Manto Ignatavičiaus, Irmanto Aukštikalnio ir Roko Mickevičiaus laiške krepiamasi į LKL narius ir klubo direktorių Martyną Purlį.

Klubo dalininkai įspėja LKL atstovus, kad šie per artimiausią visuotinį narių susirinkimą neturėtų patenkinti klubo prašymo dėl juridinio asmens pakeitimo nauju juridiniu asmeniu. Jų įsitikinimu, šie planai yra neteisėti ir ketinama juos skųsti teismui.

Rašėme, kad klubo prezidentas A. Bieliauskas nori keičiant juridinį asmenį atsikratyti finansinio indėlio į klubo biudžetą neatnešančiais dalininkais.

Bet anot jų, klubas tokiu ketina išvengti finansinių įsipareigojimų kai kuriems kreditoriams.

Be to, dalininkų teigimu, klubas turi didelių skolų ir nepaisant to, skolas „sėkmingai“ didina prisiimdamas finansinius įsipareigojimus ne pagal savo galimybes.

Pateikiame LKL nariams ir „Lietkabelio“ direktoriui Martynui Purliui išplatintą pranešimą:

„Mes, VšĮ Krepšinio klubo „Lietkabelis“, dalininkai Irmantas Aukštikalnis, Mantas Ignatavičius ir Rokas Mickevičius, valdantys 30 procentų įstaigos dalių, kreipiamės į Lietuvos krepšinio lygos (LKL) narius dėl VšĮ Krepšinio klubo „Lietkabelis“ licencijos perkėlimo.

Kaip žinia, 2018-11-19 vyks LKL visuotinis narių susirinkimas, kuriame bus svarstomas asociacijos nario VšĮ Krepšinio klubo „Lietkabelis“ prašymas dėl LKL nario (LKL dalyvio licencijos turėtojo) juridinio asmens pakeitimo nauju juridiniu asmeniu.

Norėtume informuoti LKL ir jos narius, kad VšĮ Krepšinio klubo „Lietkabelis“ prašymas yra nepagrįstas ir negali būti tenkinamas.

Visų pirma, VšĮ Krepšinio klubo „Lietkabelis“ sprendimas teises ir pareigas perkelti kitai viešajai įstaigai buvo priimtas 2018-09-25 visuotinio dalininkų susirinkimo metu. Mūsų įsitikinimu, šis sprendimas yra neteisėtas ir per įstatymo nustatytą terminą bus skundžiamas teismui.

Teisių ir pareigų perkėlimas kitai viešajai įstaigai teisine prasme yra įstaigos reorganizavimas, kurio sąlygos yra griežtai reglamentuojamos Lietuvos Respublikos įstatymų.

Pagal Viešųjų įstaigų įstatymo 15 straipsnį, norint reorganizuoti viešąją įstaigą, reorganizavime dalyvaujančių viešųjų įstaigų vadovai privalo parengti viešosios įstaigos reorganizavimo sąlygas, apie kurias turi būti paskelbta visų reorganizavime dalyvaujančių viešųjų įstaigų įstatuose nurodytuose šaltiniuosetam tikrai terminais iki visuotinio dalininkų susirinkimo, kurio darbotvarkėje numatyta priimti sprendimą dėl reorganizavimo, ir pranešta raštu visiems viešosios įstaigos kreditoriams.

Reorganizavimo sąlygos ne vėliau kaip pirmą viešo paskelbimo dieną turi būti pateiktos juridinių asmenų registrui. Ne vėliau kaip likus trisdešimčiai dienų iki visuotinio dalininkų susirinkimo, kurio darbotvarkėje numatyta priimti sprendimą dėl reorganizavimo, reorganizavime dalyvaujančių viešųjų įstaigų dalininkai turi teisę susipažinti su reorganizavimo sąlygomis, po reorganizavimo veiksiančių viešųjų įstaigų įstatų projektais, taip pat visų reorganizavime dalyvaujančių viešųjų įstaigų praėjusių trejų finansinių metų metinių finansinių ataskaitų rinkiniais.

Sprendimą dėl viešosios įstaigos reorganizavimo priima ir reorganizavimo sąlygas tvirtina bei priima po reorganizavimo veiksiančių viešųjų įstaigų įstatus kiekvienos reorganizavime dalyvaujančios viešosios įstaigos visuotinis dalininkų susirinkimas kvalifikuota balsų dauguma.

Nors nei viena iš šių sąlygų nebuvo įvykdyta, VšĮ Krepšinio klubo „Lietkabelis“ 2018-09-25 vykusio visuotinio dalininkų susirinkimo metu buvo priimtas sprendimas sustabdyti VšĮ Krepšinio klubo „Lietkabelis“ veiklą, o įstaigai nuosavybės teise priklausantį turtą, turtines teises perleisti ir įsipareigojimus perkelti kitai viešajai įstaigai.

Mes, kaip VšĮ Krepšinio klubo „Lietkabelis“ dalininkai, ne kartą prašėme direktoriaus Martyno Purlio pateikti informaciją apie tai, kokia viešoji įstaiga perims VšĮ Krepšinio klubo „Lietkabelis“ veiklą ir kitą su reorganizavimo sąlygomis susijusią informaciją, bet iki šios dienos nesame jos gavę ir tiksliai nežinome (galime tik spėlioti), kokia įstaiga įgis VšĮ Krepšinio klubo „Lietkabelis“ teises ir pareigas, nors pagal visas įstatymus ši informacija turėjo būti paskelbta ne tik dalininkams, bet ir kreditoriams, visuomenei.

Taigi, šis VšĮ Krepšinio klubo „Lietkabelis“ sprendimas yra neteisėtas, neatitinkantis teisės aktų reikalavimų, todėl bus skundžiamas teismui, atitinkamai ir įstaigos prašymas asociacijai LKL dėl licencijos perkėlimo negali būti tenkinamas.

Antra, niekam ne paslaptis, kad VšĮ Krepšinio klubo „Lietkabelis“ veikla yra nuostolinga, įstaiga turi didelių skolų ir nepaisant to, skolas „sėkmingai“ didina prisiimdama finansinsius įsipareigojimus ne pagal savo galimybes.

Mūsų įsitikinimu, VšĮ Krepšinio klubo „Lietkabelis“ veiklos perkėlimo į kitą viešąją įstaiga tikslas yra išvengti turimų skolų kai kuriems kreditoriams (įskaitant ir skolos padegimą kreditoriui Mantui Ignatavičiui), taip pat iš įstaigos valdymo eliminuoti smulkiuosius dalininkus, kurie visais įmanomais būdais siekia, kad įstaigos veikla būtų skaidri.

Tai, kad teisių ir pareigų perkėlimas kitai viešajai įstaigai vykdomas su tikslu „atsikratyti“ mūsų, kaip smulkiųjų dalininkų, viešai pripažino šio klausimo iniciatorius Alvydas Bieliauskas.

Portale DELFI publikuotame straipsnyje pavadinimu „Lietkabeliui“ į kompaniją: išsinerti iš senos odos panoro ir Prienų klubas“ Alvydas Bieliauskas aiškino, kad keičiant juridinį asmenį norima atsikratyti finansinio indėlio į klubo biudžetą neatnešančiais dalininkais.

Tame pačiame straipsnyje savo nuomonę išsakė ir LKL prezidentas Remigijus Milašius, kuris teigė, kad „Jeigu nori keisti juridinį asmenį, pirma turi įvykdyti visus finansinius įsipareigojimus. Bent jau man vadovaujant lygai nebuvo ir nebus tokio atvejo, kad klubas taip išsisuktų nuo skolų“.

Kaip matyti, VšĮ Krepšinio klubo „Lietkabelis“ dalininkų Alvydo Bieliausko ir Sigito Gailiūno, kurie siekia perkelti įstaigos teises ir pareigas į kitą jų pačių įsteigtą viešąją įstaigą, nuomonė dėl įstaigos veiklos skaidrumo ir sąžiningumo gerokai skiriasi nuo LKL prezidento ir smulkiųjų įstaigos dalininkų nuomonės.

Prašome, kad LKL nariai prieš priimdami sprendimą dėl VšĮ Krepšinio klubo „Lietkabelis“ licencijos perkėlimo kitai viešajai įstaigai objektyviai įvertins įstaigos vadovybės pateiktus duomenis ir rimtai apsvarstys tokio prašymo teisėtumą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)