„Dar vieni metai, kai „Žalgiris“ rodo lygį. Jie puikiai žaidė svečiuose su Maskvos CSKA ir buvo arti pergalės, – kalbėjo „Chimki“ strategas. – Žaisti „Žalgirio“ arenoje visuomet sudėtinga, turiu galvoje atmosferą, komandos žaidimą ir energiją, kurią krepšininkai demonstruoja palaikomi savo fanų. Turime būti pasirengę žaisti 40 minučių. Kovosime dėl šios pergalės“.

Vienas iš Maskvos srities ekipos lyderių Anthony Gillas neabejoja, kad laukia geros rungtynės: „Žalgiris“ yra puiki komanda, su kuria susidūrėme ir pernai. Čia puiki atmosfera ir arena. Turime būti pasirengę dideliam šurmuliui ir prilygti jų primestam tempui, gintis. Manau, kad galime šioje dvikovoje tapti nugalėtojais“.

Daugumoje Eurolygos rungtynių „Chimki“ krepšininkai (2-6) varžovams nusileido tik paskutinėmis minutėmis ir tikrai nenusipelno autsaiderių etiketės.

Išskyrus pirmąjį mačą su Pirėjo „Olympiacos“, kur graikų ekipai buvo pralaimėta triuškinamai (66:87), kitose rungtynėse „Chimki“ komanda varžovams nusileisdavo vienaženkliais skirtumais.

Antrajame ture išvykoje rusai 85:93 neatsilaikė prieš Stambulo „Fenerbahce“, o ypač skausmingai susiklostė po to sekę susitikimai su Stambulo „Anadolu Efes“ ir Milano „AX Armani“ komandomis. Namuose 2 taškais pirmaujant prieš „Anadolu Efes“, tikslą pasiekė turkų tritaškis su sirena – 84:85. Panašiu scenarijumi baigėsi ir mačas Milane, kai Mike‘as Jamesas rezultatą persvėrė 3 baudų metimais likus žaisti 3 sekundes – 80:81.

Penktajame ture Maskvos srities ekipa galiausiai iškovojo pirmąją pergalę, kai namuose 87:72 įveikė „Herbalife“ komandą iš Gran Kanarijos. Šeštojo ir septintojo turo susitikimai su Ispanijos grandais nebuvo sėkmingi – 80:87 pralaimėta Barselonos „FC Barcelona“ ir 74:79 Madrido „Real“ krepšininkams.

Nepaisant starto su pergalių ir pralaimėjimų balansu 1-6, „Chimki“ trenerio Georgios Bartzoko kėdė, atrodo, nesusvyravo. Praėjusią savaitę darbus prarado taip pat blankiai Eurolygos sezoną pradėjusių Vitorijos „Baskonia“ (2-5) ir Tel Avivo „Maccabi“ (1-6) treneriai Pedro Martinezas ir Nevenas Spahija. Prie stabilumo išlaikymo „Chimki“ štabe matyt prisidėjo tai, kad VTB Vieningosios lygos pirmenybėse Maskvos srities ekipa žygiuoja be pralaimėjimų (8-0) ir kartu su Maskvos CSKA (8-0) pirmauja čempionate.

Šią dvigubą Eurolygos savaitę „Chimki“ pradėjo rungtynėmis su Podgoricos „Buducnost“, kurią trečiadienį įveikė 85:69, ir kitą dieną pajudėjo į Lietuvą. Beje, iš penkių šį sezoną „Žalgirio“ arenoje jau besilankiusių ekipų „Chimki“ yra vienintelė atskridusi į Vilnių ir nesinaudojusi užsakomaisiais reisais į Kauno oro uostą.

„Tai yra topinė Europos komanda. Turime koncentruotis į save, užsikurti ir nedalinti nieko už dyką. Šiandien mes tai darome tiesiog kosminiu ritmu. Per daug darome tai, ką susitarę, kad nedarysime“, – apie rungtynes su „Chimki“ išvakarėse kalbėjo Š. Jasikevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)