Nate'as Woltersas laimėjo didelę intrigą kėlusią asmeninę dvikovą prieš savo pirmtaką Kauno klube Keviną Pangosą, tačiau Š. Jasikevičiui to padaryti prieš buvusį savo trenerį Svetislavą Pešičių nepavyko – penktadienio vakarą dviejų dar nuo amžiaus pradžios antipatiją vienas kitam jaučiančių krepšinio asmenybių ginče paskutinis juokėsi serbas.

Ir net 19 taškų bei 6 rezultatyvūs perdavimai to paties N. Wolterso neišteisino trenerio, kuris pats visą karjerą krepšinio aikštėje kurdavo atakas, akyse.

„Labai skausminga, kad jie griebė mūsų įžaidėjus už gerklės stipriau nei mes – jų. Nors varžovų įžaidėjai net nelabai pasižymi gynyba. Keista“, – sakė Š. Jasikevičius.

Katalonai gynėsi dar drausmingiau ir agresyviau nei žalgiriečiai, o puolime neprilygstami buvo Ante Tomičiaus centimetrai ir „minkštas“ Kyle'o Kurico riešas. Negana to, iš pasalų šeimininkams smogė sezono pradžioje šešėlyje dažniausiai tūnodavęs Jaka Blažičius.

„Barca“ pirmavo 40 minučių, bet rungtynių pabaigoje buvo užklupta prisnūdusi – 13:2 spurtavę šeimininkai išplėšė pratęsimą.

Galėjo išplėšti ir pergalę, tačiau paskutinis Brandono Davieso metimas iš vidutinio nuotolio skriejo pro šalį. Regis, toks išpuolis smarkiai supurtė svečius iš Barselonos, nes per papildomą laiką jie „Žalgiriui“ vilčių nebesuteikė, nepaisant titaniškų Aarono White'o pastangų.

Dėl nesėkmės Š. Jasikevičius labiausiai barė savo įžaidėjus.

„Pastangos – super, bet disciplina ir galva labai nuo jų atsilieka, neseka iš paskos. Pirmame kėlinyje varžovai išmušė mus iš vėžių, per pirmas 5 min. nė vieno karto nenuėjome su kamuoliu ten, kur tarėmės. Visi mato, kad vienas mūsų pranašumų – Pauliaus Jankūno „centravimas“ prieš Chrisą Singletoną. Bet per pusę kėlinio Jankūnas negavo nė vieno kamuolio. Net nesuprantu, kaip pirmą rungtynių pusę pralaimėjome tik 5 taškais. Taip pat ir paskutinė ataka nepavyko taip, kaip planavome. Galbūt dar nesuprantame derinių esmės. Daug dar ko nesuprantame.

Aikštėje nesurandame nė vieno boso. Būna, keturi žaidėjai žino, ką žaidžiame, penktas – ne. Tai – įžaidėjų atsakomybė. Vasarą mums kažkiek nesisekė, nepavyko pasirašyti sutarties su pirmuoju mūsų taikiniu įžaidėjo pozicijoje. Gerai, kad gavome Nate'ą. Kalbant atvirai, Derricko Waltono su Leo Westermannu mums dar reikia laukti. Jų pastangos puikios, bet šiai dienai to neužtenka, kad žaistume prieš Europos grandus“, – spaudos konferencijoje kalbėjo Š. Jasikevičius.

N. Wolterso dublerių progreso specialistas laukia, nes vienas tik prieš mėnesį pirmą kartą gyvenime persikėlė rungtyniauti į Europą, o kitas stengiasi išsilaižyti sunkias praėjusio sezono žaizdas.

Tuo metu paties N. Wolterso sugebėjimai organizuoti žaidimą – nors šis statistiškai ir yra puolimo lyderis – Š. Jasikevičiaus, panašu, netenkina.

„Jau pakankamai daug laiko prabėgo nuo sezono pradžios, žaidėjai turėjo suprasti, koks jų vaidmuo. Bet jo iš jų neišgauname. Optimizmo man suteikia tai, kad visi dirba išsijuosę. Neturime kitos išeities, kaip toliau analizuoti, stengtis. Bet šiai dienai kartais esame tarsi raitelis be galvos.

Apskritai mūsų situacija gal ir nebloga. Esame arti finalo ketverto komandų, iki rungtynių pabaigos su jomis kovojame. Bet čia svarbu tai, ką jau esu sakęs ir pernai, ir užpernai. Anksčiau ar vėliau turi paaiškėti, ar mes persilaušime ir pradėsime laimėti, ar liksime amžinai perspektyvūs. Ir jeigu nekreipsime dėmesio į detales, mūsų šansai menksta“, – dėstė „Žalgirio“ vairininkas.

Šįkart be jokių išlygų jis gyrė tik A. White'ą, pelniusį 21 tašką, atkovojusį 8 kamuolius ir ne kartą sprogdinusį varžovų krepšį dėjimais. Aukštaūgio pasirodymą Š. Jasikevičius pavadino „atitinkančiu praėjusio sezono lygį, o gal net geresne jo versija“.

„Bet kai kurių žaidėjų iš praėjusio sezono labai trūksta“, – nutęsė treneris.

Kol kas „Žalgiriui“ trūksta ir praėjusį sezoną nuo traumų saugojusio „angelo sargo“ – prie P. Jankūno klubo problemų prisidėjo Mariaus Grigonio nugara, kurią gynėjas, pasak Š. Jasikevičiaus, pasitempė prieš kelias dienas.

Pirmajam ratui Eurolygoje priartėjus prie pusiaukelės, kauniečiai lieka nelaimėję namuose (3 pergalės/4 pralaimėjimai). Savo ruožtu, „Barcelona“ (5/2) nugalėjo penktą kartą paeiliui, taip pat nutraukė trijų iš eilės nesėkmių žaidžiant su „Žalgiriu“ seriją.

Kitą savaitę „Žalgiris“ sužais dvejas Eurolygos rungtynes su Rusijos klubais: trečiadienį svečiuosis Maskvos CSKA teritorijoje, penktadienį priims Maskvos srities „Chimki“.

Eurolygos turnyro lentelė:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (136)