai, +10.

Artūras Gudaitis 7,5 balo: 23 naud., 16 taškų, +1.

Mindaugas Kuzminskas 7 balai: 8 naud., 14 taškų, –2.

Nate'as Woltersas 7 balai: 18 naud., 11 taškų, +15.

Edgaras Ulanovas 7 balai: 15 naud., 8 taškai, +4.

Artūras Milaknis 6,5 balo: 8 naud., 6 taškai, +19.

Thomas Walkupas 6 balai: 10 naud., 7 taškai, –4.

Antanas Kavaliauskas 6 balai: 9 naud., 8 taškai, –4.

Aaronas White'as 6 balai: 5 naud., 7 taškai, +6.

Marius Grigonis 6 balai: 6 naud., 7 taškai, –5.

Leo Westermannas 5 balai: 0 naud., 0 taškų, –6.

Derrickas Waltonas 4,5 balo: –1 naud., 2 taškai, –8.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)