Sostinės ekipos strategas Dainius Adomaitis vylėsi, kad jo auklėtiniai gali pasirodyti žymiai geriau nei pirmajame rate, kai Frankfurto klubas juos Vilniuje įveikė 70:61. Pagrindine šio patobulėjimo priežastis, anot, specialisto, yra komandą vos prieš porą savaičių papildęs Rokas Stipčevičius.

„Jam atvykus į komandą, pagerėjo žaidimo organizacija. Buvo neblogos rungtynės su „Uniks“, su „Neptūnu“. Manau, čia mūsų didžiausias pasikeitimas. Kai kurie žaidėjai sugrįžo žaisti į pozicijas, kurios jiems patogiausios“, – kroato įtaką aiškino D. Adomaitis.

Kita vertus, būsimi oponentai, „Ryto“ vairininko akimis, nepasikeitę ir turi trūkumų, kuriuos jo auklėtiniai gali išnaudoti.

„Jų žaidimas yra su daug kalnelių. Jie buvo arti pergalės su Malaga, bet su šia komanda viskas labai priklauso nuo koncentracijos. Visas 40 minučių turi būti rungtynėse, žinoti, kur galima rizikuoti ir tada viskas bus gerai“, – pasakojo treneris.

Vis dėlto, D. Adomaičio nestebina puikūs „Skyliners“ ekipos rezultatai kol kas. Strategas išskyrė priešininkų stipriausias puses, tačiau leido suprasti, kad „Ryto“ krepšininkai pasiruošę jas neutralizuoti.

„Kažkas gauna traumą, kažkam keičiasi vaidmenys, tačiau šioje komandoje braižas lieka tas pats. Du metikai išmeta daug tritaškių ir meta aukštu procentu – Erikas Murphy ir Thomas Heslipas.

Tai labai didelis akcentas. Energetinė komanda, žaidžianti greitą krepšinį ir priklauso nuo perimetro žaidėjų. Visgi, manau, žaidimo eiga daugiau priklausys nuo mūsų“, – pasitikėjimą sostinės ekipos žaidėjais parodė specialistas.

D. Adomaitis neišvengė ir klubui nemalonių klausimų apie Alberto Blanco situaciją ir skandalą, nuvilnijusi per Lietuvos sporto pasaulį praeitą savaitę.

„Stengiuosi susikaupti ir žiūrėti į savo daržą. Visi esame profesionalai ir turime daryti savo darbą. Sunku pačiam komentuoti šią situaciją, kai nieko nežinai“, – gūžčiojo pečiais strategas.

Paklaustas apie ispano neįtraukimą į trenerių štabą prieš sezoną, jis į kalbas nesileido – atsakė, kad sprendimas buvo priimtas anksčiau ir dabar nebus komentuojamas.

„Rytas“ šiuo metu Europos taurės turnyre turi 3 pergales ir 4 pralaimėjimus, o D grupėje užima 4-tąją vietą. Laipteliu aukščiau esančioje Frankfurto ekipos sąskaitoje – 4 pergalės ir 3 pralaimėjimai. Rungtynės – trečiadienį, nuo 20.30 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)