Atvykęs į Kauną K. Pangosas pirmasis pasirodė oro uosto laukimo salėje ir kantriai atsakinėjo į visus žurnalistų klausimus.

Nė vienas kitas „Barcelonos“ narys, įskaitant ir vyriausiąjį trenerį Svetislavą Pešičių, su žiniasklaida nekalbėjo.

K. Pangosas pripažino, kad nemažai bendrauja su buvusiais komandos draugais.

– Ką Paulius Jankūnas sakė apie artėjančias rungtynes?

– Jankis kol kas nieko nesakė, bet neabejoju, kad netrukus sulauksiu juokelių.

– Kaip pats vertini naujojo sezono startą? Kaip būtų galima palyginti trenerius Šarūną Jasikevičių ir S. Pešičių?

– Sezonas prasidėjo neblogai. Žinoma, reikia laiko priprasti prie naujos sistemos, prie naujų komandos draugų. Aš stengiuosi tobulėti, augti kaip žaidėjas. Stengiuosi išmokti kuo daugiau naujų dalykų.

– „Barcelona“ laimėjo ketverias rungtynes iš eilės. Ar tai rodo gerėjančią sportinę formą?

– Tikiuosi. Stengiamės kiekvienas rungtynes sužaisti vis geriau ir geriau. Manau, kad tai darome.

– Kai kurie komandos draugai prasitarė, kad rungtynėms su „Žalgiriu“ ruoštis bus lengviau, nes pats esate žaidęs Kaune. Ar treneris kažko klausė apie „Žalgirio“ žaidimą?

– Taip, šiek tiek kalbėjau su žaidėjais ir komandos personalu. „Žalgiris“ šį sezoną demonstruoja vis geresnį žaidimą ir atrodo tikrai solidžiai. Aš puikiai pažįstu šią komandą ir žinau, kad kiekvienas žaidėjas atiduoda visas jėgas.

Mes turime būti pasiruošę sunkioms rungtynėms ir daryti kuo mažiau klaidų, nes šeimininkai netruks jomis pasinaudoti.

– Kaip manai, ar nuo praėjusio sezono „Žalgiris“ labai pasikeitė?

– Tiesą pasakius nemanau, kad komandos žaidimas kardinaliai pasikeitė. Sezono startas buvo puikus, komandos branduolys išliko. Manau, kad komandoje tvyro puiki atmosfera.

– Ką manai apie naują „Žalgirio“ gynėjų grandį?

– Jie atlieka puikų darbą. Manau, kad naujokai tikrai gana greitai prisitaikė prie komandos – jie solidžiai vadovauja žaidimui, todėl laukia įdomi dvikova.

– Buvęs žalgirietis Vasilije Micičius teigė, kad į „Anadolu Efes“ nusinešė nemažai Kaune išmoktų dalykų. Ką pats nusivežėte į Ispaniją?

– Stengiuosi pritaikyti viską, ko išmokau, tačiau komandų taktikos gerokai skiriasi. Labiausiai Kaune man įstrigo atsakomybė kaip žmogaus, kaip įžaidėjo. Tai stengiuosi visada turėti širdyje, nes įžaidėjas yra treneris aikštelėje.

Manau, tai buvo pagrindinė pamoka, kurią išmokau Kaune. Barselonos ekipoje treneris labiausiai akcentuoja gynybą, todėl čia nori ir mano indėlio.

– Šaras yra gerai žinomas Barselonoje. Ar daug sulaukei klausimų apie jį?

– Šiek tiek sulaukiau, bet ne per daug – tai mane kiek nustebino.

– Ar žaisdamas „Barcelona“ klube jaučiate didesnį spaudimą, nei buvo Kaune? „Barcelona“ ekipa kur kas garsesnė, nei „Žalgiris“.

– Tiesą pasakius, apie tai net nepagalvojau ir to nepajaučiau. Kai žaidžiau Kaune, negalvojau, kad esame mažas klubas.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)