Tačiau sėkminga antro kėlinio pabaiga leido Rusijos klubo superžvaigždei pajausti žaidimo ritmą triukšmingoje „Žalgirio“ arenoje.

Įsibėgėjęs „Chimki“ Kobe sėkmingai rinko taškus antroje mačo pusėje, o pora tritaškių iš beveik devynių metrų privertė ne vieną „Žalgirio“ sirgalių griebtis už galvos.

Areną rusas paliko aukštai iškelta galva – „Chimki“ išplėšė pergalę 84:83, o prie jos labiausiai prisidėjo būtent 35 minutes ant parketo prakaitą braukęs A. Švedas: 25 taškai (5/8 dvit., 3/10 trit., 6/7 baudos), 10 rezultatyvių perdavimų, atkovoti du ir perimti 4 kamuoliai. Be to, rusas Kaune sužaidė naudingiausią savo mačą šiame Eurolygos sezone (32 naudingumo balai).

„Esu laimingas, kad laimėjome, tai pirmoji mūsų pergalė išvykoje ir visi žino, kaip sunku yra Kaune. „Žalgiris“ gerai žaidžia gynyboje ir šiandien jie tai darė solidžiai. Mačo pabaigoje gynyboje jau mes sužaidėme geriau ir pataikėme gerus metimus“, – po rungtynių džiūgavo A. Švedas.

Naudingiausias „Chimki“ krepšininkas pripažino – Artūro Milaknio tolimas metimas paskutinėmis sekundėmis buvo geras ir paprastai tokius žalgirietis pataiko, tačiau šįkart Fortūna lydėjo svečius.

„Tai buvo geras metimas, po gero derinio puolime. Jis (Milaknis) buvo laisvas ir paprastai tokius metimus pataiko, tik šįkart prametė. Taip kartais nutinka“, – po mačo kalbėjo A. Švedas, pripažinęs, kad teisėjų sprendimas buvo teisingas, kai jam skyrė nesportinę pražangą prieš Marių Grigonį.

„Gal šiek tiek stumtelėjau, bet jis (Marius) taip pat griebė man gana stipriai, nors niekas to neužfiksavo. Viskas gerai, kartais taip nutinka. Buvo geras teisėjų sprendimas.“

Krepšininkas prisipažino, kad „Žalgirio“ sekundžių incidentą Maskvoje aptarė su komandos draugais, tačiau savo nuomonę apie tai pasiliko sau.

„Mes daug apie tai kalbėjome, visi matė tą vaizdo įrašą, bet dabar nenoriu to komentuoti, nežinau, ką jums apie tai atsakyti.“

A. Švedas neabejojo, kad ši pergalė suteiks dar daugiau „Chimki“ ekipai pasitikėjimo savo jėgomis.

„Ir anksčiau žaidėme neblogai, tačiau dvejas tokias rungtynes jau pralaimėjome. Aišku, visada po tokių pergalių jautiesi gerai, turime tai tęsti“, – kalbėjo A. Švedas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)