Antradienį paskelbus Eurolygos planus paaiškėjo, kad 2019-2020 ir 2020-2021 m. Eurolygos pirmenybėse matysime ne tik ASVEL komandą, bet ir Miuncheno „Bayern“ ekipą, turnyre žaidžiančią jau šiame sezone.

ASVEL klubo, kuriam šį sezoną atstovauja Mantas Kalnietis, savininku yra profesionalo karjeros pats dar nebaigęs 36-erių prancūzas Tony Parkeris.

Keturiskart NBA čempionas šiuo metu atstovauja Šarlotės „Hornets“ ekipai.

Kalbėdamas su Prancūzijos dienraščiu „L'Equipe“, T. Parkeris papasakojo, kokią Vilerbano ekipos ateitį įsivaizduoja Eurolygoje. Šnekėdamas apie tai tituluotas prancūzas kaip pavyzdį pateikė Kauno „Žalgirio“ klubą, praėjusį sezoną nužygiavusį iki Eurolygos finalo ketverto, nors turėjo vieną iš mažiausių biudžetų turnyre.

„Mano absoliuti svajonė yra pasiekti 15 mln. eurų biudžetą ASVEL klube. Jeigu pavyks padaryti tai, galėsime būti konkurencingi ir pabandyti patekti į finalo ketvertą, kaip tai padarė „Žalgiris“, – pareiškė T. Parkeris.

Anot jo, ilgalaikis ASVEL tikslas yra įsitvirtinti Eurolygoje ilgam laikui – ne tik sužaisti du sezonus turint vardinį kvietimą.

„Turime kvietimą dvejiems metams ir tuo pačiu turime dvejus metus, kad sugebėtume ištaisyti visus trūkumus ir sukurti Eurolygai reikalingą infrastruktūrą. Pagrindinis tikslas – pasistatyti didelę areną ir tapti solidžiu klubu“, – kalbėjo T. Parkeris.

Palyginimui, „Žalgiris“ šį sezoną turi 10,7 mln. eurų biudžetą. Praėjusį sezoną, kai klubas pasiekė finalo ketvertą, jo biudžetas siekė 10 mln. eurų.

Primename, kad prie Eurolygos šeimos dviems sezonams jungiantis Vilerbano ir Miuncheno komandoms, pats čempionato vykdymo formatas nesikeis (komandos tarpusavyje kovos dviejų ratų sistema). Tai reiškia, kad Kauno „Žalgiriui“ ir kitoms Eurolygos ekipoms nuo kito sezono reguliariajame čempionate teks sužaisti nebe po 30, o po 34 rungtynes.

Mano absoliuti svajonė yra pasiekti 15 mln. eurų biudžetą ASVEL klube. Jeigu pavyks padaryti tai, galėsime būti konkurencingi ir pabandyti patekti į finalo ketvertą, kaip tai padarė „Žalgiris
Tony Parkeris

Taigi, „Žalgirio“ arenoje kitą sezoną vyks nebe 15, o 17 reguliariojo sezono mačų.

Ilgalaikes Eurolygos licencijas A licencijas turi „Žalgiris“, „Maccabi“, Maskvos CSKA, Vitorijos „Baskonia“, „Barcelona“, Madrido „Real“, Stambulo „Fenerbahče“ ir „Anadolu Efes“, Atėnų „Panathinaikos“, Pirėjo „Olympiakos“ ir Milano „AX Armani“.

Taip pat kelialapį į Eurolygą gauna Europos taurės čempionai, Adrijos lygos čempionai, viena VTB Vieningosios lygos komanda ir viena Ispanijos ekipa. Iki šiol kelialapis į šį turnyrą būdavo skiriamas ir Vokietijos čempionams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)