„Žalgirio“ arenoje prieš mačo startą buvo nuspręsta pagerbti įžaidėją, pavasarį atvedusį kauniečius iki Eurolygos finalo ketverto.

Laikinosios sostinės klubo sporto direktorius ir buvęs kanadiečio komandos draugas Robertas Javtokas šiltai pasveikino gynėją ir įteikė jam didžiulę nuotrauką – buvusios sėkmės Kaune atminimą.

„Viskas taip keista… Keista į aikštę eiti per svečių tunelį. Juk dvejus metus į rungtynes šioje arenoje ėjau per kitą tunelį, vilkėjau kitus marškinėlius. Bet taip jau viskas vyksta, tu judi pirmyn. Smagu, kad buvau čia ir tie dveji metai tikrai buvo šaunūs“, – su šypsena apie užplūdusius jausmus užsiminė K. Pangosas.

Kanadietis su R. Javtoku besišypsodami apsikeitė keliais žodžiais ir patraukė skirtingais keliais. Gynėjas – link kitoje aikštės pusėje apšilinėjančių „Barcelona“ krepšininkų, kurie parodė pagarbą komandos draugui pasitikdami šį plojimais, o „Žalgirio“ sporto direktorius – link šeimininkų suolo.
„Jis man pasakė, kad gera čia mane dar kartą matyti. Palinkėjo sėkmės, tačiau ne šiose rungtynėse. Robertas yra labai geras vaikinas, kartu praleidome daug laiko“, – nusijuokė katalonų ekipos startinis įžaidėjas.

R. Javtoko palinkėjimas iš dallies pildėsi pirmas 40 mačo minučių. Gynėjas per keturis kėlinius sugebėjo pelnyti tik 4 taškus, tačiau surinko 5 rezultatyvius perdavimus. Nors kanadietis į krepšį atakavo retai, tačiau nuo pirmų rungtynių minučių varpė „Žalgirio“ gynybą prasiveržimais ir atrasdavo laisvus komandos draugus.

Vis dėlto, labiausiai savo buvusiam klubui K. Pangosas pakenkė per pratęsimą. Likus žaisti kiek daugiau nei trims minutėms įžaidėjas smeigė sudėtingą tritaškį per Brandoną Daviesą. Jau kitoje atakoje po subyrėjusios šeimininkų gynybos jis prasiveržė į baudos aikštelę ir pelnė lengvus taškus.

Ši 40 sekundžių atkarpa leido svečiams atsiplėšti jau 7 taškų skirtumu. „Barcelona“ rungtynių kontrolės nebepaleido ir triumfavo po pratęsimo 88:85. K. Pangosas prie pergalės prisidėjo 10 taškų ir 5 rezultatyviais perdavimais.

Nors statistika nėra įspūdinga, tačiau katalonų ekipos strategas Svetislavas Pesičius negailėjo gerų žodžių buvusiam „Žalgirio“ lyderiui.

„Keviną jūs žinote geriau už mane. Jis žaidžia tikrai labai gerai, padeda visai komandai. Turint tokį krepšininką, ramiau bet kuriam treneriui, nes Kevinas yra labai protingas. Tik jis kelias pastarąsias dienas turėjo problemų su skrandžiu, negalėjo treniruotis. Neabejoju, kad jis šį sezoną mums bus vienas svarbiausių žaidėjų“, – kalbėjo specialistas.

Paklaustas apie savo pasirodymą K. Pangosas pasirinko koncentruotis į rezultatą, tačiau paminėjo ir Š. Jasikevičiaus taktinius sumanymus.

„Manau, kad žaidėme pakankamai gerai. Turėjome gerų ir blogų momentų, tačiau galiausiai mes laimėjome, o tai ir yra svarbiausia.

Rungtynių metu ne kartą pajutau, kad Šaras mane labai gerai pažįsta. Jo žaidimo plane matėsi, kad jis žino mano stipriąsias ir silpnąsias puses, bet to ir tikėjausi“, – nusišypsojo kanadietis.
Nors kanadietis pripažino, kad rungtynės su „Žalgiriu“ buvo ypatingos, jam svarbiausias vakaro akcentas – „Barcelona“ pergalė.

„Kaune žaidžia daug mano draugų, su kuriais kartu aikštelėje praleidau dvejus metus. Gera čia sugrįžti ir su jais rungtis. Bet dabar man yra svarbiausia pergalė. Ja labiausiai ir džiaugiuosi“, – aiškino Pangosas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)