Dar prieš „Žalgirį“ namų arenoje treniruotę surengę CSKA atstovai patys buvo gerokai nustebę.

Arenoje tvyrojo vos 18 laipsnių šiluma, nors pagal Eurolygos reglamentą rungtynės gali vykti tik tuo atveju, jei arenoje yra bent 22 laipsniai.

Priežastis – dar savaitgalį „Megasport“ arenoje vykusios dailiojo čiuožimo varžybos. Parketas ant ledo buvo paklotas tik treniruočių dienos išvakarėse, todėl arena įšilti kol kas dar nesuspėjo.

„Labai šalta, labai neįprasta. Ne tik lauke šalta, bet ir čia – taip niekad nebuvo. Tikėkimės, iki rytojaus situacija pasitaisys, – kalbėdamas su Krepšinis.lt teigė vienas iš CSKA trenerių štabo narių Darrylas Middletonas. – Tiesą sakant, patys nesitikėjome tokių sąlygų.“

Ledas po "Megasport" arenos parketu

Su šilta striuke į areną atžingsniavęs „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius ant „Megasport“ parketo sutiko savo treniruotės dar nepabaigusį CSKA strategą Dimitrį Itoudį.

Geri pažįstami pasikeitė keliomis kandžiomis frazėmis, Šaras mestelėjo juokelį apie „Žalgirio“ arenoje šnipinėjimu jį kaltinusį jau atleistą Vitorijos „Baskonia“ trenerį Pedro Martinezą, o netrukus abu vyrai šiltai apsikabino.

„Man jau bloga nuo visų šitų treniruočių, kam jos reikalingos“, – juokavo D. Itoudis, tačiau atsistojęs prieš vaizdo kamerą graikas surimtėjo ir negailėjo pagyrų būsimiems savo varžovams.

„Žaisime su atkrintamųjų varžybų lygio komanda, finalo ketverto lygio komanda. Labai ambicinga, labai atletiška, turinčia puikų jaunimo ir patyrusių žaidėjų lydinį. Laukia labai sunkios rungtynės”, –
dėstė penktą sezoną prie CSKA vairo stovintis 48-erių graikas.

Pernai Eurolygos sezoną CSKA užbaigė būtent pralaimėjimu žalgiriečiams, tačiau šiemet maskviečiai demonstruoja tiesiog nuostabią sportinę formą. Visos 7 rungtynės laimėtos Eurolygoje, dar 8 pergalės pasiektos ir VTB Vieningosios lygos čempionate.

„Gera, tikrai gera pradžia, džiaugiamės tuo. Žinoma, galima užmigti ant laurų, tačiau D. Itoudis toks treneris, kuris žino, kada reikia spustelėti žaidėjus. Taip kad mes tikrai neatsipalaidavę, jau iš pernai žinome, ko galima laukti žaidžiant su „Žalgiriu“. Patikėkite, Lietuva turi tikrai puikią komandą“, – Krepšinis.lt tvirtino D. Itoudžio asistentas D. Middletonas, kartu su graiku Maskvoje dirbantis nuo 2014-ųjų.

Kovoti su be pralaimėjimų Eurolygoje kol kas žygiuojančia CSKA ekipa „Žalgiris“ atvyko be vieno iš savo lyderių. Dėl pirmadienį treniruotėje patirtos dubens traumos dviem savaitėms iš rikiuotės iškrito komandos kapitonas Paulius Jankūnas.

„Manau, „Žalgiriui“ tai didelė netektis. Paulius – tikras lyderis, vienas svarbiausių komandos žaidėjų. Tačiau mūsų plano iš esmės tai nekeičia. Turime užduotis, jas vykdysime. Net ir be Jankūno „Žalgiris“ pajėgus kovoti', – pažymėjo D. Middletonas, savo krepšininko karjeros metais pats žaidęs sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje.

Žaisime su atkrintamųjų varžybų lygio komanda, finalo ketverto lygio komanda. Labai ambicinga, labai atletiška, turinčia puikų jaunimo ir patyrusių žaidėjų lydinį.
Dimitris Itoudis
„Žalgiris“ ne pirmus metus rodo, kad yra tvirta kai kumštis komanda, žaidžianti ant pražangos ribos. Pernai nuo jų jau nudegėme, bet tai yra naujas sezonas, nauja istorija, kurią mes kol kas rašome labai sėkmingai. Nemanau, kad šiam mačui ruošiamės kažkaip ypatingai.

Tiesiog reikia laikytis įprastos šių metų strategijos, vykdyti trenerio nurodymus ir viskas bus tvarkoje“, – dėstė CSKA puolėjas Nikita Kurbanovas.

Joelis Bolomboy'us, Dimitrios Itoudis

Trečiadienio rungtynėse CSKA gretose gali pasirodyti ir šį sezoną Eurolygoje dar nematytas krepšininkas. Po treniruotės D. Itoudis daug dėmesio skyrė 24-erių metų vidurio puolėjui Joeliui Bolomboy'ui praėjusią savaitę gavusiam Rusijos pasą. Kongo Respublikos piliečio ir rusės sūnus greičiausiai bus registruotas rungtynėms su „Žalgiriu“, tačiau ar pasirodys aikštėje, priklausys nuo D. Itoudžio rungtynių plano.

CSKA rungtynes su „Žalgiriu“ trečiadienio vakarą pradės 19.45 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)