Trečiadienį Vilniaus savivaldybės taryba svarstys naują sporto klubų projektų įgyvendinimo programą, nustatysiančią žaidimo taisykles artimiausiems trejiems metams.

Pagrindinė naujovė – kiekvienais metais finansavimą planuojama skirstyti skelbiant atvirą konkursą. Klubai turėtų teikti paraiškas, kurias vertins specialistų komisija, atsižvelgsianti į tokius kriterijus kaip projekto aktualumas miestui ir išliekamoji vertė, ekipos pasiekimai, lankomumas, transliacijų reitingai, vykdomos jaunimo programos.

Panašiu principu lėšas sporto klubams kasmet dalina Kaunas.

Vilniuje finansavimo modelis iki šiol buvo kitoks. Remiami buvo keturi klubai, kurių dalininkė yra savivaldybė. Paramos dydžiai buvo nustatyti 2016-2018 metams.

Daugiausiai per trejus metus atseikėta „Rytui“ – beveik 3,5 mln. eurų (šiemet – 1,386 mln.). Lietuvos futbolo vicečempionas „Žalgiris“ per tą patį laikotarpį gavo 2,6 mln. eurų, moterų krepšinio vicečempionė „Kibirkštis“ – 450 tūkst. eurų, rankinio vicečempionė „Šviesa“ – 165 tūkst. eurų.

Be to, pernai papildomai „Rytui“ ir „Žalgiriui“ skirta po 0,5 mln. eurų. Po šio kontroversiškų vertinimų susilaukusio savivaldybės žingsnio Konkurencijos taryba įspėjo apie neteisėtos pagalbos riziką ir rekomendavo peržiūrėti finansavimo tvarką.

Pasak savivaldybės administracijos sporto skyriaus vedėjo Evaldo Martinkos, ateityje į paramą galės pretenduoti daugiau klubų, todėl iki šiol garantuotas pozicijas turėjusių ekipų finansavimo proporcijos gali sumenkti.

„Pavyzdžiui, konkurse galės dalyvauti ir tinklinis, ir ledo ritulys, ir moterų futbolas. Įsivaizduoju, kad realiai į paramą pretenduos maždaug dešimt klubų. Juk sporte visi – lygūs, nebelieka jokių išskirtinių padėčių. Šiam projektui pritaria nemažai tarybos komitetų, bet dėl formos ir kitų dalykų dar yra nemažai diskusijų“, – Krepšinis.lt teigė E. Martinka.

Bendras sporto klubų paramos krepšelio dydis kitąmet neturėtų keistis ir sudarys 2,6 mln. eurų.

Primename, kad „Ryto“ vadovybė pastaruoju metu ir taip išgyvena sunkų laikotarpį: iš klubo generalinio direktoriaus posto pasitraukė Darius Gudelis, o trenerių štabe trejus metus dirbęs ispanas Alberto Blanco viešai apkaltino klubą nemokėjus socialinio draudimo įmokų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (90)