Šios rungtynės kauniečiams bus ypatingai svarbios, norint atgauti pasitikėjimą po trijų iš eilės paskutinėmis sekundėmis patirtų pralaimėjimų ir apskritai siekiant įrodyti, kad namų sienos Eurolygoje kažką reiškia – kol kas „Žalgiris“ savoje aikštėje pralaimėjo visas penkerias šio sezono kovas.

Dar vienos nesėkmės atveju žalgiriečiai toliau smuktų žemyn turnyrinėje lentelėje.

Gudaitis tikrai yra didžiulė jėga po krepšiu, kovoja dėl kamuolių. Jį atsitverti ir išstumti iš baudos aikštelės – labai sunku. Jis labai gerai kerta po krepšiu, naudojasi įžaidėjų paslaugomis, pelno taškus tiek iš po krepšio, tiek dėjimais.
Šarūnas Jasikevičius

Trečiadienio vakarą trumpoje spaudos konferencijoje „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius negailėjo pagyrų būsimiems varžovams iš Italijos.

„Žaisime prieš vieną iš geriausiai puolančių bei talentingiausių komandų lygoje. Tad mums svarbiausia bus gera gynyba. Turime per ketvirtį leisti varžovams pelnyti mažiau nei 20 taškų. Kai to padaryti nepavyksta, mes krentame žemyn. Turime gintis pagal savo taisykles, ko mes iki šiol per 40 minučių nepadarome, – dėstė Š. Jasikevičius. – Negalime leisti jiems rinkti lengvų taškų greitajame puolime ir antrais šansais. Negalime nieko dalinti už dyką.“

Praėjusį sezoną kauniečiai abu kartus įveikė madų sostinės ekipą. Po nesėkmingo sezono (10 pergalių, 20 pralaimėjimų – priešpaskutinė, 15 vieta Eurolygoje) Milano komanda vasarą sulaukė rimto pastiprinimo ir kol kas žaidžia apie atkrintamąsias varžybas leidžiantį svajoti krepšinį.

Iš Atėnų „Panathinaikos“ į Milaną atvykęs Mike‘as Jamesas iš karto tapo vienu svarbiausių žaidėjų komandoje – gynėjas vidutiniškai per mačą įmeta po 19 taškų ir atlieka po 7 perdavimus.

Pagal rezultatyvumą M. Jamesas lygoje nusileidžia tik Aleksejui Švedui, pagal naudingumą Eurolygoje yra penktas.

M. Jamesą išskyrė ir Š. Jasikevičius, taip pat minėjęs ir iš Malagos atvykusius du buvusius svarbius „Unicaja“ žaidėjus – Nemanją Nedovičių ir Jeffą Brooksą.

„Apie turnyrinę lentelę kalbėti dar anksti, tačiau faktas, kad varžovai labai talentingi. Tiek M. Jamesas, tiek N. Nedovičius labai gabūs žaidėjai, aplink kuriuos sukasi visas komandos krepšinis. Taip pat šioje ekipoje labai aiškiai sudėlioti vaidmenys – žaidėjai nuo pirmo iki trečio „numerio stengiasi dažniau atakuoti krepšį, A. Gudaitis ir Kalebas Tarczewskis gerai kovoja dėl kamuolių.

Ketvirtoje pozicijoje M. Kuzminskas gali greitai užpulti, o J Brooksas ir gerai kovoja dėl kamuolių. Vaidmenys gerai sudėlioti. Jie žaidžia savo stiliuje ir labai sunku juos iš jo išmušti“ , – varžovų stipriąsias puses vardijo Š. Jasikevičius.

Tiesa, žalgiriečių trenerio minėtas N. Nedovičius yra patyręs traumą ir ketvirtadienio rungtynėse nežais.

Negalime verkti, tokia yra situacija – turi eiti padėti kitas žaidėjas, turi užimti Pauliaus vietą ir padaryti jo darbą. Nemanau, kad pralaimime rungtynes dėl to, kad nėra Pauliaus.
Šarūnas Jasikevičius

Kalbėdamas apie lietuvius „AX Armani“ ekipoje kauniečių strategas visų pirmą išskyrė A. Gudaičio vaidmenį po lenta.

Mindaugas Kuzminskas (olimpiamilano.com nuotr.)

„Gudaitis tikrai yra didžiulė jėga po krepšiu, kovoja dėl kamuolių. Jį atsitverti ir išstumti iš baudos aikštelės – labai sunku. Jis labai gerai kerta po krepšiu, naudojasi įžaidėjų paslaugomis, pelno taškus tiek iš po krepšio, tiek dėjimais. O M. Kuzminskas gerai bėga į greitas atakas ir išplečia jų žaidimą”, – dėstė Šaras.

Vertindamas oponentus, „Žalgirio“ strategas taip pat išskyrė Vladimiro Micovo sportinę formą. 33 metų serbas žaidžia vieną geriausių savo sezonu, fiksuodamas 16 taškų vidurkį.

„Tai yra aukščiausios klasės žaidėjas, turintis nemažai pranašumų, didžiulę patirtį Eurolygoje. Bet dar anksti kalbėti – vieni pradeda geriau, kiti blogiau. Faktas, kad jis pelno daug taškų, reikia atkreipti į tai dėmesį. Peržiūrėjome nemažai rungtynių, matome, kaip jis jaučiasi kokioje gynyboje, bandysime tuos jo taškus apriboti”, – pažymėjo treneris.

„Žalgiriui” vis dar negali padėti P. Jankūnas. Tiksli puolėjo situacija paaiškės atlikus papildomus tyrimus. Tiesa, Š. Jasikevičius mano, kad jo netektį neblogai kompensuoja kiti žaidėjai.

„Laukiame, yra nustatytas dviejų savaičių laikotarpis – tada vėl bus atliekami tyrimai ir matysis, ar sugijo ir ar galime kažką forsuoti ar ne. Negalime verkti, tokia yra situacija – turi eiti padėti kitas žaidėjas, turi užimti Pauliaus vietą ir padaryti jo darbą. Nemanau, kad pralaimime rungtynes dėl to, kad nėra Pauliaus”, – tėigė Š. Jasikevičius.

Šiuo metu Milano komanda su 6 pergalėmis ir 3 pralaimėjimais Eurolygoje rikiuojasi 5 vietoje, dėl geresnio įmestų- praleistų taškų santykio italai lenkia tiek pat pergalių turinčią „Barceloną“. „Žalgiris“ turi atvirkštinį pergalių balansą (3/6) ir užima 10 vietą, dėl bendro taškų balanso kol kas lenkiantis tiek pat sykių laimėjusias Vitorijos „Baskonios“ ir Maskvos srities „Chimki“ komandas. Tiesa, abiems joms namuose žalgiriečiai šį sezoną jau pralaimėjo.

„Žalgirio“ – „AX Armani“ rungtynės ketvirtadienio vakarą prasidės 20.00 val.

Turnyro lentelė
(vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, įmesti taškai, praleisti taškai, taškų santykis)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)