Jis, kaip ir visas kauniečių trenerių štabas, nepastebėjo, kad prie maskviečių gynybinių veiksmų stipriai prisidėjo ir vietinis komisariatas, stebuklingu triuku nurėžęs keturias su puse sekundės nuo svečių atakos ir taip pastūmėjęs juos į skubotą, neparuoštą derinį, kuris pasibaigė kontroversiška klaida.

Maskvoje itin atsakingu metu nuaidėjo 24 sekundžių sirena, nors žalgiriečiai su kamuoliu tebuvo 20 sek. Tą puikiai galima pamatyti ne tik susitikimo vaizdo įraše, bet ir oficialioje Eurolygoje svetainėje: kauniečiams, tuo metu pirmavusiems 3 taškais, buvo leista pulti tik nuo 1:14 iki 0:54 min.

Galiausiai po pratęsimo 97:99 pralaimėto mačo Šarūnas Jasikevičius, rusų žurnalisto paklaustas, ar nemano, kad jo komanda buvo apvogta, atsisakė komentuoti teisėjų ar sekretoriato darbą, bet pažadėjo nesudėti rankų.

„Mes atliksime savo darbą už aikštelės ribų“, – tarė jis.

Ir neužtruko. „Žalgiris“ jau ketvirtadienio rytą išsiuntė Eurolygai skundą su prašymu paaiškinti, kas gi iš tikrųjų įvyko Maskvoje. Į jį Eurolyga sureagavo žaibiškai – „EuroHoops“ praneša, kad jau pradėtas tyrimas.

Tiesa, viskas, kas realiai gresia turtingiausiam turnyro dalyviui CSKA – tai piniginė bauda, nes Kauno klubas nespėjo pateikti protesto.

Koks sutapimas, kad keturios aukso vertės sekundės akimirksniu išgaravo būtent tada, kai visų dėmesys į laikrodžius buvo mažiausias – Leo Westermannui vos persivarius kamuolį per aikštės vidurį. Tuomet žaliai-baltų išpuoliui skirtas laikas mistiškai ištirpo nuo 18 iki 14 sek.

Įdomiausia, kad tyčinė ar ne, bet labai grubi sekretoriato klaida turėjo įtakos ir tolesnei dvikovos eigai. CSKA išplėšus pratęsimą jį su kamuoliu rankose pradėjo šeimininkai, o ne svečiai, kaip būtų buvę, jei teisėjai tame epizode būtų užfiksavę ginčą, o ne klaidą, kurios nebuvo. Tokiu atveju pagal eiliškumą papildomas 5 min. puldami būtų pradėję ne armiečiai, o žalgiriečiai.

Beje, tai – ne pirma „salės pagalba“, kuria šį sezoną pasinaudojo CSKA. Socialiniuose tinkluose pasklidus žiniai apie iš „Žalgirio“ atimtas sekundes savo liūdna patirtimi Maskvoje pasidalino ir Stambulo „Daruššafakos“, iš kurios buvo nusuktas taškas, atstovai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (202)