Šeimininkes puolime tempė be klubo sezoną pradėjusi Kamilė Nacickaitė. 28-erių puolėja pelnė 20 taškų ir atkovojo 5 kamuolius.

Didžiąją rungtynių dalį vyko kova taškas į tašką. Nors lietuvės trečiame kėlinyje pirmavo 9 taškų skirtumu, įpusėjus paskutiniam ketvirčiui rusės likvidavo atsilikimą ir pačios ėmė laikytis žingsneliu priekyje.

Likus 36 sek. iki finalinės sirenos Gintarė Petronytė tritaškiu sumažino rusių persvarą iki 2 taškų. Lietuvos rinktinė apsigynė ir savo antpuoliui pasiliko 18 sek. Varžovės pražanga sustabdė Laura Juškaitę, tačiau ši prametė abu baudos metimus.

Akistatą Kėdainių arenoje iš pirmosios tribūnų eilės stebėjo Rusijos krepšinio federacijos prezidentas Andrejus Kirilenka.

Lietuvėms nepavyko pasiekti revanšo už apmaudžią nesėkmę prieš metus išvykoje, kuomet taip pat rungtynių pabaigoje rusėms pralaimėta 62:64.

Namuose M. Šerniaus treniruojama ekipa dar nelaimėjo nė sykio, o iš viso jos sąskaitoje – 1 pergalė, 4 pralaimėjimai ir trečia vieta C grupėje.

Lietuva: Kamilė Nacickaitė 20, Gintarė Petronytė ir Santa Baltkojienė (8 rez. perd.) – po 14, Mantė Kvedaravičiūtė 9.

Rusija: Marija Vadejeva 23 (9 atk. kam.), Jevgenija Beliakova 14, Žoselina Maiga 10.

Kitoje grupės dvikovoje šeštadienį Vengrija 139:27 sumaitojo akivaizdžią pogrupio autsaiderę Albaniją.

Antrą kartą iš eilės už Europos čempionato finalinio etapo borto Lietuvos nacionalinė komanda liko pralaimėjusi abu tarpusavio mačus vengrėms. Pastarosios kartu su rusėmis tęsia kovą dėl pirmos vietos grupėje ir vienintelio garantuoto kelialapio į 2019 metais Serbijoje ir Latvijoje vyksiančias pirmenybes. Į jas taip pat iškops šešios iš aštuonių antras vietas grupėse užimsiančių ekipų.

Pasirodymą atrankoje Lietuvos rinktinė ateinantį trečiadienį užbaigs Kėdainiuose maču su Albanija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)