Po įvairių procedūrų derinimo trečiadienį buvo pasirašyta sutartis tarp žemės sklypą skyrusios Kauno savivaldybės, LKF įsteigtos viešosios įstaigos „Krepšinio namai“ ir objekto rangovo „YIT Kausta“. Planuojama, kad statybos bus baigtos 2019 metų lapkričio pabaigoje. Kitas etapas – pastato vidaus erdvių įrengimas ir ekspozicijų paruošimas lankytojams.

Viso būsimo pastato vertė sieks apie 2,4 milijono eurų. 1 milijoną eurų LKF skyrė iš savo lėšų, likusią dalį ruošiamasi rinkti iš privačių rėmėjų ir krepšinio sirgalių.

„Situacija gera, kadangi baigėsi biurokratiniai reikalai ir šiandien pasirašėme sutartį dėl statybų pradžios. Statybininkai sako, kad po dvylikos mėnesių „dėžutė“ turėtų būti pastatyta, po to vyks vidaus įrengimas. Tikimės, kad pagaliau krepšinio bendruomenė turės savo namus.

Tuo pačiu noriu paprašyti visų prisidėti. Prieš daugelį metų ir Kauno sporto halę mūsų seneliai statė „susimetę“, nes krepšinis – vienijantis sportas. Manau ir mes galėtume ne tik po pergalių visi susivienyti, bet ir dabar susijungę padaryti laiku viską“, – teigė LKF prezidentas Arvydas Sabonis.

Jis pasidžiaugė, kad pastatą papuoš ir į bendrą vaizdą puikiai įsilies ilgus metus čia stovintis ąžuolas, kuris bus išsaugotas ir pasitiks lankytojus.

„Specialistai atvažiuos ir šiek tiek apgenės ąžuolą, bet jis kaip žinodamas auga į viršų, o ne į šalis. Jis būtinai bus išsaugotas, galima sakyti toks likimas, kad jis toks yra ir jis bus prie įėjimo“, – sakė A. Sabonis.

Prestižinėje laikinosios sostinės vietoje – Santakos parke – turėtų iškiltikompleksas, kuriame bus nauja federacijos būstinė, krepšinio muziejus, konferencijų ir kino salės, žaidimų kambarys, suvenyrų parduotuvė, kavinė.

Šalia muziejaus Kauno miesto savivaldybė jau įrengė keturias lauko krepšinio aikšteles ir tribūną, kuri talpins apie 200 žiūrovų.

„Čia atsiranda kažkas, dėl ko visi metam savo centukus, metame laiką, metame energiją ir idėjas. Aš galvoju, kad smagu yra tai, jog šis pastatas yra nedidelis, labai koncentruotas, išsaugotas gyvas gražuolis mūsų ąžuolas, sutvarkyta aplinka, šalia Nemunas. Visi šie dalykai sukurs tam tikrą aurą. Prie viso to, kad Lietuvoje atsiranda kavinių, muziejų lankymo tradicijos, visur žmonės eina. Atsiras dar viena vieta, kurią miestelėnai ir lietuviai bus patys sau susikūrę“, – teigė projekto architektas Gintautas Natkevičius.

Kauno savivaldybė ir LKF kviečia visuomenę plačiau susipažinti su projektu apsilankius puslapyje www.parama.krepsinionamai.lt, prisidėti prie šio projekto įgyvendinimo ir vystymo, siunčiant pasiūlymus elektroniniu paštu info@krepsinionamai.lt. Taip pat krepšinio sirgaliai jau dabar gali prisidėti prie muziejus įrengimo, padovanodami ar paskolindami retus eksponatus, nuotraukas. Projekto organizatoriai taip pat laukia Lietuvos įmonių iniciatyvos ir pasiūlymų, dėl „Krepšinio namų“ technologinių sprendimų įgyvendinimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)