Būtent tą dieną vyks net dvejos Lietuvos krepšinio gerbėjams aktualios rungtynės.

Abiems organizacijoms piktybiškai nesuderinus kalendorių, dubliuosis pasaulio čempionato atrankos ir Eurolygos reguliariojo sezono rungtynių data.

Lapkričio 29-ąją Brešos mieste planetos pirmenybių atrankos varžybų J grupėje susikaus Italijos ir Lietuvos rinktinės, o Eurolygos turnyre Kaune žais „Žalgiris“ ir Milano „AX Armani“.

Iš dalies susikirs ne tik rungtynių data, bet ir jų laikas. Susitikimas Kaune prasidės 20 val., o rungtynės Brešoje - 21.15 val.

Taigi, vakarą prie televizorių nusprendę praleisti krepšinio gerbėjai dalį kurių nors rungtynių turės aukoti, o į „Žalgirio“ areną nusprendę keliauti sirgaliai rinktinės žaidimo apskritai rizikuoja nepamatyti, nes namo greičiausiai grįš rungtynėms Italijoje jau artėjant prie pabaigos. Nebent nuspręs žiūrėti vaizdo įrašą.

Dėl FIBA pasaulio čempionato „lango“ visoje Europoje trumpam stabdomos nacionalinės šalių pirmenybės, šią savaitę nevyks nei Europos taurės, nei FIBA Čempionų lygos rungtynės, tačiau Eurolygos turnyras bus vykdomas be pertraukos.

Taigi, tiek Lietuvos, tiek kitų šalių rinktinės ir vėl turės verstis ne tik be NBA, bet ir be didžiosios dalies Eurolygos komandų žaidėjų.

Tiesa, Lietuvos rinktinės treneriui Dainiui Adomaičiui šį kartą dėl to pernelyg išgyventi nėra ko. Pagrindinę savo užduotį jo komanda jau įgyvendino – lietuviai kartu su vokiečiais, graikais ir čekais jau yra ramūs dėl vietos kitų metų pasaulio čempionate.

Dėl šios priežasties D. Adomaitis šį kartą ryžosi ir paeksperimentuoti. Į rinktinės dvyliktuką įtraukti du jauni aukštaūgiai, kurie iki šiol dar nėra vilkėję rinktinės marškinėlių. Tai – Gytis Masiulis iš Klaipėdos „Neptūno“ ir Martinas Gebenas iš Utenos „Juventus“.

Ironiška, bet būtent šie du krepšininkai nacionalinėje komandoje bus vieninteliai „Žalgirio“ atstovai – aukštaūgius dabartinėms komandoms yra paskolinęs būtent Kauno klubas.

Rinktinės dvyliktukas

1.Mantas KalnietisPG
2.Mindaugas GirdžiūnasPG
3.Jonas MačiulisSF/PF
4.Renaldas SeibutisSG
5.Adas JuškevičiusSG/PG
6.Arnas ButkevičiusSF
7.Rokas GiedraitisSF
8.Edgaras ŽelionisPF/C
9.Eimantas BendžiusPF/SF
10.Gytis MasiulisSF/PF
11.Martinas GebenC
12.Martynas EchodasC

Per likusias ketverias rungtynes mūsiškiai kovos tik dėl reitingo taškų – būtent pagal reitingą FIBA organizacija vėliau dalins komandas į krepšelius prieš 2019-ųjų planetos pirmenybių burtų traukimą.

D. Adomaičio į rinktinę pakviesti krepšininkai sostinėje renkasi pirmadienį, o antradienį bus surengta atvira treniruotė žiniasklaidai.

Lapkričio 29-osios rungtynės su Italija lietuviams nebus vienintelės šią savaitę. Sekmadienį, gruodžio 2-ąją, Lietuvos rinktinė Vilniaus „Siemens“ arenoje priims Kroatijos krepšininkus.

Vėliau, jau vasario „lange“, lietuvių dar lauks namų rungtynės su italais ir išvykos mačas su olandais.

J grupės turnyro lentelė
(vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pralaimėjimai, įmestų/praleistų taškų santykis, taškai)

1.Lietuva880+16316
2.Italija862+9414
3.Lenkija844+1212
4.Vengrija844+212
5.Nyderlandai835+111
6.Kroatija835+611

Tuo metu „Žalgirio“ komandos situacija Eurolygoje šiuo sezono momentu yra kur kas komplikuotesnė.

Nors Šarūnas Jasikevičius tvirtina į turnyro lentelę nesidairantis, po trijų pralaimėjimų iš eilės žalgiriečiai dalijasi 10-12 vietas su Vitorijos „Baskonios“ ir Maskvos srities „Chimki“ ekipomis, kurioms abiems šį sezoną jau nusileido. Nuo aštuntos vietos, suteikiančios teisę žaisti ketvirtfinalyje, žalgiriečius skiria dvi pergalės.

Būsimi „Žalgirio“ varžovai – „AX Armani“ krepšininkai – šiuo metu Kauno komandą jau lenkia trimis laimėjimais. Dar vieno pralaimėjimo savoje arenoje atveju „Žalgirio“ situacija taptų visiškai nepavydėtina.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (127)