„Tai turbūt geriausias mėnuo Vilniuje, nors nedaug tų pilnų mėnesių buvo“, – bendraudamas su LKL.lt sakė A. Butkevičius.

Lapkritį per ketverias „Betsafe–LKL“ A. Butkevičius rinko po 12,5 taško, 7 atkovotus kamuolius ir perimdavo po 2,8 kamuolio.

Puolėjas rinko po 20,75 naudingumo balo – tai ne tik geriausias rezultatas tarp visų žaidėjų, bet ir geriausias A. Butkevičiaus asmeninis pasiekimas nuo praėjusių metų spalio.

Tą kartą vilkėdamas Klaipėdos „Neptūno“ marškinėlius A. Butkevičius dominavo lygoje ir buvo pripažintas naudingiausiu lygos mėnesio žaidėju.

„Komandoje jaučiuosi patogiai, atradau savo vietą, žinau, ko treneris nori, – savo pozicija „Ryte“ praėjus metams nuo atvykimo džiaugiasi A. Butkevičius. – Žodžiai patogiai ir komfortabiliai geriausiai apibūdina mano situaciją.“

Atvykęs į „Rytą“ A. Butkevičius ne kartą gydėsi traumas, tačiau naują sezoną pradėjo visa jėga.

„Džiaugiuosi, kad esu sveikas ir galiu mėgautis žaidimu, – LKL.lt sakė A. Butkevičius. – Ta forma sugrįžo. O naudingiausio žaidėjo titulas – smagu, bet reikia pasakyti, kad tai ir komandos nuopelnas. Be komandinio žaidimo titulo nebūtų.“

Apdovanojimas A. Butkevičiui bus įteiktas gruodžio 5 d. prieš rungtynes „Siemens“ arenoje tarp „Ryto“ ir Panevėžio „Lietkabelio“.

Be A. Butkevičiaus, į simbolinį penketuką taip pat pateko Alexas Hamiltonas (Utenos „Juventus“), Jamaras Wilsonas („Lietkabelis“), Kyle‘as Weaveris (Klaipėdos „Neptūnas) ir Jerai Grantas („Neptūnas“).

A. Hamiltonas buvo antras lygoje pagal naudingumą – 20,5 balo (16,3 tšk., 5,5 atk. kam., 4,8 rez. perd.), o „Juventus“ laimėjo tris kartus per keturis susitikimus.

J. Wilsonas naudingumo kategorijoje lapkritį buvo trečias – 20,25 balo (15 tšk., 3,8 atk. kam., 4,8 rez. perd.), „Lietkabelis“ taip pat iškovojo tris pergales per keturis turus.

Tarp puolėjų, be A. Butkevičiaus, geriausiai pasirodė K. Weaveris – 16,7 naudingumo balo (9,7 tšk., 5 rez. perd., 2 per. kam.), „Neptūnas“ irgi laimėjo tris kartus per keturis mačus.

O kitas „Neptūno“ žaidėjas J. Grantas buvo geriausias tarp centrų – po 20 naudingumo balų (15,3 tšk., 3,3 atk. kam., 2 per. kam.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)