194 cm ūgio 22 metų D. Flaccadori žaidė dvejose pasaulio čempionato atrankos rungtynėse su Nyderlandų ir Rumunijos rinktinėmis, ant parketo praleisdavo po 16 min., pelnydavo po 9,5 taško per mačą ir atlikdavo po 2 rezultatyvius perdavimus.

Italijos rinktinės strategas R. Sacchetti vietoj traumuoto krepšininko pakvietė 27-erių Riccardo Moraschini. Šis dar pasaulio čempionato atrankoje nėra atstovavęs Italijos rinktinei.

Ketvirtadienį vakare prieš „Žalgirį“ kovosiantį Milanio „AX Armani“ gynėją Andreą Cincciarini pakeis rinktinės debiutantas 21-erių Leonardo Candi, kuris atstovauja Emilijos Redžo „Grissin Bon“ klubui.

Apskritai strategas artimiausioms dvejoms rungtynėms sudarė 16-os krepšininkų sąrašą.

Milano ekipai atstovaujantys Christianas Burnsas, A. Cinciarini ir Simone Fontecchio turėtų rinktinei padėti gruodžio 2 d. mače su Lenkija.

Rinktinėje – 26-erių patyręs Alessandro Gentile, šiemet atstovaujantis Madrido „Estudiantes“ ekipai, taip pat nacionalinės komandos kandidatų gretose – Awudu Abassas, Pietro Aradori, Paul Biligha, Ariel Filloy, Diego Flaccadori, Achille Polonara, Giampaolo Ricci, Brian Sacchetti, Amedeo Tessitori, Stefano Tonutas, Luca Vitali ir Michele Vitali.

Į pirminį kandidatų sąrašą nepatekę Francesco Candussi, Raphael Gaspardo, Riccardo Moraschini, Davide Pascolo ir Andrea Pecchia tęsia su rinktine treniruotes ir esant reikalui, bus pasiruošę prisijungti prie Italijos rinktinės gretų.

Primename, kad Italijos ir Lietuvos rungtynės vyks lapkričio 29 d. Brešos mieste.

Lietuviai kartu su vokiečiais, graikais ir čekais jau yra ramūs dėl vietos kitų metų pasaulio čempionate.

Dėl šios priežasties Dainius Adomaitis šį kartą ryžosi ir paeksperimentuoti. Į rinktinės dvyliktuką įtraukti du jauni aukštaūgiai, kurie iki šiol dar nėra vilkėję rinktinės marškinėlių. Tai – Gytis Masiulis iš Klaipėdos „Neptūno“ ir Martinas Gebenas iš Utenos „Juventus“.

Ironiška, bet būtent šie du krepšininkai nacionalinėje komandoje bus vieninteliai „Žalgirio“ atstovai – aukštaūgius dabartinėms komandoms yra paskolinęs būtent Kauno klubas.

Tuo metu Kauno „Žalgiris“ tą pačią dieną, kai nacionalinė komanda žais išvykoje su italais, namuose priims Mindaugo Kuzminsko ir Artūro Gudaičio atstovaujamą Milano „AX Armani“ ekipą.

Lapkričio 29-osios rungtynės su Italija lietuviams nebus vienintelės šią savaitę. Sekmadienį, gruodžio 2-ąją, Lietuvos rinktinė Vilniaus „Siemens“ arenoje priims Kroatijos krepšininkus.

Vėliau, jau vasario „lange“, lietuvių dar lauks namų rungtynės su italais ir išvykos mačas su olandais.

J grupės turnyro lentelė
(vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pralaimėjimai, įmestų/praleistų taškų santykis, taškai)

1.Lietuva880+16316
2.Italija862+9414
3.Lenkija844+1212
4.Vengrija844+212
5.Nyderlandai835+111
6.Kroatija835+611
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)