Tiesa, „Žalgirio“ stratego Šarūno Jasikevičiaus mintyse dar vis sukasi pralaimėjimo CSKA fragmentai. Š. Jasikevičius pakomentavo ketvirtadienį pasirodžiusią informaciją apie rungtynių pabaigoje iš „Žalgirio“ „pavogtas“ atakos sekundes.

„Nemalonu, žinoma, nemalonu. Tokie dalykai negali vykti aikštelėje 2018 metais. Klubas rašys raštą, legaliai reaguos į situaciją. O daugiau jau spręs komitetai.

Rungtynių metu to nepastebėjome, turbūt ir teisėjai nepastebėjo, greičiausiai dėl to, kad laikas stebimas iki tol, kol žaidėjas pereina vidurio liniją. L. Westermannas į tai sureagavo labai gerai, mes buvome susitarę žaisti vieną derinį, jis jį nutraukė ir sušaukė kitą derinį, nes pamatė, kad nėra laiko.

Man buvo keista, kad jis taip padarė, bet po rungtynių tapo aišku, kodėl jis neturėjo laiko. Tai konkrečiai mūsų atakai tai turėjo įtakos. Niekada nesužinosime, ar tai būtų turėję įtakos rungtynėms“, – ketvirtadienį kalbėjo Š. Jasikevičius.

Kalbėdamas apie būsimus varžovus Š. Jasikevičius išskyrė po 25 taškus per rungtynes pelnančią Rusijos klubo žvaigždę Aleksejų Švedą.

„Chimki“ žaidžia labai panašiai, kaip ir pernai. Viskas laikosi ant A. Švedo pečių. Po praeitų metų pasikeitė pagalbininkai, bet viskas A. Švedo rankose. Jis tikrai žaidžia įspūdingai, jį sustabdyti labai sunku. Yra dvi žaidimo prieš jį idėjos: visomis išgalėmis bandyti jį stabdyti ar stengtis, kad jis neįjungtų kitų komandos draugų. Iki rytojaus dar yra laiko, galvosime, ieškosime sprendimų. Tikiuosi, turėsime variantą B arba net C.

Pagalbiniai irgi yra įspūdingi žaidėjai. Jordanas Mickey daugelį metų stebimas. Galvojama, kad šiuolaikiniame krepšinyje jis gali būti idealus penktas numeris. Anthony Gillas yra fantastiškas žaidėjas, sakau, tai yra topinė Europos komanda. Turime koncentruotis į save, užsikurti ir nedalinti nieko už dyką. Šiandien mes tai darome tiesiog kosminiu ritmu. Per daug darome tai, ką susitarę, kad nedarysime“, – apie rungtynes su „Chimki“ kalbėjo Š. Jasikevičius.

Dvigubos savaitės Eurolygoje metu „Žalgirio“ komanda tradiciškai įsikūrė viešbutyje. Š. Jasikevičius, paklaustas, kaip leis amerikiečių krepšininkams paminėti lapkričio 22 – ąją JAV švenčiamą Padėkos dieną, nusijuokė.

„Gaus lašišos taip pat, kaip ir visi kiti. Šventę reikia susikurti“, – greičiausiai turėdamas galvoje rytojaus dvikovos baigtį kalbėjo Š. Jasikevičius.

Praėjusiame sezone „Žalgiris“ Rusijos superklubui pralaimėjo abu žaistus mačus.

Abiem ekipoms sezonas kol kas klostosi sudėtingai. „Chimki“ sezono pradžioje pralaimėjo 6 iš pirmųjų 7 mačų ir tik trečiadienį įsirašė į savo sąskaitą antrą pergalę namie, nukovę Eurolygos autsaiderę Podgoricos „Budučnost“ .

Kauniečių padėtis – nedaug geresnė. „Žalgiris“ pralaimėjo pastarąsias dvejas rungtynes – su 3 pergalėmis ir 5 pralaimėjimais turnyrinėje lentelėje užima 9 vietą. Tiesa, kauniečių tvarkaraštis stipriausioje Europos lygoje iki šiol buvo tikrai ne iš lengvųjų.

„Žalgiriui“ jau teko susidurti su pirmuoju Eurolygos turnyrinės lentelės ketvertu. Deja, kauniečiams nepavyko įveikti praėjusį sezoną finaliniame etape žaidusių CSKA ir „Fenerbahče“ komandų bei čempionų titulą ginančių „Real“ krepšininkų.

Į ketvertą įsibrovė vasarą pasistiprinęs „Anadolu Efes“. Puikiai šį sezoną kovojantis Stambulo klubas vieną iš dviejų savo pralaimėjimų patyrė būtent rungtynėse su „Žalgiriu“.

Rungtynės su „Chimki“ Kauno „Žalgirio“ arenoje penktadienį prasidės 19.45 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (115)